Ik krijg met grote regelmaat de vraag waar iets van is, welke maat ze dragen enz. als ik een foto post in mijn stories. Het gaat dan vrijwel altijd over de kleding van de kinderen. De hoeveelheid aan zulke vragen is eigenlijk altijd wel constant maar de afgelopen weken waren er twee outfits die tot een enorme berg vragen leiden. Hoog tijd dus om die outfits een eigen blogpost te geven.

Ze komt dwars uit school. Haar hoofd hangt naar beneden. Haar antwoorden zijn kort en bozig. Bij binnenkomst slingert ze haar tas in de hoek, trapt haar schoenen uit, gooit haar jas over het hok van de hond en gaat naar de wc. Vanachter een gesloten deur hoor ik haar heel boos en geïrriteerd mopperen. Ze praat niet tegen mij maar is in een hevige discussie met zichzelf verwikkeld.

Focaccia maken is simpel en het resultaat is heerlijk. Belangrijk bij het maken van focaccia is vooral de temperatuur, zorg dat deze echt hoog is. Het allerlekkerste worden ze in een buitenoven (ik gebruik daarvoor de pizzaoven) maar ook uit een gewone oven zijn ze heerlijk!

Veel mensen vragen zich af hoe de kinderen zelf over adoptie denken. Veel mensen gaan er ook van uit dat ze alle drie dezelfde vragen hebben en hetzelfde over dingen denken. Ik kan je vertellen dat dat totaal anders ligt.

Toen ik puber was keek iedereen Goede Tijden, Slechte Tijden en iedereen wist wie Arnie en Peter waren. Beide gingen uiteindelijk een andere kant op. Veel mensen zullen zich nog het moment kunnen herinneren dat het bericht kwam dat Antonie Kamerling een einde aan zijn leven had gemaakt. Zijn vrouw en twee kinderen bleven achter. In dit boek gaat zijn zoon, Merlijn Kamerling, op een open, eerlijke en ontroerende wijze op zoek naar wie zijn vader was. Dit boek is een echte aanrader!

Het was al jaren geleden dat ik voor het laatst beddengoed kocht voor de kinderen. Het schoof door van kind op kind maar nu was het toch echt wel tijd voor vervanging. De keuze is enorm en dan denk ik direct "Oh, als ik nu maar niet iets kies en over een week denk, had ik maar die andere genomen". Gelukkig is dat nu totaal niet het geval want toen het uit de verpakking kwam trok het direct een la aan herinneringen open.

adoptie, stamboom, kind in boom
Het is een schoolopdracht die heel lastig uit kan pakken want waar begin je als je een stamboom moet maken en geadopteerd bent. Kun je hem dan ├╝berhaupt wel invullen? Weet je de gegevens wel die gevraagd worden? Ik zag op tegen het moment dat de drie jongste er eentje zouden moeten maken. Maar dat bleek onnodig. Alle drie gingen ze er op hun totaal eigen wijze mee om.

Emoties, we hebben ze allemaal maar er over praten of ze durven uiten is voor sommige best wel moeilijk. Het Kleurenmonster spel helpt daarbij op een hele leuke en speelse wijze.

Hoe doe je dat? Waar haal je de energie vandaan? Het zijn vragen die ik dagelijks krijg. Laat ik duidelijk zijn, ook ik ben moe, heb in bepaalde dingen geen zin en vind lang niet alles leuk om te doen maar als ik dat wel vind of er het belang van inzie dan heb ik inderdaad flink wat energie. Het is niet alleen maar geluk, doorzettingsvermogen en een karakter dat zich op een wel heel fanatieke manier vastbijt in dingen. Nee, ik heb ook zo mijn trucjes.

16 maart werd ze ziek, na ruim twee weken herstelde ze maar nu een half jaar later is ze er nog niet helemaal. Veel mensen zijn corona-moe, er zijn weer steeds meer besmettingen en de kampen van wel of niet meedoen met de maatregelen lijken sterker dan ooit tegenover elkaar te staan. Enorm veel vragen kregen we de afgelopen weken over hoe Kyana nu over corona denkt, wat ze vind van alle maatregelen en vooral hoe het nu met haar gaat. Ze vertelt het graag.

Meer weergeven