Persoonlijk

Het grootste gevaar van pesten
Ik ben een vrij open boek. Mensen mogen vrijwel alles van mij weten. Het doorbreken van een taboe of open zijn over zaken die gevoelig liggen of waar niet zoveel over gepraat wordt vind ik niet moeilijk. Juist door open te zijn over dingen denk ik dat je begrip kunt krijgen voor bepaalde zaken want hoe kan iemand iets echt begrijpen als hij of zij de situatie niet kent. Toch zijn er ook dingen waarover ik het moeilijk vind om te schrijven.

Ik laat mijn kind geld lenen om andere te helpen.
Mijn ouders zeiden vroeger altijd 'Charlotte die heeft het zielige vogeltjes-syndroom'. Ze doelde daarmee op het feit dat ik graag help. Ik kan niet mijn hoofd omdraaien en denken zoek het zelf maar uit als ik zie dat iemand hulp nodig heeft. Zinsy helpt ook graag maar is een stuk sceptischer. Ze wou graag mensen helpen maar dan echt. Ik gaf haar geld om het uit te lenen en op die manier mensen te helpen. Inmiddels doet ze dat nu ruim 2 jaar.

Waarom sta je dat toe?
Wie mijn stories wel eens voorbij ziet komen ziet dat mijn kinderen geen 'ik zit netjes en blijf daar zitten'-kinderen zijn. Nee, het liefst hangen ze ondersteboven ergens te bungelen, klimmen tot duizelingwekkende hoogtes in bomen en balanceren op een randje. Ik houd mijn hart regelmatig vast en enkele jaren geleden riep ik nog de hele tijd 'Pas op' en 'Niet doen' maar nu laat ik ze. De vraag waarom ik dat doe krijg ik heel vaak, ik vertel het je graag.

Wereld Autisme dag
Autisme een woord waarbij ik tot 22 jaar geleden niet echt een beeld bij had. Het woord riep geen emoties op en een dag als Wereld Autisme dag zou langs mij heen gaan zonder enige aandacht van mijn kant. Nu is dat anders. Autisme roept enorm veel woorden en emoties op en een helder beeld, mijn zoon!

Hij moest en zou een blikje hebben.
Ik hoorde keukendeurtjes open en dicht gaan. Daarna hoorde ik gemopper. Er was iemand duidelijk in een heftige discussie met zichzelf verwikkeld op dit vroege tijdstip. De wekker gaf 5 uur aan maar dat tijdstip deed er niet toe, hij had een missie. Hij moest en zou een blikje vinden.

9 jaar geleden werd ze geboren, mijn meisje.
Negen jaar geleden werd ze geboren. Een piepklein meisje, een echte strijder. Ik wist toen nog niet van haar bestaan, iets wat nu zo moeilijk valt voor te stellen.

Die laarzen bleken niet alleen mooi, ze stonden voor heel veel meer.
Dagenlang heeft ze mij allerlei redenen aangedragen waarom ik die laarzen voor haar moest kopen. River wil eigenlijk nooit iets echt heel graag. Vraagt eigenlijk nooit om iets, dus als ze dat wel doet dan weet ik dat ze het echt heel graag wil. Die laarzen kwamen er en ze was door het dolle heen. Ze gingen zelfs mee naar bed. Pas 2 dagen later kwam ik erachter waarom die laarzen zo belangrijk waren voor haar.

Een dierbaar cadeau.
Ik ben niet een vrouw met een doos vol sieraden. Diamonds zijn zeker niet mijn beste vrienden maar ik heb wel sieraden die mij enorm dierbaar zijn. Sieraden die staan voor een bepaalde gebeurtenis, emotie of herinnering. Het cadeau wat ik laatst van de kinderen kreeg hoort absoluut in dat rijtje thuis.

Schaamte voor je geschiedenis.
Ik kreeg van de week een heel uitgebreid bericht van een volger. Ze bleek zelf een moeder die door omstandigheden ervoor heeft gekozen om haar kind op te laten groeien in een adoptiegezin. Ze vroeg mij hoe ik mijn kinderen leer om zich niet te schamen voor hun achtergrond. Als ze dat zou begrijpen zou ze ook contact durven opnemen met haar dochter. Een dochter die inmiddels 21 is. Het is een vraag die ik heel vaak krijg. Ik zal het uitleggen, er is namelijk niets om je voor te schamen.

Ik opende 22 jaar geleden mijn eerste kinderopvang.
Wie ons op Instagram volgt zag de afgelopen maanden heel veel klusmoment voorbij komen. Vandaag opende ik de nieuwe locatie.

Meer weergeven