Trauma neemt geen vakantie.
Lekker even genieten van jullie welverdiende rust', het is een zin die veel ouders en kinderen uit zorg-intensieve gezinnen te horen krijgen als ze op vakantie gaan. Heel lief bedoeld en je laat daarmee absoluut zien dat je de zwaarte die er soms in deze gezinnen is ziet maar helaas trauma neemt geen vakantie.

Hoop doet leven.
Toen ik een tikkie aan het blog toevoegde was dat zeker geen beslissing die ik in een opwelling nam. Dagen heb ik er over nagedacht, gewikt en gewogen. Overweldigd was ik door jullie lieve reacties. Ik had een reden waarom ik het deed, een gevoel. Een bijgeloof en het kwam uit.

DIY: 5 leuke knutselwerkjes voor de zomer.
Dit zijn 5 makkelijke maar leuke knutselideeƫn voor de zomer.

De gouden tip voor het inlopen van je Dr Martens.
Ze zijn gigantisch populair en ook hier in huis zijn ze in allerlei maten te vinden. Ik had ze zelf nog niet maar daar is sinds een tijdje verandering in gekomen. Dr. Martens ze hebben enorm veel voordelen, zo combineren ze overal bij, doe je er heel lang mee en zijn ze ook nog eens goed voor je voeten. Toch hebben ze ook een nadeel, het inlopen kan erg pijnlijk zijn. Ik had daar geen last van door de gouden tip die ik jaren geleden kreeg van mijn opa en die bij iedereen werkt.

Wat is dat nou eigenlijk een open adoptie
Steeds vaker krijg ik vragen binnen over wat een open adoptie nou precies inhoud. Of het dan eigenlijk geen pleegzorg is en of de kinderen dan wel bij mij blijven. Waarom ik er voor koos en hoe de band is ontstaan met de buikmama's. Ik zal de komende tijd daar uitgebreid op ingaan.

Ik begreep opeens wat ze bedoelde.
Dat ik eigenwijs en koppig ben is geen geheim. Dat ik graag zelf de touwtjes in eigen handen houd en denk alles zelf te kunnen of moeten doen is dat ook niet. Het is niet dat ik denk de dingen beter te kunnen of weten maar het voelt veilig om op jezelf te moeten vertrouwen, je weet of iets wel of niet gebeurt en hoe het gebeurt. Daarnaast vind ik het simpelweg moeilijk om hulp te aanvaarden want direct popt er dan een stemmetje in mij op met de vraag 'Ben ik jou hulp wel waard'

Review: Elandeiland van Alex Milway.
Elandeiland is het eerste deel van een fantastische nieuwe serie van de maker van Hotel Flamingo.

DIY: Gekleurde speelrijst maak je zo.
Kleine kinderen vinden het heel erg leuk om te helpen bij allerhande klusjes. Nog leuker is het natuurlijk om te helpen bij het maken van je eigen speelgoed. Dat kan heel goed bij het maken van gekleurde speelrijst. Zo doe je dat!

Met Danerolles kan je zoveel maken.
Als kind mocht ik op de zondagen de croissantjes rollen. Een traditie die ik heb voort gezet toen Djimon geboren werd. Inmiddels zijn het nog zelden de standaard croissantjes die wij van het deeg maken en doen we er veel meer mee dan even simpel oprollen. Simpel blijft het wel, want al deze gerechtjes vragen bijna geen werk maar zijn overheerlijk.

Ik wil nog een diploma.
Ooit zei een vriendje tegen mij 'Jij moet altijd alles zeker weten en als je dat niet weet dan ga je net zolang door tot je die kennis wel hebt. Het is je geluk en je handicap'. Ik vond dat toen een enorm overtrokken reactie. Hij maakte hem dan ook voor het eerst tijdens een onenigheid maar kwam er later nog vaker op terug. Nu na al die jaren denk ik dat hij wel gelijk had en dat er daarin nog steeds weinig veranderd is.

Meer weergeven