Persoonlijk

Persoonlijk · november 20, 2019
"Zit ik als ik 40 ben nog steeds op de basisschool?" "Zit ik straks bij mijn eigen kinderen in de klas?" Als leren niet zo makkelijk gaat, blijken er allemaal vragen in je hoofd rond te gaan. Niemand heeft de oplossing voor hem, tot de kleinste van het stel hem uitlegt dat hij niet dom is.

Persoonlijk · november 17, 2019
Misschien ben ik een tikkeltje naïef maar ik wil en blijf er in geloven! Vier ik nog Sinterklaas? Jazeker, en ik vertel je ook graag waarom ik dat doe en wat ik alle kinderen toewens.

Persoonlijk · november 16, 2019
Ik schuw eigenlijk geen onderwerp maar nu twijfel ik of ik het wel durf te plaatsen. Ik wil niet een wijzend vingertje zijn, ik wil geen discussie uitlokken, ik wil zeker niemand tegen het hoofd stoten maar wil eigenlijk wel delen wat het met mij doet.

Persoonlijk · november 15, 2019
We vieren ieder jaar de verjaardagen van de biologische moeders. Een dag waarop we taart eten, contact hebben en veel over haar praten. 31 oktober was het de verjaardag van een van de moeders. Na het plaatsen van een foto van de kinderen met haar verjaardagstaart, op Instagram, kreeg ik ongekend veel berichtjes met vragen. Waarom ik het vier, of ik het moeilijk vind enz. Ik leg dat graag uit want zonder deze vrouw, had ik de kinderen die mij mama noemen, nooit gekend.

Persoonlijk · november 05, 2019
Ik kan een fantastisch verhaal ophangen dat ik een week bewust geen tablets enz., bij mij had toen ik laatst een week naar Denemarken was met de kinderen, maar de simpele waarheid is dat ik het gewoon vergeten was mee te nemen. Als enige volwassenen in een auto met vier kinderen terwijl je ruim 800 kilometer moet rijden leek het even het domste wat ik ooit had kunnen vergeten want het geklaag was niet van de lucht. Totdat ik Oost-Indisch doof werd en er iets bijzonders gebeurde.

Persoonlijk · oktober 16, 2019
Iedere blogger hoopt dat zijn of haar blog goed gelezen zal worden maar wat als je blog viral gaat en je geen grip meer hebt op het verhaal en de reacties. Als je enkel nog de statistieken kunt zien en een klein topje van de reacties, dan blijkt dat woorden loslaten best moeilijk is.

Persoonlijk · oktober 11, 2019
Het is de meest gestelde vraag "Hoe is het om een open adoptie te hebben?" Op die vraag is niet 1 antwoord mogelijk want iedere situatie is anders. Het contact is aan veranderingen onderhevig en zeker niet altijd makkelijk maar wat ben ik er blij mee. Er is toch niets mooiers dan dat je zoon kan zeggen "Mijn mama's zijn niet alleen beide gek op mij, ze houden ook van elkaar".

Persoonlijk · september 24, 2019
Dagelijks worden er katten ziek. Dagelijks gaan er katten dood. Maar nu betreft het de poes van mijn oudste zoon en ligt het allemaal heel gevoelig. Deze poes was namelijk degene die hem zoveel heeft geleerd.

Persoonlijk · september 23, 2019
Wat is de biologische zus van Joshua van mij? Niets? Maar dat kan toch niet want hij is mijn broer en dat is zijn zus. Wat is mijn biologische broer van hem? Niets? Dan slaat oma hard met haar hand op tafel. "Voer deze discussie nooit meer!". Ze steekt van wal en iedereen kijkt haar kant op.

Persoonlijk · september 14, 2019
Het moment van naar de middelbare school gaan kwam steeds dichterbij en nog steeds was er geen oplossing voor het "fietsprobleem". Ze wou zelf een oplossing bedenken, want dat die er zou komen wist ze zeker. Die oplossing vond ze maar toen ging het mis..

Meer weergeven