Persoonlijk

Het was één van de vele vragen die binnenkwamen via Instagram. Ben jij pro-adoptie? Ik heb daar inderdaad nooit over geschreven maar ik ben zeker niet pro-adoptie, zelfs verre van. Adoptie klinkt mooi, is prachtig om te zien in films waarbij iedereen happily ever after leeft maar helaas is dat niet de waarheid.

Ik stelde afgelopen week op Instagram de vraag of er onderwerpen of vragen waren die jullie graag beantwoord zouden willen zien op het blog. Blij verrast was ik door de vele reacties. De vraag die het vaakst gesteld is afgelopen is hoe de kinderen elkaar zien. Een vraag die ik deze week zal beantwoorden.

Houden van en vertrouwen hebben leken mij vroeger dingen die iedereen bezat maar inmiddels weet ik (flink door de wol geverfd) dat, dat heel anders ligt en dat één simpele opmerking er voor kan zorgen dat je weer 10 stappen terug doet.

Met het verstrijken van de tijd werd het haar duidelijk dat er deze Kerst geen berichtje zou komen van haar buikmama. Ze werd boos, baldadig, brutaal en uiteindelijk intens verdrietig. Dit was niet hoe Kerst had moeten zijn. Maar dan bedenkt ze opeens dat ze gewoon te weinig tijd had en is ze strijdlustiger dan ooit.

Een nieuw jaar! Het voelt voor mij toch altijd een beetje als een leeg boek van 365 pagina's dat ik kan gaan beschrijven. Vanaf het moment dat Sinterklaas terug gaat naar Spanje denk ik dan ook regelmatig aan wat ik graag zou willen bereiken in het nieuwe jaar maar ook wat ik wil veranderen of gaan doen. 2020 ik ben er klaar voor!

De laatste dag van het jaar is aangebroken. Een jaar vol met mooie maar ook verdrietige momenten. We staan nog één keer stil bij 2019 en dan nemen we vanavond knallend afscheid en beginnen we vol vertrouwen aan 2020!

Zij heeft een wens en zelfs een plan om aan die wens te werken. Wie ben ik dan om dat niet volledig te steunen, om haar niet op alle manieren te helpen die in mijn macht liggen. Toch ging daar heel wat twijfel overheen. Ik sprak er over en kwam tot een antwoord.

Is een huis het belangrijkste als je op straat woont? Als ik haar heb geantwoord laat ze mij al snel weten dat zij er compleet anders over denkt en een wens heeft. Het kost je niets enkel een beetje naastenliefde.

Vandaag is hij jarig! Zes jaar!! Ik vergeet nooit meer de woorden die gezegd werden toen ik hem in mijn armen kreeg. "Mevrouw, weet u waar u aan begint? Ik zou mij niet teveel hechten". Ik wist inderdaad niet waar ik aan begon op dat moment. Had ik dat wel geweten, dan had ik die arts kunnen zeggen dat ik op het punt stond om aan mijn mooiste avontuur ooit te beginnen.

Vanaf het moment dat ik van je biologische moeder het bericht kreeg dat ze weer zwanger was en dat het haar wens was dat je bij je zus en broer op zou groeien, zat je in mijn hart. Nooit zal ik kunnen accepteren dat ik je niet heb kunnen beschermen. Je had er nog moeten zijn, je had hier rond moeten rennen met de rest maar jij verliet het leven al enkele dagen na je geboorte. Ik mis je....

Meer weergeven