Boek reviews

Review: Souvenir van Suzanne Vermeer.
Ik heb al heel wat boeken van Suzanne Vermeer gelezen. Niet allemaal vond ik ze even goed maar er zaten absoluut een paar hele leuke boeken tussen. Laatst las ik Souvenir van Suzanne Vermeer, wat mij betreft een aanrader.

Knokken voor een kans van Willemijn de Weerd is een indrukwekkend kinderboek over een moedig gevecht tegen de armoede.

Toen ik puber was keek iedereen Goede Tijden, Slechte Tijden en iedereen wist wie Arnie en Peter waren. Beide gingen uiteindelijk een andere kant op. Veel mensen zullen zich nog het moment kunnen herinneren dat het bericht kwam dat Antonie Kamerling een einde aan zijn leven had gemaakt. Zijn vrouw en twee kinderen bleven achter. In dit boek gaat zijn zoon, Merlijn Kamerling, op een open, eerlijke en ontroerende wijze op zoek naar wie zijn vader was. Dit boek is een echte aanrader!

Een tijd geleden schreef ik over het feit dat Joshua geen fanatieke lezer is maar opeens een boek verslond. Het was de eerste graphic novel van Donald Duck en hij was direct fan. 22 september kwam het tweede deel uit en Donald Duck stuurde hem het op. Dolgelukkig was hij en reuze benieuwd of dit deel net zo leuk was als het eerste. Donald Duck had ook nog een andere verrassing voor hem.

Soms lees je een boek dat je enorm aangrijpt en je geboeid houdt tot de laatste bladzijde. Het huis voor ongewenste meisjes van Joanna Goodman is absoluut zo'n boek.

Vrijwel iedereen heeft wel eens gehoord van de zeven zussen serie van Lucinda Riley. Ze schreef nog veel meer prachtige boeken waaronder De lavendeltuin. Een adembenemend verhaal over familiegeheimen en loyaliteit in oorlogstijd.

Ben je op zoek naar een spannend kinderboek voor kinderen tussen de 6 en 10 jaar dan is dit boek zeker een aanrader! Het kinderboek geschreven door Jeroen van Koningsbrugge neemt je mee op een spannende speurtocht waarbij een oude misdaad opgelost wordt.

Toen ik las dat er een verhalen bundel uit was van Esther Verhoef was ik direct nieuwsgierig. Benieuwd naar de korte verhalen van de schrijfster waarvan ik de boeken zo graag lees.

Een boek dat mij zeker nog lang zal bijblijven. Niet alleen omdat het laat zien hoe ver mensen kunnen gaan uit naam van het geloof maar zeker ook om de veerkracht, de wil om te leven die Hannelore laat zien. Een bijzonder boek, een echte aanrader.

Heb jij je wel eens afgevraagd wanneer een gevoel begon of waardoor het eindigde? Soms zit iets gewoon in je dat een weg zoekt en waaraan je wel moet toegeven. Renata Moi deed dat. Haar verhaal is een eyeopener voor iedereen die de intentie heeft "goed te doen".

Meer weergeven