Boeken tips!

Review: Kobo Forma
Ik was vier jaar oud toen ik mezelf leerde lezen en sindsdien ben ik er nooit meer mee gestopt. Als ik 1 ding mag kiezen waarmee ik echt ontspan dan is het lezen. Je kunt mij dan ook echt een plezier doen met een bezoek aan de boekwinkel. Er is niet een genre wat ik niet lees. Ik lees veel en veelzijdig. Heel veel tijd om te lezen heb ik niet maar ik maak er iedere wel tijd voor. Een boek meeslepen is niet altijd handig daarom kocht ik ooit een e-reader maar toen werd het scherm zwart.

De leukste Sinterklaas boeken.
De gezelligste tijd van het jaar en die wordt nog leuker met leuke boeken om voor te lezen of zelf te lezen. We maakten een overzicht met de leukste Sinterklaasboeken. Sommige net nieuw, andere al wat ouder maar allemaal echte aanraders.

Review: De Tijdmachine
Rutger Vink en Thomas van Grinsven brachten hun tweede boek uit in hun eigen succesvolle kinderboekenserie 'De avonturen van Rutger, Thomas en Paco. Het boek heet De Tijdmachine en is het vervolg op De magische halsband dat ruim 80.000 keer verkocht werd en de Kinderjury 2022 heeft gewonnen in de leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar.

Lichtjes voor Sint Maarten.
Een mooi prentenboek met het thema Sint Maarten is altijd leuk om voor te lezen rond de tijd dat de kinderen beginnen met het maken van hun lampionnetjes. Dit boek geeft ook nog eens wijze les.

Review: Sinterklaas voor grote kinderen.
Hoe vertel je het geheim van Sinterklaas zonder dat er groot verdriet ontstaat? Hoe breng je het verhaal zodat het niet direct iets is wat bij andere kinderen komt te liggen? Er zijn 100-en manieren en daar zitten hele goede tussen. Mijn favoriete manier is door dit boek te gebruiken.

Review: Gemmetje Victoria van Yvonne Keuls.
Ik was 12 toen ik mijn eerste boek van Yvonne Keuls las, direct was ik gek op haar schrijfstijl. Rauw, puur, confronterend maar altijd vol humor. De lat lag hoog qua verwachting voor Gemmetje Victoria maar die heeft Yvonne Keuls absoluut waargemaakt.

Review: Kinderspel van Paul Cleave
Een heerlijke thriller met iedere keer een onverwachte twist in het verhaal. Een echte pageturner.

Review: Elandeiland van Alex Milway.
Elandeiland is het eerste deel van een fantastische nieuwe serie van de maker van Hotel Flamingo.

Ik zal je nooit meer van Tatjana Almuli
In dit prachtige boek van Tatjana Almuli brengt ze als dochter haar jonggestorven moeder weer tot leven met heftige confrontaties tot gevolg. Een persoonlijke geschiedenis over hoe de trauma's van onze ouders soms worden doorgegeven.

Review: Ik lach om niet te huilen.
Per toeval kwam dit bijzondere boek op mijn pad terecht, want om heel eerlijk te zijn zou ik het niet snel meegenomen hebben in de boekwinkel. Ik ben blij dat het op mijn pad kwam want wat is dit een ontzettend puur en rauw geschreven verhaal dat je niet snel loslaat.

Meer weergeven