Boek reviews

Review: Elandeiland van Alex Milway.
Elandeiland is het eerste deel van een fantastische nieuwe serie van de maker van Hotel Flamingo.

Ik zal je nooit meer van Tatjana Almuli
In dit prachtige boek van Tatjana Almuli brengt ze als dochter haar jonggestorven moeder weer tot leven met heftige confrontaties tot gevolg. Een persoonlijke geschiedenis over hoe de trauma's van onze ouders soms worden doorgegeven.

Review: Ik lach om niet te huilen.
Per toeval kwam dit bijzondere boek op mijn pad terecht, want om heel eerlijk te zijn zou ik het niet snel meegenomen hebben in de boekwinkel. Ik ben blij dat het op mijn pad kwam want wat is dit een ontzettend puur en rauw geschreven verhaal dat je niet snel loslaat.

Recensie: Leven met een monster.
Dit boek stond al een tijdje op de lijst met boeken die ik nog graag wou lezen. Een enorm heftig verhaal van een krachtige vrouw.

Recensie: Ik haat je, blijf bij mij.
In het boek 'Ik haat je, blijf bij mij', lees je diverse waargebeurde verhalen over hechtingsproblematiek. Voor mensen die onbekend zijn met hechtingsproblematiek een ware eyeopener en voor mensen die bekend zijn met de problematiek een boek vol herkenning.

Nationale voorleesdagen 2022
Van 26 januari t/m 5 februari is het tijd voor de Nationale Voorleesdagen 2022, de campagne die in het teken staat van voorlezen aan jonge kinderen. Welke boeken zijn gekozen tot de top 10 prentenboeken van 2022? Je leest het hier!

De leukste kerstboeken.
Heerlijk vind ik het om samen onder een dekentje te kruipen, kaarsjes aan, warme chocolademelk binnen handbereik, de kerstboom op de achtergrond en dan kerstboeken voorlezen. Het aanbod aan kerstboeken is echt enorm, dit zijn enkele van onze favorieten.

De Zoete Zusjes vieren Sinterklaas.
Wie kent ze niet? De Zoete Zusjes is populairder dan ooit. Naast een druk bekeken YouTube-kanaal hebben de Zoete Zusjes ook succesvolle boeken op hun naam staan, waaronder dit super leuke Sinterklaasboek.

Review: Een avontuur van de Dappere Ridster, Sint zit vast
Ieder jaar komen er weer nieuwe prachtige kinderboeken voor de feestdagen uit. Janneke Schotveld is een van die kinderboekenschrijfsters die het voor elkaar krijgt om dat Annie M.G. Schmidt gevoel te creëren. Haar boek, de Dappere Ridster is mijn favoriete boek van haar. Toen er dit jaar een Sinterklaasboek verscheen van de Dappere Ridster moesten we die uiteraard lezen. Zou die net zo leuk zijn?

Review: Guinness World Records 2022.
De een vraagt zich af wat je met zo'n boek moet, de ander weet dat je er urenlang lol mee kunt hebben met elkaar. Guinness World Records, de een leest het van A tot Z. De ander zoekt records op die hij of zij leuk, raar of onwaarschijnlijk vind en weer een ander bladert het boek door om de prachtige foto's te bekijken. Hier thuis doet iedereen het ook op zijn of haar eigen manier maar een ding is zeker, het is een groot succes.

Meer weergeven