De Xplora X5 Play smartwatch voor kinderen, een aanrader of flop?
Toen ik ruim 23 jaar geleden moeder werd voor de eerste keer was er geen kind dat met een mobieltje naar de basisschool ging. Nu is dat wel heel anders. Jeremiah was hier thuis nog de enige zonder telefoon en ondanks dat hij er ook heel graag een wou vond ik het om diverse redenen niet nodig. Een uitgebreide review lees je hier.

Review: Ik lach om niet te huilen.
Per toeval kwam dit bijzondere boek op mijn pad terecht, want om heel eerlijk te zijn zou ik het niet snel meegenomen hebben in de boekwinkel. Ik ben blij dat het op mijn pad kwam want wat is dit een ontzettend puur en rauw geschreven verhaal dat je niet snel loslaat.

Stiekem weet ik dat ze gelijk heeft.
Ik houd ervan als mensen rechtstreeks zijn, als ze er geen heel verhaal van maken maar to the point komen en zeggen wat ze eigenlijk willen zeggen. Eerlijk, oprecht en ja dat kan soms confronterend zijn maar dan weet je wel waar je aan toe bent. De mensen die mij goed kennen zullen mij dan ook nooit verpakt iets vertellen, ze weten dat ik kriebels krijg van mooie praatjes en een gruwelijke hekel heb aan leugens. Zoiets kan dan wel een eyeopener zijn.

Moederdag, met een lach en een traan.
Moederdag is een van die dagen die extra betekenis krijgt als het plaatje niet standaard is. Of dat nu is omdat je gewild of ongewild kinderloos bent, je een sterrenkindje hebt, je geen contact hebt met je kinderen, je kind niet bij je woont of zoals hier thuis omdat er mama's gemist worden.

Hoe gaat het met jullie?
De afgelopen dagen kreeg ik ontelbaar vaak de vraag 'Hoe gaat het met jullie?' Een kort en simpel antwoord is daar niet op te geven vandaar dit blog.

Wereld Autisme dag
Autisme een woord waarbij ik tot 23 jaar geleden niet echt een beeld bij had. Het woord riep geen emoties op en een dag als Wereld Autisme dag zou langs mij heen gaan zonder enige aandacht van mijn kant. Nu is dat anders. Autisme roept enorm veel woorden en emoties op en een helder beeld, mijn zoon!

Wat als we te laat zijn.
Wat als we te laat zijn? Wat als de kans om haar te zien er niet meer komt? Wat als... het zijn woorden die de laatste dagen steeds vaker door mijn hoofd schieten. Wat als ik hun moet vertellen dat hun buikmama er niet meer is.

Open einde spel, open ended play en open einde spelmaterialen.
Wat is open einde spel nu eigenlijk en waarom is het zo goed voor je kind? Hoe begin je er mee? Wat zijn de mogelijkheden? Is het niet heel duur? Je leest hier alle antwoorden op de meest gestelde vragen.

10 jaar geleden werd ze geboren.
10 jaar geleden werd ze geboren zonder dat ik wist van haar bestaan. 10 jaar geleden zat daar een hele familie aan een bed in een ziekenhuis in Florida om de moeilijkste beslissing te moeten maken die ze ooit moesten maken. Na 4 kinderen binnen de familie opgevangen te hebben zou dit het eerste kindje zijn dat ze uit adoptie zouden overdragen. Ze werd in liefde geboren, ik zou haar vol liefde opvoeden maar ik wist nog niet dat ik dat zou mogen doen.

Recensie: Leven met een monster.
Dit boek stond al een tijdje op de lijst met boeken die ik nog graag wou lezen. Een enorm heftig verhaal van een krachtige vrouw.

Meer weergeven