Boek reviews

Boek reviews · oktober 31, 2019
In heel veel kinderboeken staan nog veel ouderwetse clichés, zeker als het meisjes betreft. Met de boeken van Mo's daughters willen ze laten zien aan kinderen dat er een wereld is, zonder hokjes. In deze prachtige prentenboeken spelen ondernemende en stoere meisje de hoofdrol. De serie bestaat uit 5 personages, zodat ieder meisje zich kan identificeren met een held uit de serie.

Boek reviews · oktober 12, 2019
Ben je op zoek naar een prentenboek waarbij de boodschap 'Je bent goed zoals je bent' naar voren komt, dan moet je zeker even verder lezen. Een boekentip voor iedereen maar zeker voor gezinnen waarbij pleegzorg of adoptie speelt.

Boek reviews · oktober 02, 2019
Vandaag start Kinderboekenweek 2019. Door het hele land worden diverse activiteiten georganiseerd. Weet jij welke boeken de Zilveren Griffels hebben gewonnen en waar het Kinderboekenweekgeschenk en het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2019 over gaan. Je leest het allemaal hier.

Boek reviews · februari 11, 2019
Bibian schreef zelf 2 boeken. Namelijk; Een maagverkleining en dan? en het Dagboek van mijn maagverkleiningstraject. Naast schrijven, leest ze ook graag en is ze met haar team De Kilometervreters zich aan het voorbereiden op de City Pier City. Ze las voor ons het boek Trainen als een topatleet van Annemerel de Jongh en schreef er een review over.

Boek reviews · januari 23, 2019
Vandaag gaan de Nationale Voorleesdagen van start met het Nationale Voorleesontbijt. Weet jij welk boek uitgeroepen is tot Prentenboek van het jaar en wat de top 10 van Prentenboeken is? Ook geven we je de beste voorleestips want naast dat voorlezen super leuk om te doen is, is het ook voor heel veel dingen belangrijk!

Boek reviews · juli 11, 2018
Eigenlijk is het einde van het schooljaar een veel te drukke periode om aan een boek van 478 bladzijdes te beginnen maar toen ik Zondagskind van Judith Visser in de boekhandel tegen kwam kon ik niet anders dan hem mee naar huis nemen. Vooral omdat ik erg benieuwd was hoe ze de gedachtewereld van iemand met asperge op papier had weten te zetten en of ik dingen zou herkennen.

Boek reviews · april 18, 2018
Sam en Julia zijn twee muizenvrienden die de hoofdrol spelen in de boeken over het Muizenhuis. Beide muizen hebben een totaal ander karakter en vullen elkaar daarmee uitstekend aan. Het eerste boek over het Muizenhuis verscheen in 2011. De wereld waarin het Muizenhuis zich afspeelt is uniek en met geen enkel ander kinderboek te vergelijken.

Boek reviews · maart 20, 2018
Het boek George geschreven door Alex Gino gaat over een onderwerp dat ik nog niet eerder tegen kwam in een kinderboek. Het boek gaat over George, een 10 jarige jongen. Tenminste dat is wat mensen zien en denken. George weet zelf al een tijd dat hij eigenlijk geen jongen is maar een meisje.

Boek reviews · maart 12, 2018
Onlangs ontving ik het boek Een weekendje weg geschreven door Bart van der Linden.Het boek gaat over engeltje Fabiola dat het geweldig heeft in de hemel maar enorm benieuwd is hoe het leven op aarde is. Gabriël geeft haar de kans om dat leven een weekend te ervaren, ze krijgt nog wel de order mee om niet op te vallen. Dat blijkt moeilijker dan gedacht door Fabiola.