11 jaar geleden.
11 jaar geleden was er een vrouw aan de andere kant van de wereld in totale paniek. Ze wist dat ze aan de vooravond stond van iets wat ze niet kon laten gebeuren maar hoe ze het kon voorkomen wist ze niet.

Recensie: Hebbes! van Tjibbe Veldkamp & Sophie Pluim.
Hebbes! is het zojuist verschenen prentenboek van Tjibbe Veldkamp. Een prachtig boek dat alles in zich heeft om een echte klassieker te worden.

Maar mensen zullen een mening hebben.
Mensen zullen weten hoe hun start is geweest. Ben je niet bang dat mensen hun erop zullen veroordelen? Nee, ik weet dat ze op dingen veroordeeld en beoordeeld zullen worden. Hun huidskleur, hun achtergrond en juist dat is de reden dat ik het deel. We vinden in Nederland dat we iedereen gelijk moeten behandelen maar tussen vinden en doen ligt nog een enorm verschil.

Binnen 1 seconde veranderde een museumbezoek in een nachtmerrie.
Het is al weer 5 jaar geleden dat een leuk museumbezoek binnen een seconde veranderde in een nachtmerrie.

Ik geloof haar op haar woord.
Ik schreef laatst al over River haar oogproblemen en wat er gebeurde toen ik het haar buikmama vertelde. In dit blog lees je het vervolg hier op.

Review: Huidpijn van Saskia Noort.
Huidpijn is een boek dat makkelijk wegleest en zeer geschikt is voor mensen die niet houden van heftige thrillers maar een beetje spanning in een boek wel kunnen waarderen.

Doe toch niet zo dom, zeg gewoon hoe het is!
Ik wou haar beschermen tegen de keiharde waarheid. Ik dacht het goed te doen maar deed het daardoor juist zo fout. Ze wil duidelijkheid en die kreeg ze in Amerika van haar biologische oma. Daar ging een enorme boosheid en groot verdriet aan vooraf. Want wat doet het pijn als je, je kind zo stuk ziet gaat. Een afkomst zegt niets over je toekomst en voor die afkomst hoeft ze zich zeker niet te schamen dat heeft haar oma ons wel duidelijk gemaakt. Wat had ze gelijk!

Mijn kind heeft oogproblemen.
Al een paar jaar loopt River bij de oogarts en de laatste tijd kregen ze haar zicht niet meer gecorrigeerd. Er kwamen extra onderzoeken en die bevestigde dat ze ondanks haar bril niet scherp zag. We werden doorverwezen naar zowel VISIO als het UMCG om uit te zoeken wat er aan de hand is. Op een moment als dit merk je extra wat een open adoptie inhoud en ook dat het dan niet altijd makkelijk is.

De Prentenboek Top Tien van 2023
Er staan weer prachtige prentenboeken in de Prentenboek Top 10 van 2023. Heerlijke prentenboeken op uit voor te lezen of om samen te bekijken. De Prentenboek Top 10 wordt jaarlijks samengesteld door een speciale bibliotheekjury. Dit jaar is 'Maximiliaan Modderman geeft een feestje' verkozen tot Prentenboek van het Jaar. Daarnaast vormt het boek samen met negen andere prentenboeken de Prentenboek Top 10. Alles over de 10 prentenboeken lees je in dit blog.

Wat als hun moeder niet komt opdagen?
Over minder dan 3 maanden vliegen we naar Florida. Terug naar hun geboortegrond. Op zoek naar ontbrekende puzzelstukjes, in de hoop heel veel van hun biologische familieleden te zien. Het is hun grootste wens om hun buikmama te zien, het liefst zouden ze wat tijd met haar doorbrengen, maar wat als ze niet komt?

Meer weergeven