Lekker eten en meer!

Drop met zeewier, is dat wel lekker?
Chocolade en drop zijn toch wel echt mijn guilty pleasures. Ik was dan ook enorm enthousiast toen er een pakket van Klepper & Klepper binnenkwam. Ik vind dat toch wel echt de lekkerste drop. Er zat een nieuwe smaak bij, drop met zeewier, en daar had ik toch wel mijn twijfels bij. Was dit niet te ver gezocht? Is dat wel lekker?

Met Danerolles kan je zoveel maken.
Als kind mocht ik op de zondagen de croissantjes rollen. Een traditie die ik heb voort gezet toen Djimon geboren werd. Inmiddels zijn het nog zelden de standaard croissantjes die wij van het deeg maken en doen we er veel meer mee dan even simpel oprollen. Simpel blijft het wel, want al deze gerechtjes vragen bijna geen werk maar zijn overheerlijk.

Recept: Bruin pompoenpittenbrood.
In de herfst is dit een van de favoriete broden die ik bak. Simpel maar heerlijk en mocht je van avocado houden dan is dat echt een aanrader om erop te doen.

Recept voor de lekkerste wafels.
Mijn kinderen zijn gek op wafels. Of ik ze nu maak als ontbijt, als toetje of tussendoor, ze gaan er altijd in. Het bakken van wafels is niet moeilijk. Als ik ze als ontbijt eet met de kinderen dan bak ik ze de avond van tevoren. Wil je ze warm eten dan is het voldoende om ze even op te warmen in de oven. Heb je er teveel gebakken, dan is invriezen geen probleem. Ik bak de wafels met bakpoeder in plaats van gist, hierdoor heb ik geen rijstijd en kan ik direct door met bakken.

Focaccia maken is simpel en het resultaat is heerlijk. Belangrijk bij het maken van focaccia is vooral de temperatuur, zorg dat deze echt hoog is. Het allerlekkerste worden ze in een buitenoven (ik gebruik daarvoor de pizzaoven) maar ook uit een gewone oven zijn ze heerlijk!

Ik bak vaak zelf het brood. Wij vinden het lekkerder en het is maar een kleine moeite. De meeste tijd bij brood bakken gaat in het rijzen van het brood zitten. Daarom maak ik vaak 's avonds het deeg zodat ik in de ochtend enkel nog de oven even aan hoef te zetten om warme, vers gebakken broodjes op tafel te hebben. Met deze Weense zachte, zoete stokbroden kun je eindeloos variƫren. Zo zijn ze ook heerlijk als je er kleine stukjes chocolade in verwerkt.

Ik ben gek op taart, vrijwel iedere taart vind ik heerlijk maar cheesecake staat toch wel boven aan het lijstje en deze is absoluut de lekkerste.

Deze super simpele soep zet je binnen een mum van tijd op tafel en smaakt verrassend lekker. Serveer er nachochips met gesmolten cheddar en guacamole bij of een lekkere quesadilla voor een complete maaltijd.

Iedereen wil iets leuks maken voor het kerstdiner op school maar tijd dwingt ons vaak om ook iets te doen wat snel te maken is maar daarnaast moet het ook nog eens lekker zijn. Wij maakten 8 makkelijke kersthapjes voor het kerstdiner op school, die snel te maken zijn, in de smaak vallen bij kinderen en betaalbaar zijn.

Naast pepernoten zijn deze Sinterklaas-cupcakes hier thuis vaste prik tijdens de Sinterklaas-periode. Makkelijk, niet duur en lekker!

Meer weergeven