Tips!

Knutselen: Sinterklaas
De decembermaand is de maand waarin er volop geknutseld wordt. In dit blog vind je 5 makkelijke Sinterklaasknutselwerkjes die je zonder veel materialen kunt uitvoeren.

Slapen met een verzwaringsdeken, werkt dat nou echt?
Een nacht echt doorslapen, het leek iets uit een heel ver verleden. Ik kon er over dromen maar hoe het echt voelde dat kon ik mij niet eens meer echt herinneren. Het was dan ook al 8 jaar geleden dat ik dat voor het laatst deed.

DIY: 5 leuke knutselwerkjes voor de zomer.
Dit zijn 5 makkelijke maar leuke knutselideeën voor de zomer.

De gouden tip voor het inlopen van je Dr Martens.
Ze zijn gigantisch populair en ook hier in huis zijn ze in allerlei maten te vinden. Ik had ze zelf nog niet maar daar is sinds een tijdje verandering in gekomen. Dr. Martens ze hebben enorm veel voordelen, zo combineren ze overal bij, doe je er heel lang mee en zijn ze ook nog eens goed voor je voeten. Toch hebben ze ook een nadeel, het inlopen kan erg pijnlijk zijn. Ik had daar geen last van door de gouden tip die ik jaren geleden kreeg van mijn opa en die bij iedereen werkt.

5 Leuke knutselideeën voor Oud en Nieuw
Het einde van het jaar is een heerlijke tijd om gezellig aan tafel een spelletje te spelen en te knutselen. Wij maakten vijf knutselwerkjes met het thema Oud en Nieuw die kinderen goed zelf kunnen maken.

Zo maak je zeep.
Zelf zeep maken is helemaal niet moeilijk. Kinderen kunnen het al snel helemaal zelf (wel even helpen bij het fornuis). Met het maken van zeep kan je eindeloos variëren qua toevoegingen. Wij houden de zeep graag zo puur mogelijk met enkel wat natuurlijke toevoegingen.

Je eigen minibieb.
Steeds meer mensen beginnen hun eigen minibieb. Het idee is dat je boeken die je reeds gelezen hebt of niet meer wilt in een kastje langs de weg plaatst waar je anderen blij met je boeken maakt. Het idee is dat mensen het boek na het lezen terug brengen of er een van hun eigen boeken voor terug brengen. Ik lees veel. Sommige boeken wil ik graag bewaren maar dat zijn er maar heel weinig. Al een tijdje zocht ik naar iets om met al die boeken te doen. Zo ontstond het idee voor een eigen minibieb.

Ieder jaar sturen we cadeautjes rond kerst naar Amerika. Het is iedere keer weer een puzzel om iets persoonlijks en origineels te verzinnen. Hollandse dingen als stroopwafels, drop en knutselwerkjes gaan ook ieder jaar in de doos maar wat moest er dit keer bij. Ik kon het eerst niet vinden maar ik heb uiteindelijke het perfecte cadeau gevonden. Een cadeau waar je ook zeker iedere opa of oma, eigenlijk iedereen, blij mee zult maken, zeker nu we niet zo makkelijk met zijn allen samen kunnen zijn.

Inmiddels slapen de kinderen al een jaar ieder in een eigen kamer, tenminste die mogelijkheid is er. Nu die kamers er zijn blijkt dat het meer mijn idee was dat kinderen een eigen kamer willen dan dat zij dat nou zo graag willen. Er is wel een groot voordeel volgens hen aan een eigen kamer hebben, je kunt hem inrichten zoals je zelf mooi vind zonder rekening te hoeven houden met de andere die ook op je kamer slapen.

Mijn kinderen zijn grote dierenvrienden, ik vind het ook heel belangrijk om ze op te laten groeien met dieren. Dat vind ik om diverse redenen en doordat we op een oude boerderij wonen met veel grond heb ik daar gelukkig ook alle mogelijkheden toe. Afgelopen jaar werd de beestenbende met de komst van een pup uitgebreid.

Meer weergeven