DIY: de strijkkast

Ik was 19 toen ik zwanger werd van Djimon.

Over wasgoed dacht ik tot die tijd amper na, als ik iets nodig had en het lag niet in de kast bedacht ik mij dat de wasmachine aanzetten, een goed idee zou kunnen zijn.

Een van de grootste veranderingen in je leven, na het krijgen van een kleintje, vond ik dan ook wel die berg wasgoed. Zo'n klein hummeltje presteerde het om als hij net aangekleed was, zich van top tot teen onder te poepen, daarna het volgende setje te bewerken met een flesinhoud en vervolgens tijdens het verschonen te showen dat hij echt een jongetje was.

Bij kind nummer 2 was wassen en strijken inmiddels een dagelijks terugkerend ritueel geworden.

Ja, ik heb een rare afwijking, ik strijk alles maar dan ook echt alles. Ik vind het mooier staan in de kast en heb het gevoel dat kleding op die manier ook langer mooi blijft. Of zoals de beste vriend van Djimon ooit zei toen hij een jaar of 6 was "jij moet alles strijken omdat je geen echte vouwhanden hebt". Ergens klopt dat ook nog want ik krijg het gewoonweg niet glad gevouwen.

Met 6 kinderen draait de wasmachine meer wel dan niet. De strijkplank werd inmiddels al niet eens meer door mij ingeklapt want ik had hem toch ieder moment weer nodig. Had ik net alles gestreken liggen in manden, om te sorteren in de kasten, was er altijd wel een die er al in had getrokken op zoek naar die dansbroek, atletiekbroek, shirt dat absoluut vanavond aan moest enz.

Het begon mij echt te irriteren en ik besloot dat er toch iets voor te bedenken moest zijn. 

Nu moet ik eerlijk vertellen dat ik geen wonder met zaag, boormachine enz ben, dus het moest wel een plan zijn wat uit te voeren viel.

Ik wilde graag een kast waarop de strijkplank vast zou zitten zodat ik het probleem van nutteloze ruimte onder de strijkplank in ieder geval kwijt zou zijn. Het liefste wilde ik 8 vakken in de kast zodat er voor iedereen een vak was en een voor het linnengoed. Dit zou enorm schelen in het sorteren want dat kon dan al direct tijdens het strijken. 

Bij IKEA vond ik de Kallax open kast met 8 vakken (59,95 euro) en kocht daar 3 Kallax wielensets (10 euro) bij.

Na dat de kast in elkaar zat en de wielen er onder zaten kwam het serieuze werk.

Als ik de poten onder de strijkplank weg zou breken was er geen weg terug. Gelukkig verliep dat goed. Ik heb de strijkplank vastgeschroefd op de kast.

Je moet wel rekening houden dat hij ver genoeg oversteekt zodat je nog goed blouses enz kan strijken. 

Inmiddels heb ik de strijkkast ruim een week in gebruik en ik kan niet anders zeggen dan dat het super werkt. Ook de kinderen (vooral de oudste 2) vinden het een voortuitgang omdat alles heerlijk overzichtelijk is.

Volgende week lees je weer een nieuwe DIY maar nu is het eerst tijd om de winnaar van onze fantastische stationary give away set van Studio Schatkist bekend te maken. De gelukkige winnaar is:  Denise Krol.

Van harte gefeliciteerd, neem je contact met ons op dan komt het pakket snel je kant op.

Reactie schrijven

Commentaren: 0