Ben jij geef-moe?

Geef moe
Geef moe

Er vind ergens ter wereld een ramp plaats en wij als Nederlanders staan direct paraat om te helpen.

Prachtige bedragen worden er bijeen gebracht zowel via televisieacties, sponsorlopen enz. maar sinds enkele jaren heerst er toch die angst "komt mijn geld wel daar waar het echt nodig is".

 

Ik kan geen doel bedenken wat ik niet gesteund heb in het verleden. Liefst via kleinschalige organisaties, vaak geleid door vrijwilligers, omdat die mij het gevoel gaven dat er weinig tot niets bleef hangen van het geld en het daar kwam waar het zo hard nodig is.

 

Ik ben van mening dat je iemand beter een hengel kunt geven dan een vis. Geef je een hengel dan geef je een kans op een verbeterd leven. Het bleef altijd bij geld doneren want dat leek mij de enige mogelijkheid om te helpen.

Daar zat ik flink naast want enige tijd geleden kwam ik in aanraking met Wakibi, wat een geweldig initiatief.

Wakibi.

Wakibi logo
Wakibi logo

Wakibi is een non-profit organisatie die dagelijks de strijd aangaat tegen armoede. Dit doen ze door wereldwijd kredietverleners en ondernemers in ontwikkelingslanden met elkaar te verbinden.

Wakibi gelooft net als mij niet in de vis maar in de hengel en daarvoor ontwikkelden ze een uniek concept dat ondernemers in ontwikkelingslanden op weg helpt via microfinanciering. 

 

Wakibi bied de mogelijkheid om kleine leningen aan ondernemers in ontwikkelingslanden te verstrekken. Je kunt zelf die ondernemer kiezen die jij graag wilt steunen. Dat steunen kun je al doen met een bedrag vanaf 25 euro. Zodra dat geld is terugbetaald (en dat gebeurt in 98% van de gevallen) kun je het bedrag opnieuw investeren in een andere ondernemer of er voor kiezen om het uit te laten betalen op je eigen bankrekening.

 

Het is dus eigenlijk heel simpel.

Je zoekt binnen de projecten, naar dat project wat jou aanspreekt, vervolgens leen je het geld aan de ondernemer, daarna ontvang je updates en terugbetalingen en zodra het gehele bedrag terugbetaald is door de ondernemer kun je er voor kiezen om je geld op te nemen of opnieuw uit te lenen.

Ik doe mee!.

Projecten.
Projecten.

Ik ga het doen!

Samen met mijn kinderen ben ik achter de laptop gekropen om te kijken aan wie wij het bedrag graag willen uitlenen. 

Er staan enorm veel projecten op. Door middel van enkele keuze mogelijkheden kun je die lijst verkleinen zodat je makkelijker dat project kan zoeken wat echt bij je past.

Je kunt kiezen op land, geslacht, sector en groep. 

We besluiten zowel een man als een vrouw te ondersteunen. 

Het is mooi om te zien hoe de twee middelste bloedserieus nadenken over wie het meest geholpen is bij de lening. Is dat iemand die al bijna het bedrag wat nodig is bij elkaar heeft of juist iemand waarbij nog niemand wat geleend heeft

 

Ik ben benieuwd of jij al bekend was met Wakibi en daarnaast wat jij er van vind.

Reactie schrijven

Commentaren: 7
 • #1

  Nicole Orriëns (maandag, 25 juni 2018 08:55)

  Nee, ik kende dit nog niet, maar het klinkt heel goed. Een uitstekende manier om mensen te helpen lijkt me.

 • #2

  Lodi (maandag, 25 juni 2018 09:07)

  nee ik ken dit nog niet en ik moet eerlijk zeggen, dat ik steeds vaker het idee heb dat mijn geld niet aankomt bij d mensen die het nodig hebben knalleen de managers er rijker van worden, dus ik geef eerlijk gezegd nog maar weinig aan organisaties en help liever op een manier dat het el bij de mensen aankomt die het nodig hebben.
  https://lodiblogt.nl

 • #3

  Fleur (maandag, 25 juni 2018 09:33)

  Wat een mooie initiatief. Goed ook dat je samen met je kinderen een project hebt uit gezocht!

 • #4

  Esther (maandag, 25 juni 2018 22:11)

  Wat een mooi initiatief, heel goed! Juist het helpen door mensen zelf te laten doen is zo belangrijk!

 • #5

  Mariëlle (dinsdag, 26 juni 2018 11:44)

  Ik moet eerlijk zeggen sat ik geef moe ben. Wij geven zeker weten nog aan goede doelen, maar zorgen zelf dat het geld en de spullen bij de mensen terecht komt. De stichtingen van tegenwooedig, daar hebbik helaas niet zoveel vertrouwen meer in.

 • #6

  judith (dinsdag, 26 juni 2018 13:47)

  Ik ben er ook een beetje klaar mee. Ik breng liever spullen naar het asiel, of naar een vriendin die het verspreid over weeshuizen en blijf van me lijf huizen.

 • #7

  Mamaplaneet (maandag, 06 augustus 2018 18:12)

  Ik ben niet geef moe maar ook ik geloof in hengel geven en geen vis. Maar of een lening de oplossing is. Ik weet het niet.