Overnachten in Het Pioniershuisje in Frederiksoord.
Mijn beste vriendin en ik zijn jaren geleden gestopt met het geven van cadeautjes aan elkaar. We geven elkaar herinneringen. Dat kan van alles zijn. We verrassen de ander met iets samen doen en zeggen na afloop altijd tegen elkaar; Dit is weer een prachtig verhaal voor als we in het bejaardentehuis zitten. Laatst kreeg ik voor mijn verjaardag een nachtje weg in Frederiksoord op een wel heel bijzondere locatie in een minstens net zo bijzondere accommodatie.

Review: Zangvogels van Christy Lefteri
In deze nieuwe, krachtige roman van Christy Lefteri, de bestsellerauteur van 'De bijenhouder van Aleppo' geeft ze een gezicht aan alle naamloze migranten. Een boek wat je niet snel meer vergeet en je ogen opent.

Pleegzorg is geen adoptie.
Ik ontvang heel veel persoonlijke berichtjes via social media. Heel vaak gaan die over pleegzorg en adoptie. Oprechte vragen, mensen die hun eigen verhaal delen of mensen die een mening hebben. Ik probeer iedere vraag zo goed als mogelijk te beantwoorden. Een van de meest gestelde vragen is hoe ik pleegzorg ervaar in vergelijking tot adoptie. Daar is niet heel kort een antwoord op te geven daarom besloot ik er een blog over te schrijven waarin je het antwoord daarop leest.

Review: Parttime-junkie van Renee Kelder
Nooit heb ik zelf iets gebruikt, toch spelen drugs een belangrijke rol in mijn leven. Dagelijks wordt ik geconfronteerd met de gevolgen van een drugsverslaving, ik zie de strijd die het kost om niet te gebruiken, ik zie hoe makkelijk er weer terug gevallen wordt, ik zie hoe lang je de schijn op kunt houden door 'normaal' te leven. Ik was mede daardoor enorm benieuwd naar het boek van Parttime Junkie van Renee Kelder.

Ben jij geworden wat je als kind wou worden?
Ben je geworden wat je als kind wou worden, was afgelopen week een vraag op de radio. Nou, dat was bij mij niet echt gelukt. Een gesprek over iets totaal anders kwam onverwachts op hetzelfde onderwerp terecht en dat zetten mij aan het denken.

De nieuwste JouwBox.
Zodra de JouwBox binnenkomt voelt het toch een beetje als een soort kerstpakket maar dan gevuld met de leukste en fijnste producten waar ik zelf eigenlijk niet zo snel tegenaan loop. Uit iedere box heb ik wel een favoriet die ik keer op keer blijf kopen. Ik was dan ook erg benieuwd wat er deze keer in zou zitten.

Review: Bob Popcorn.
Deze kinderboekserie heeft wat mij betreft alles in zich om net zo'n succes te worden als de Waanzinnige Boomhut-serie. Je leest er alles over in dit blog.

Slapen waardeer je pas echt als je kleine kinderen hebt.
Iedereen die kleine kinderen heeft weet dat je slaap pas echt gaat waarderen op het moment dat je 's nachts meerdere keren uit bed mag op zoek naar een speen die uit het bed is gevallen, een kind mag troosten die een nachtmerrie heeft gehad en als je dan net weer in slaap valt is het weer tijd voor een flesje. Inmiddels ben ik ruim 21 jaar moeder en slaap ik zelden 8 uur. Dat is inmiddels een keuze geworden. Waarom ik daar bewust voor kies, lees je hier!

Review: Zwart kwartier van Friso Leunge
Als je veel leest dan heb je op een gegeven moment vaak al halverwege een thriller door wat de ontknoping zal zijn. Bij het boek Zwart kwartier dat ik onlangs las was dit totaal niet het geval. Je kunt bij dit boek de ontknoping absoluut verbijsterend noemen. Een absolute aanrader wat mij betreft.

Overnachten in een safaritent bij het Toppershoedje
Waar sliepen jullie? Lag het echt zo dicht bij het strand als het leek op de foto's? Was de tent geschikt voor een groot gezin? Hoe was camping het Toppershoedje? Er kwamen ongelooflijk veel vragen binnen toen we in Ouddorp verbleven in een safaritent op het Toppershoedje. Hoog tijd dus om een eerlijke review te schrijven.

Meer weergeven