Lekker eten en meer!

Recept voor de lekkerste wafels.
Mijn kinderen zijn gek op wafels. Of ik ze nu maak als ontbijt, als toetje of tussendoor, ze gaan er altijd in. Het bakken van wafels is niet moeilijk. Als ik ze als ontbijt eet met de kinderen dan bak ik ze de avond van tevoren. Wil je ze warm eten dan is het voldoende om ze even op te warmen in de oven. Heb je er teveel gebakken, dan is invriezen geen probleem. Ik bak de wafels met bakpoeder in plaats van gist, hierdoor heb ik geen rijstijd en kan ik direct door met bakken.

Focaccia maken is simpel en het resultaat is heerlijk. Belangrijk bij het maken van focaccia is vooral de temperatuur, zorg dat deze echt hoog is. Het allerlekkerste worden ze in een buitenoven (ik gebruik daarvoor de pizzaoven) maar ook uit een gewone oven zijn ze heerlijk!

Ik bak vaak zelf het brood. Wij vinden het lekkerder en het is maar een kleine moeite. De meeste tijd bij brood bakken gaat in het rijzen van het brood zitten. Daarom maak ik vaak 's avonds het deeg zodat ik in de ochtend enkel nog de oven even aan hoef te zetten om warme, vers gebakken broodjes op tafel te hebben. Met deze Weense zachte, zoete stokbroden kun je eindeloos variëren. Zo zijn ze ook heerlijk als je er kleine stukjes chocolade in verwerkt.

Ik ben gek op taart, vrijwel iedere taart vind ik heerlijk maar cheesecake staat toch wel boven aan het lijstje en deze is absoluut de lekkerste.

Deze super simpele soep zet je binnen een mum van tijd op tafel en smaakt verrassend lekker. Serveer er nachochips met gesmolten cheddar en guacamole bij of een lekkere quesadilla voor een complete maaltijd.

Iedereen wil iets leuks maken voor het kerstdiner op school maar tijd dwingt ons vaak om ook iets te doen wat snel te maken is maar daarnaast moet het ook nog eens lekker zijn. Wij maakten 8 makkelijke kersthapjes voor het kerstdiner op school, die snel te maken zijn, in de smaak vallen bij kinderen en betaalbaar zijn.

Naast pepernoten zijn deze Sinterklaas-cupcakes hier thuis vaste prik tijdens de Sinterklaas-periode. Makkelijk, niet duur en lekker!

Een gezond alternatief voor limonade, het is een beetje zoeken in een hooiberg als je de eisen hebt, die ik heb. Want naast dat het gezonder moet zijn wil ik ook dat kinderen het echt lekker vinden.

Gezond, snel en lekker! Dit ontbijtje is een van de favoriete hier thuis. Door de week is er niet echt tijd om uitgebreid te ontbijten maar in het weekend nemen we er de tijd voor. Dit recept kunnen kinderen ook goed zelf maken (help wel even bij het gebruik van de over)

Ik zou het fijn vinden als mijn kinderen zouden juichen bij het krijgen van een glas water maar helaas, ook hier drinken ze liever limonade dan water. Ik ben altijd op zoek naar gezondere alternatieve voor de siroop maar er is wel één eis; het moet ook lekker smaken. Ik kende de siropen van Soof nog niet en deed een test met de kinderen.

Meer weergeven