Boeken tips!

Recensie: Papa, ik mis je.
Een weergaloos mooi boek vol mooie gedichten over verlies, verdriet en liefde.

Recensie: Moordende paardenrace van Vera Stupenea.
Een spannend verhaal over een jonge vrouw die bij toeval in de glamourwereld van de paardensport terecht komt.

Recensie: Winde Wildeling en het moerasmonster.
Het eerste deel van een nieuwe serie. Benieuwd of wij uitkijken naar het vervolg of dat wij die liever aan ons voorbij laten gaan? Je leest het hier.

De erfschat van Marlene van Steensel.
Soms kom je een boek tegen waarvan het verhaal nog lang in je hoofd blijft hangen. Dat was ook het geval bij de debuutroman De Erfschat van Marlene van Steensel, een prachtig boek. Wat mij betreft is dit dan ook een echte must-read.

Recensie: Hebbes! van Tjibbe Veldkamp & Sophie Pluim.
Hebbes! is het zojuist verschenen prentenboek van Tjibbe Veldkamp. Een prachtig boek dat alles in zich heeft om een echte klassieker te worden.

Review: Huidpijn van Saskia Noort.
Huidpijn is een boek dat makkelijk wegleest en zeer geschikt is voor mensen die niet houden van heftige thrillers maar een beetje spanning in een boek wel kunnen waarderen.

De Prentenboek Top Tien van 2023
Er staan weer prachtige prentenboeken in de Prentenboek Top 10 van 2023. Heerlijke prentenboeken op uit voor te lezen of om samen te bekijken. De Prentenboek Top 10 wordt jaarlijks samengesteld door een speciale bibliotheekjury. Dit jaar is 'Maximiliaan Modderman geeft een feestje' verkozen tot Prentenboek van het Jaar. Daarnaast vormt het boek samen met negen andere prentenboeken de Prentenboek Top 10. Alles over de 10 prentenboeken lees je in dit blog.

Review: Koloniekind van Mariët Meester
Filmische memoir over het leven in een intrigerende enclave in Nederland, die op de Wereldergoedlijst staat.

Review: Kobo Forma
Ik was vier jaar oud toen ik mezelf leerde lezen en sindsdien ben ik er nooit meer mee gestopt. Als ik 1 ding mag kiezen waarmee ik echt ontspan dan is het lezen. Je kunt mij dan ook echt een plezier doen met een bezoek aan de boekwinkel. Er is niet een genre wat ik niet lees. Ik lees veel en veelzijdig. Heel veel tijd om te lezen heb ik niet maar ik maak er iedere wel tijd voor. Een boek meeslepen is niet altijd handig daarom kocht ik ooit een e-reader maar toen werd het scherm zwart.

De leukste Sinterklaas boeken.
De gezelligste tijd van het jaar en die wordt nog leuker met leuke boeken om voor te lezen of zelf te lezen. We maakten een overzicht met de leukste Sinterklaasboeken. Sommige net nieuw, andere al wat ouder maar allemaal echte aanraders.

Meer weergeven