Lekker eten en meer!

Focaccia maken is simpel en het resultaat is heerlijk. Belangrijk bij het maken van focaccia is vooral de temperatuur, zorg dat deze echt hoog is. Het allerlekkerste worden ze in een buitenoven (ik gebruik daarvoor de pizzaoven) maar ook uit een gewone oven zijn ze heerlijk!

Ik bak vaak zelf het brood. Wij vinden het lekkerder en het is maar een kleine moeite. De meeste tijd bij brood bakken gaat in het rijzen van het brood zitten. Daarom maak ik vaak 's avonds het deeg zodat ik in de ochtend enkel nog de oven even aan hoef te zetten om warme, vers gebakken broodjes op tafel te hebben. Met deze Weense zachte, zoete stokbroden kun je eindeloos variëren. Zo zijn ze ook heerlijk als je er kleine stukjes chocolade in verwerkt.

Ik ben gek op taart, vrijwel iedere taart vind ik heerlijk maar cheesecake staat toch wel boven aan het lijstje en deze is absoluut de lekkerste.

Deze super simpele soep zet je binnen een mum van tijd op tafel en smaakt verrassend lekker. Serveer er nachochips met gesmolten cheddar en guacamole bij of een lekkere quesadilla voor een complete maaltijd.

Iedereen wil iets leuks maken voor het kerstdiner op school maar tijd dwingt ons vaak om ook iets te doen wat snel te maken is maar daarnaast moet het ook nog eens lekker zijn. Wij maakten 8 makkelijke kersthapjes voor het kerstdiner op school, die snel te maken zijn, in de smaak vallen bij kinderen en betaalbaar zijn.

Naast pepernoten zijn deze Sinterklaas-cupcakes hier thuis vaste prik tijdens de Sinterklaas-periode. Makkelijk, niet duur en lekker!

Een gezond alternatief voor limonade, het is een beetje zoeken in een hooiberg als je de eisen hebt, die ik heb. Want naast dat het gezonder moet zijn wil ik ook dat kinderen het echt lekker vinden.

Gezond, snel en lekker! Dit ontbijtje is een van de favoriete hier thuis. Door de week is er niet echt tijd om uitgebreid te ontbijten maar in het weekend nemen we er de tijd voor. Dit recept kunnen kinderen ook goed zelf maken (help wel even bij het gebruik van de over)

Ik zou het fijn vinden als mijn kinderen zouden juichen bij het krijgen van een glas water maar helaas, ook hier drinken ze liever limonade dan water. Ik ben altijd op zoek naar gezondere alternatieve voor de siroop maar er is wel één eis; het moet ook lekker smaken. Ik kende de siropen van Soof nog niet en deed een test met de kinderen.

Er wordt mij regelmatig gevraagd "hoe doe je dat, fulltime werken, zes kinderen opvoeden, een blog bijhouden en o,ja een huishouden dat ook nog moet gebeuren" Eigenlijk is er maar één antwoord op mogelijk: Gewoon doen. Nu wil ik zeker niet zeggen dat ik alles met twee vingers in mijn neus doe, terwijl ik een liedje neurie maar als je het doet, blijk je veel meer te kunnen dan dat je altijd dacht.

Meer weergeven