Tips!

Zo maak je zeep.
Zelf zeep maken is helemaal niet moeilijk. Kinderen kunnen het al snel helemaal zelf (wel even helpen bij het fornuis). Met het maken van zeep kan je eindeloos variëren qua toevoegingen. Wij houden de zeep graag zo puur mogelijk met enkel wat natuurlijke toevoegingen.

Je eigen minibieb.
Steeds meer mensen beginnen hun eigen minibieb. Het idee is dat je boeken die je reeds gelezen hebt of niet meer wilt in een kastje langs de weg plaatst waar je anderen blij met je boeken maakt. Het idee is dat mensen het boek na het lezen terug brengen of er een van hun eigen boeken voor terug brengen. Ik lees veel. Sommige boeken wil ik graag bewaren maar dat zijn er maar heel weinig. Al een tijdje zocht ik naar iets om met al die boeken te doen. Zo ontstond het idee voor een eigen minibieb.

Ieder jaar sturen we cadeautjes rond kerst naar Amerika. Het is iedere keer weer een puzzel om iets persoonlijks en origineels te verzinnen. Hollandse dingen als stroopwafels, drop en knutselwerkjes gaan ook ieder jaar in de doos maar wat moest er dit keer bij. Ik kon het eerst niet vinden maar ik heb uiteindelijke het perfecte cadeau gevonden. Een cadeau waar je ook zeker iedere opa of oma, eigenlijk iedereen, blij mee zult maken, zeker nu we niet zo makkelijk met zijn allen samen kunnen zijn.

Inmiddels slapen de kinderen al een jaar ieder in een eigen kamer, tenminste die mogelijkheid is er. Nu die kamers er zijn blijkt dat het meer mijn idee was dat kinderen een eigen kamer willen dan dat zij dat nou zo graag willen. Er is wel een groot voordeel volgens hen aan een eigen kamer hebben, je kunt hem inrichten zoals je zelf mooi vind zonder rekening te hoeven houden met de andere die ook op je kamer slapen.

Mijn kinderen zijn grote dierenvrienden, ik vind het ook heel belangrijk om ze op te laten groeien met dieren. Dat vind ik om diverse redenen en doordat we op een oude boerderij wonen met veel grond heb ik daar gelukkig ook alle mogelijkheden toe. Afgelopen jaar werd de beestenbende met de komst van een pup uitgebreid.

Ik ben dol op lezen en alhoewel alle zes de kinderen altijd van het voorlezen hebben genoten, ik enorm veel mooie kinderboeken thuis heb en ze mij regelmatig zien lezen, zijn lang niet al mijn kinderen leesfanaten. Dit boek is zelfs bij hun een regelrechte hit!

Een nacht echt doorslapen, het leek iets uit een heel ver verleden. Ik kon er over dromen maar hoe het echt voelde dat kon ik mij niet eens meer echt herinneren. Het was dan ook al 8 jaar geleden dat ik dat voor het laatst deed.

Willen je kinderen buiten een keer iets anders doen dan voetballen, verstoppertje spelen of schommelen? Dan zijn hier 8 tips waarmee ze zich voorlopig buiten niet zullen vervelen.

Bijna alle kinderen vinden bellenblaas geweldig. Het is toch een klein stukje magie om zo'n bel door te lucht te zien zweven. Nog leuker wordt het als die bellen gigantisch groot zijn. Net zoals je soms straatartiesten ziet doen. Het geheim van die grote bellen zit hem in het sop dat je maakt. Uiteraard deel ik dit geheim graag!

Ik liet afgelopen week een foto zien van de thermometer van ons zwembad in de tuin. 42 graden gaf de thermometer aan. Heerlijk warm water zonder heen en weer te lopen met emmertjes warm water want daar is het zwembad veel te groot voor. Direct daarna liep mijn inbox over met de vraag of ik niet een blog kon schrijven over hoe wij dit deden. Uiteraard kan dat, dus bij deze!

Meer weergeven