Come on let's talk about your brand

Zoals jullie weten ben ik altijd op zoek naar nieuwe innovatieve, het liefst ook nog milieubewuste items die geschikt zijn voor het gezinsleven. Het is inmiddels een echte sport geworden om net datgene te vinden wat nog niet in ieder huishouden of op iedere hoek te vinden is. Nog niet zo lang geleden kwam ik Oogaa tegen. Ik had het verder nog nergens gezien maar ben van mening dat dit een merk is, wat je eigenlijk wel in ieder huishouden zou moeten tegenkomen.

Kim heeft pedagogiek gestudeerd maar kon daar geen passende baan bij vinden. Uiteindelijk kwam ze terecht op een BSO. Werk wat ze erg leuk vond maar waarbij ze, na de geboorte van haar dochter, zich wel realiseerde dat zij altijd aan het werk zou zijn als haar dochtertje vrij was, zodra deze naar school ging. Wat ga ik dan doen?

Tijdens het gesprek met Ingrid Hurkmans wordt al snel duidelijk dat UNKK niet "slechts" een kledingmerk is. Nee, UNKK is veel meer dan dat. UNKK is een lifestyle! Ingrid had haar sporen ruim verdiend in de styling toen ze de grote stap durfde te wagen om een merk op te richten, dat precies zo is, zoals zij het ideaalbeeld heeft van kinderkleding.

Ik bel aan in Capelle aan den Ijssel en al snel staat Rosanna voor mij. Een en al levendigheid, een vrouw die over haar passie tassen ontwerpen en maken, vol energie en gedrevenheid vertelt. Ze heeft het allemaal niet cadeau gehad, maar haar gedrevenheid heeft haar gebracht waar ze nu is. Over een ding is ze heel erg duidelijk, dit is absoluut nog niet het eindpunt. Dit is slechts het begin.

Ik ben te gast in de prachtige winkel, van DIY soap, aan de van Woustraat 48 te Amsterdam. Voor mij zit een gepassioneerde vrouw met een missie. Haar oudste dochter, heeft vanaf haar geboorte, al een moeilijke, gevoelige en erg droge huid. Ze kon nergens goede verzorgingsproducten voor haar vinden en kwam door zich er in te verdiepen, er steeds meer achter, hoe veel onnodige producten, in veel verzorgingsproducten verwerkt zijn.

Voor de mensen die mij goed kennen, moet dit een enorm hilarisch gezicht zijn geweest. Charlotte, die maar voor een ding echt bang is (vogels). in gesprek met een meeuw. Wat die mensen ook weten, is dat ik gek ben op het ontdekken van nieuwe merken. Mijn angst werd even opzij gezet, voor een gesprek met Gully, over het merk waar hij het boegbeeld van is, The Harbour Kids.

Vandaag was ik op bezoek bij Lucky Leaf, een kinderkledinglabel dat opgericht is door Marloes Klok-Krabshuis. Zij verkoopt handgemaakte stoere kinderkleding in de maten 62 t/m 116. Voor de naam Lucky Leaf is niet zomaar gekozen.