Boekreview: Giraf schrijft

Al een tijdje volgde ik giraf en vriendjes via instagram. Dagelijks werd ik niet alleen getrakteerd op prachtige foto's waarop je het tot stand komen van de boeken ziet en afbeeldingen uit de boeken maar was het ook super leuk om hun verhalen te lezen. 

Voorlezen is een van de dingen die ik het liefste doe met de kinderen. In het kader van je kunt nooit genoeg boeken hebben, mocht een boek van Giraf en vriendjes dan ook zeker niet ontbreken in de boekenkast.

Het boek dat we uitkozen, was Giraf schrijft. Een zeer toepasselijk onderwerp voor River die druk bezig is met het ontdekken van letters. 

Het boek begint als Krook en Giraf flessenpost "vangen" tijdens het vissen. Het blijkt een brief van Ijsbeer te zijn. Olifant kan de brief lezen en gezamenlijk besluiten ze een brief terug te sturen. Iedereen kan ze naam al schrijven maar Giraf nog niet. Hij wordt hierdoor heel boos en verdrietig. Deze emoties, worden prachtig verduidelijkt door het gebruik van de kleuren op de prenten. Dan is daar Olifant, die Giraf helpt om zijn naam te schrijven. 

Nadat ik het boek voor de eerste keer had voorgelezen, bladerde River direct terug en riep enthousiast uit "Kijk mama, op iedere bladzijde doet de schildpad ook iets".  

Dit was mij nog niet opgevallen maar laat maar weer eens zien dat kinderen veel beter kijken naar de wereld om zich heen. Het klopte namelijk op iedere bladzijde valt de schildpad terug te vinden. Jeremiah vind het vooral erg leuk om op zoek te gaan, naar waar de schildpad,  zit op iedere bladzijde. 

Het fenomeen flessenpost was nieuw voor ze maar lijkt hun nu reuze interessant. Ik ontkom er dan ook niet aan om binnenkort samen met hun een brief te posten in een fles. 

Het boek kost 14,95 en is wat ons betreft een echte aanrader. 

Je bestelt het boek op www.girafenvriendjes.nl

We zijn enorm benieuwd wat jullie favoriete kinderboeken zijn en welke jullie ons als tip graag mee willen geven, laat het hieronder in een berichtje achter of laat het ons via instagram of facebook weten.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0