Lifestyle

Lifestyle · 17. oktober 2017
"Hier hoeven we het niet over te hebben!". Een verbaasde blik aan de andere kant van de tafel was voldoende om haar van wal te laten steken. "Ik leef het liefste zonder verwachtingen, dan is alles wat je over komt gewoon een verrassing, meestal een leuke en soms een minder leuke".
Lifestyle · 28. september 2017
Ik ben opgevoed met het gegeven dat domme vragen niet bestaan, inmiddels bijna 40 jaar verder, weet ik dat deze er absoluut wel zijn.

Lifestyle · 23. september 2017
Ik vind het heerlijk om moeder te zijn maar er zijn ook aspecten aan het moederschap waar ik niet echt warm voor loop, zoals gebroken nachten, bedden verschonen in het midden van de nacht, de zoektocht naar de knuffel die plotseling verdwenen is waardoor er een sirene af lijkt te gaan en....aan zwemles.
Lifestyle · 12. september 2017
"Mam, weet je die orkaan hé, die zorgt er ook voor dat het in mijn hoofd stormt". Terwijl ik s'morgens vroeg zijn haren aan het doen ben, komt het hoge woord eruit. Bang is hij en niet zo'n klein beetje ook. Op school zag hij beelden over de orkaan die richting Florida ging en nu kan hij aan niets anders denken. Florida is niet zo maar een staat, het is de staat waar zijn biologische moeder en zus wonen. De tranen rollen al snel over zijn wangen. "Mama, ze zeiden dat er ook mensen dood kunnen...

Lifestyle · 13. juli 2017
Het had nu een naam maar daar schoot je niets mee op, daar was je heel stellig in. Je bent geen ziekte, je bent Zinsy. Je wil niet moeten leven met beperkingen, je wilt niet anders zijn, je wilt niet rekening houden met risico's.
Lifestyle · 06. juli 2017
"Mam, wat willen ouders het liefste voor hun kind?". Zinsy is de denker van het stel en stelt nooit een vraag zo maar. Ik weet dan ook zeker dat haar iets dwars zit en dat dit slechts een intro is op het daadwerkelijke verhaal. Het liefste wil iedere ouder dat zijn kind gezond en gelukkig is, antwoord ik haar. "Ja, kijk dat bedoel ik dus. Dan snap ik niet waarom iedereen zo'n ophef maakt over een rapport"

Lifestyle · 20. juni 2017
Afgelopen zaterdag was het dan zo ver. Joshua mocht voor het eerst deelnemen aan het WK adoptiekids. Een evenement, waarbij dit jaar maar liefst 850 geadopteerde kinderen uit 32 landen tegen elkaar strijden.
Lifestyle · 13. juni 2017
Ik kreeg de laatste tijd veel vragen via een pb of een dm. Deze beantwoorden ik eerst allemaal uitgebreid maar naarmate het meer vragen werden, werden de antwoorden korter en eigenlijk te kort voor de vraag die gesteld werd. Aangezien er veel dezelfde vragen gesteld worden zal ik er iedere week een beantwoorden via het blog.

Lifestyle · 14. mei 2017
Tot ik zeven jaar geleden moeder werd van Joshua was Moederdag een niet veelzeggende dag voor mij. Begrijp mij niet verkeerd, ik vond het geweldig om die kleine voetstapjes te horen richting de keuken, waarna er net te hard gefluisterd werd hoe het ontbijt er uit zou moeten zien, om ze vervolgens met plakkende handen, die hun zelf geknutselde cadeau omklemde, stralend bij mij op bed te zien duiken. Meer betekenis dan genieten van het moeder zijn had het niet voor mij.
Lifestyle · 01. mei 2017
Als je gaat adopteren moet je een heel traject door. Je volgt een VIA cursus waarbij ze je op de hoogte stellen van de aspecten waar je mee te maken kan krijgen. Ook zonder die cursus had ik kunnen bedenken dat mijn kinderen geconfronteerd zouden worden met hun "anders" zijn, toch ben je nooit voorbereid op datgene wat gaat komen.

Meer weergeven