Nationale voorleesdagen 2022
Van 26 januari t/m 5 februari is het tijd voor de Nationale Voorleesdagen 2022, de campagne die in het teken staat van voorlezen aan jonge kinderen. Welke boeken zijn gekozen tot de top 10 prentenboeken van 2022? Je leest het hier!

Een nieuw jaar vol mogelijkheden.
De eerste week van het nieuwe jaar zit er al weer bijna op. Ik doe niet aan goede voornemens maar er zijn meer dan genoeg plannen gemaakt voor 2022. In dit blog zullen we de eerste plannen vast uit de doeken doen.

5 Leuke knutselideeën voor Oud en Nieuw
Het einde van het jaar is een heerlijke tijd om gezellig aan tafel een spelletje te spelen en te knutselen. Wij maakten vijf knutselwerkjes met het thema Oud en Nieuw die kinderen goed zelf kunnen maken.

Nog een jaar zonder jou.
Kerst is al 5 jaar niet meer hetzelfde. Het zal ook nooit meer hetzelfde worden want jij bent er niet meer. Alles had anders kunnen zijn, alles had anders moeten zijn ….ik mis je, het zijn woorden die er nu al 5 jaar zijn. Gemis is iets dat nooit verdwijnt, het krijgt een andere vorm, het voelt anders maar niet beter.

De leukste kerstboeken.
Heerlijk vind ik het om samen onder een dekentje te kruipen, kaarsjes aan, warme chocolademelk binnen handbereik, de kerstboom op de achtergrond en dan kerstboeken voorlezen. Het aanbod aan kerstboeken is echt enorm, dit zijn enkele van onze favorieten.

Review: Kurio Tab Ultra 2.
Media is niet meer weg te denken uit de samenleving en is inmiddels een onderdeel geworden van de opvoeding. Want hoe leer je kinderen goed omgaan met media. Is de Kurio Tab Ultra 2 daar een goed hulpmiddel bij of niet? Wij hebben hem getest.

Mijn held is jarig!
Vandaag is hij 8 geworden. Iedere dag worden er kinderen 8 en voor iedere ouder is dat een speciaal moment maar bij hem is het net wat specialer door de woorden die de arts sprak "Hecht je niet teveel aan hem want je zult hem moeten loslaten". Zie hem nu eens stralen en intens gelukkig zijn als hij aan het voetballen is, hij is mijn superheld.

Ze zijn toch echt broer en zus, zij wel toch?
Hoe vaak die vraag wel niet is gesteld in het bijzijn van de kinderen is niet meer te tellen. Het klopt River en Jeremiah hebben dezelfde biologische moeder en dat schept aan de ene kant een band maar aan de andere kant ook een verwachtingspatroon dat ze over de dingen hetzelfde denken, een andere band met elkaar hebben als met de rest enz. en laat dat nu net niet het geval zijn.

Hoe staat het ervoor?
Zoals beloofd zal ik iedere maand inzicht geven in hoe het sparen voor de reis naar Amerika gaat, hierbij de eerste update waarbij ik direct van de gelegenheid gebruik wil maken om iedereen te bedanken voor de lieve berichtjes, de aankopen via de Bol.com-link, de bestelde puzzels enz. Super lief!

De start van december.
Vroeger toen ik klein was, en dat is best een tijdje terug, waren er alleen maar adventskalenders met een chocolaatje achter ieder deurtje. Nu kan je bijna niets bedenken waar geen adventskalender voor is. Ieder jaar kreeg ik er een van hem. Het is een van de vele herinneringen en van de tradities die ik over heb genomen van hem.

Meer weergeven