Boeken tips!

Recensie: Hebbes! van Tjibbe Veldkamp & Sophie Pluim.
Hebbes! is het zojuist verschenen prentenboek van Tjibbe Veldkamp. Een prachtig boek dat alles in zich heeft om een echte klassieker te worden.

Review: Huidpijn van Saskia Noort.
Huidpijn is een boek dat makkelijk wegleest en zeer geschikt is voor mensen die niet houden van heftige thrillers maar een beetje spanning in een boek wel kunnen waarderen.

De Prentenboek Top Tien van 2023
Er staan weer prachtige prentenboeken in de Prentenboek Top 10 van 2023. Heerlijke prentenboeken op uit voor te lezen of om samen te bekijken. De Prentenboek Top 10 wordt jaarlijks samengesteld door een speciale bibliotheekjury. Dit jaar is 'Maximiliaan Modderman geeft een feestje' verkozen tot Prentenboek van het Jaar. Daarnaast vormt het boek samen met negen andere prentenboeken de Prentenboek Top 10. Alles over de 10 prentenboeken lees je in dit blog.

Review: Koloniekind van Mariët Meester
Filmische memoir over het leven in een intrigerende enclave in Nederland, die op de Wereldergoedlijst staat.

Review: Kobo Forma
Ik was vier jaar oud toen ik mezelf leerde lezen en sindsdien ben ik er nooit meer mee gestopt. Als ik 1 ding mag kiezen waarmee ik echt ontspan dan is het lezen. Je kunt mij dan ook echt een plezier doen met een bezoek aan de boekwinkel. Er is niet een genre wat ik niet lees. Ik lees veel en veelzijdig. Heel veel tijd om te lezen heb ik niet maar ik maak er iedere wel tijd voor. Een boek meeslepen is niet altijd handig daarom kocht ik ooit een e-reader maar toen werd het scherm zwart.

De leukste Sinterklaas boeken.
De gezelligste tijd van het jaar en die wordt nog leuker met leuke boeken om voor te lezen of zelf te lezen. We maakten een overzicht met de leukste Sinterklaasboeken. Sommige net nieuw, andere al wat ouder maar allemaal echte aanraders.

Review: De Tijdmachine
Rutger Vink en Thomas van Grinsven brachten hun tweede boek uit in hun eigen succesvolle kinderboekenserie 'De avonturen van Rutger, Thomas en Paco. Het boek heet De Tijdmachine en is het vervolg op De magische halsband dat ruim 80.000 keer verkocht werd en de Kinderjury 2022 heeft gewonnen in de leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar.

Lichtjes voor Sint Maarten.
Een mooi prentenboek met het thema Sint Maarten is altijd leuk om voor te lezen rond de tijd dat de kinderen beginnen met het maken van hun lampionnetjes. Dit boek geeft ook nog eens wijze les.

Review: Sinterklaas voor grote kinderen.
Hoe vertel je het geheim van Sinterklaas zonder dat er groot verdriet ontstaat? Hoe breng je het verhaal zodat het niet direct iets is wat bij andere kinderen komt te liggen? Er zijn 100-en manieren en daar zitten hele goede tussen. Mijn favoriete manier is door dit boek te gebruiken.

Review: Gemmetje Victoria van Yvonne Keuls.
Ik was 12 toen ik mijn eerste boek van Yvonne Keuls las, direct was ik gek op haar schrijfstijl. Rauw, puur, confronterend maar altijd vol humor. De lat lag hoog qua verwachting voor Gemmetje Victoria maar die heeft Yvonne Keuls absoluut waargemaakt.

Meer weergeven