Aalborg is vrij onbekend onder Nederlanders en dat is op zich opmerkelijk als je, je bedenkt dat het de vierde grootste stad van Denemarken is en er enorm veel leuke dingen te doen zijn en prachtige dingen te zien zijn.

Na het zien van de documentaire van Dinja Pannebakker kwamen de vragen; Duw ik de roots door hun strot? Wat als ze hier helemaal niet op zitten te wachten? Moet je de adoptie bespreekbaar maken of belast je ze daar juist mee? Deze week hebben Natasja en Charlotte het er over in de Mom 2 Mom.

In november was het dan eindelijk zo ver. Na maanden dromen en voorpret was het dan echt tijd om de koffers te pakken en terug te gaan naar waar ons avontuur als gezin 4 jaar geleden begon: Amerika.

Het was één van de vele vragen die binnenkwamen via Instagram. Ben jij pro-adoptie? Ik heb daar inderdaad nooit over geschreven maar ik ben zeker niet pro-adoptie, zelfs verre van. Adoptie klinkt mooi, is prachtig om te zien in films waarbij iedereen happily ever after leeft maar helaas is dat niet de waarheid.

Vanaf woensdag 22 januari tot en met zaterdag 1 februari staat heel Nederland in het teken van voorlezen. Niet alleen omdat het heel belangrijk is maar ook omdat het heel erg leuk is. Ieder jaar worden de 10 beste prentenboeken van dat jaar gekozen. Dit zijn de winnende prentenboeken van 2020.

Na 20 jaar moeder zijn ben ik er inmiddels wel achter dat er een hele hoop speelgoed is waar snel al niet meer mee gespeeld word maar dat er ook speelgoed is dat favoriet blijft. Dit zijn onze houten favorieten.

Als er iets is, dat ik heb geleerd van het moederschap - is het wel de snelheid waarmee de tijd voorbij vliegt. Leken de dagen, weken, jaren van wachten en onzekerheid wel eeuwen te duren. De laatste 4 jaar zijn voorbij gevlogen.

Natasja en Charlotte bespreken deze week een artikel waarin geschreven werd dat het wellicht een optie is om abortus niet meer uit te voeren en deze kinderen na geboorte ter adoptie af te staan. Wat is hun mening en wat is die van jou?

Al zes jaar lang heeft Merdith een kinderwens. Langs de weg van PGD en KID werd ze zwanger maar moest ze ook weer afscheid nemen. Meredith houd hoop, ooit worden zij en haar man, papa en mama.

Ik stelde afgelopen week op Instagram de vraag of er onderwerpen of vragen waren die jullie graag beantwoord zouden willen zien op het blog. Blij verrast was ik door de vele reacties. De vraag die het vaakst gesteld is afgelopen is hoe de kinderen elkaar zien. Een vraag die ik deze week zal beantwoorden.

Meer weergeven