De start van december.
Vroeger toen ik klein was, en dat is best een tijdje terug, waren er alleen maar adventskalenders met een chocolaatje achter ieder deurtje. Nu kan je bijna niets bedenken waar geen adventskalender voor is. Ieder jaar kreeg ik er een van hem. Het is een van de vele herinneringen en van de tradities die ik over heb genomen van hem.

Wat vind je het moeilijkste?
Met grote regelmaat krijg ik de vraag wat ik het moeilijkste vind aan kinderen opvoeden met een hechtingsstoornis. Ik snap die vraag heel goed want het opvoeden van kinderen met een hechtingsstoornis kan echte topsport zijn, je moet een schild en een gladde rug hebben en bereid zijn te vechten als een leeuw voor het kind. Dingen die iedere ouder direct voor zijn of haar kind zal doen maar bij een kind met een hechtingsstoornis wordt er vooral een lange adem van de ouder gevraagd.

De Zoete Zusjes vieren Sinterklaas.
Wie kent ze niet? De Zoete Zusjes is populairder dan ooit. Naast een druk bekeken YouTube-kanaal hebben de Zoete Zusjes ook succesvolle boeken op hun naam staan, waaronder dit super leuke Sinterklaasboek.

Review: Een avontuur van de Dappere Ridster, Sint zit vast
Ieder jaar komen er weer nieuwe prachtige kinderboeken voor de feestdagen uit. Janneke Schotveld is een van die kinderboekenschrijfsters die het voor elkaar krijgt om dat Annie M.G. Schmidt gevoel te creƫren. Haar boek, de Dappere Ridster is mijn favoriete boek van haar. Toen er dit jaar een Sinterklaasboek verscheen van de Dappere Ridster moesten we die uiteraard lezen. Zou die net zo leuk zijn?

Hoe staat het er met de Amerikapot voor.
Ik kan niet anders zeggen dan dat het hartverwarmend is hoeveel berichtjes ik krijg over de Amerikapot. Voor wie dit nu leest en denkt waar heeft ze het over, dat lees je hier. Een update over hoe het er voor staat en wat de plannen zijn kon dan ook niet uitblijven.

Terug naar Veenhuizen.
Het mooiste aan het werken in de gevangenis waren de gesprekken met de gedetineerden. Soms was het puur stoere praat, soms een verzonnen verhaal om iets voor elkaar te krijgen maar meestal waren het mooie, openhartige verhalen en soms was er een spiegel die ze mij voor hielden. Aan een spiegel die mij toen werd voorgehouden heb ik laatst wat gedaan.

Review: Guinness World Records 2022.
De een vraagt zich af wat je met zo'n boek moet, de ander weet dat je er urenlang lol mee kunt hebben met elkaar. Guinness World Records, de een leest het van A tot Z. De ander zoekt records op die hij of zij leuk, raar of onwaarschijnlijk vind en weer een ander bladert het boek door om de prachtige foto's te bekijken. Hier thuis doet iedereen het ook op zijn of haar eigen manier maar een ding is zeker, het is een groot succes.

Het is niet altijd leuk, zeker niet!
Ik krijg regelmatig berichtjes van mensen die zelf geadopteerd hebben, geadopteerd zijn of mensen die er een bepaalde mening of vragen over hebben. "Je doet net alsof het altijd leuk is met biologische ouders en alsof het altijd mogelijk is". Nou, het is niet altijd leuk en nee, het is niet altijd mogelijk. Ook bij ons niet.

Review: Oma's woeste waslijn.
Wij zijn echt gek op spelletjes spelen. De ene keer gaan we voor een lang spel en de andere keer voor een kort spelletje nog even snel voordat de echte avondspits hier thuis begint. Het nieuwe spel Oma's woeste waslijn is zo'n spel waarvoor altijd wel even tijd te vinden is. Een spel waarbij gegarandeerd gelachen gaat worden.

Zo kwam ik van mijn angst voor kippen af.
Wie mij al langer kent die weet dat ik bang ben voor vogels en dan vooral voor kippen. Eigenlijk is er vrijwel niets anders waar ik bang voor ben maar zodra vogels gaan fladderen stokt mijn adem en bekruipt mij een vreselijk angstig gevoel. Vogels ging ik dan ook altijd uit de weg maar toen werd het hebben van kippen een lang gekoesterde wens van River.

Meer weergeven