Come on let's do this

Come on let's do this · februari 06, 2018
Hij is erg stil en bij iemand met volume standje hard, valt dat extra op. Terwijl ik de auto parkeer, kijkt hij mij aan met hele grote ogen. "Mam, P zegt dat jij mij hebt gekocht en omdat ik bruin ben en jij wit, ben ik dus een soort slaaf". Ik weet niet wat ik hoor en kan dan ook eerst alleen maar uitbrengen, "natuurlijk niet mannetje".

Come on let's do this · januari 15, 2018
Ken je dat, dat je een vraag krijgt waarvan je in eerste instantie denkt "oh, dat is simpel", maar waar je uiteindelijk geen antwoord op kan geven, waar je, je volledig in kunt vinden. Ik kreeg meerdere keren (eigenlijk best vaak) via een pb de vraag: Wat voor een moeder ben jij? Als eerste schieten mij dan enkele steekwoorden te binnen zoals liefhebbend, zorgzaam, betrouwbaar enz. Die dekken de lading uiteraard totaal niet.

Come on let's do this · januari 08, 2018
Toen Joshua gevraagd werd als 4 jarig mannetje om model te zijn voor een kinderkledingmerk was mijn eerste reactie "Nee hoor, dat past niet zo bij ons". Ik had er eigenlijk, ook nog nooit eerder bij stil gestaan. Uiteindelijk zei ik ja en na de eerste shoot volgde er nog velen.

Come on let's do this · januari 02, 2018
Oud en nieuw, ik heb er om eerlijk te zijn nooit zoveel mee gehad. Voor mij geen waslijst aan goede voornemens en terugblikken naar het afgelopen jaar, dat beperkte bij mij, zich niet tot de 31 december. Uiteraard vier ik het wel altijd, want de kans om een feestje te vieren, laat ik niet aan mij voorbij gaan.

Come on let's do this · december 27, 2017
Een jaar is voorbij. Een jaar, waarin allerlei eerste keren, hadden moeten zijn. Het werden eerste keren zonder jou. Verdriet slijt niet, je went er aan, dat het er altijd op de achtergrond is, om soms, zonder enige aankondiging op de voorgrond te treden. De eerste maanden waren zwaar, ik voelde letterlijk dat er een stuk van mij misten. Je broers en zussen zorgde er voor dat ik verder ging, verder moest.

Come on let's do this · december 19, 2017
Als we samen door de Zara lopen, valt haar oog, op een grijze oversized trui met grote roze pompons. "Mam, die wil ik graag!". Ook ik vind het een leuke trui (haar smaak is zeker niet altijd de mijne). "Het is echt de perfecte foute kersttrui, hé mam!" Zo had ik de trui nog niet bekeken maar ik ga er van uit dat ze de pompons, op kerstballen vind lijken. Als ik dat tegen haar zeg, kijkt ze mij aan alsof ik van een andere planeet kom.

Come on let's do this · december 13, 2017
Mijn kleine mannetje, mijn grote superheld, het voelt als de dag van gisteren, dat het berichtje op Facebook kwam, van jouw buikmama, dat ze weer zwanger was en dat ze, je zo graag met je zus, samen op wilden groeien. Er ging direct een extra deurtje open in mijn hart. Uiteraard was je welkom. Bij adoptie is het echter zo, dat bij alleen dat zeggen, je er nog niet bent.

Come on let's do this · december 04, 2017
Toch bleek ik , toch echt zwanger, toen ik 19 was. De eerste echo en de blik van de gynaecoloog met de verontrustende woorden dat dit niet makkelijk ging worden voor iemand met een open rug, gleden langs mij heen. Ik wist dat dit goed zou komen, hoe dat zag ik vanzelf wel.

Come on let's do this · november 20, 2017
Hij is er dus eigenlijk niet aan toe om het al te horen maar de kans dat hij het van andere hoort is ook niet de juiste. Een tweestrijd. Joshua heeft veel moeite met het vertrouwen van mensen en eens geschonden heb je het verspeeld en val je in de categorie niet te vertrouwen.

Come on let's do this · november 11, 2017
"Jij bent niet zo bruin als Joshua maar wel bruiner dan mij" constateert Jeremiah. "Ja, dat klopt" antwoord River. Na een hele diepe zucht vervolgt ze "Wel een beetje raar, want we komen uit dezelfde buik van buikmama" Ik kan haar hersenen horen kraken in de keuken. "Wij zaten samen in de buik van buikmama Magen toch?" "Ja, dus zouden we er meer hetzelfde uit moeten zien, er klopt iets niet!"

Meer weergeven