Natasja

Natasja · december 10, 2018
December, het is de maand om terug te kijken, om de balans op te maken en om extra tijd door te brengen met dierbaren. De tijd van kaarsjes, kerstboom en cadeautjes. Tradities, oude en nieuwe. Familie. Dichtbij maar ook ver weg.

Natasja · november 26, 2018
Soms heb je van die weken, dat het lijkt alsof er een maand in 7 dagen gestopt moet worden. Verjaardagsfeestje Bram, intocht van Sinterklaas, Thanksgiving, een huwelijksfeest, beste vriendin die 40 werd en tussendoor moest er ook nog even gewerkt worden. Vandaag is het op de kop af 3 jaar geleden dat we Bram voor de allereerste keer zagen. 3 jaar is omgevlogen, en het voelt als gisteren, dat we het vliegtuig instapten om aan ons grootste avontuur ooit te beginnen.

Natasja · november 20, 2018
Wij hebben namelijk de 3 leukste fundraisers voor je op een rijtje gezet. De perfecte adressen voor jouw decembercadeautjes. Een garantie voor dubbele blije gezichten. Niet alleen de ontvanger maar ook de verkopers zullen je reuze dankbaar zijn. Met jouw aankoop help je hen namelijk om hun grote droom te realiseren: een kindje adopteren. Dus...Shop till you drop: Het steunen van een goed doel was nog nooit zo leuk en makkelijk!

Natasja · november 18, 2018
Het is donderdagavond. Terwijl ik wat scrol en swipe op Instagram, valt mijn oog op een zin uit een artikel. Adoptie is geen optie. Op www.puntuit.nl vertellen 3 studentes van 19 en 20 jaar, hoe zij tegenover adoptie staan. Enkele hoogtepunten uit het artikel: "Zeven op de tien adopties is illegaal, stellen jullie op de website van Infodoption".

Natasja · november 13, 2018
Er is weer een jaar voorbij gevlogen. Het is bizar, hoe relatief tijd is. De jaren van fertiliteitsbehandelingen en de jaren die in het teken stonden van de adoptieprocedure kropen voorbij van minuut naar minuut. De 3 jaar dat Bram bij ons is, zijn als een film voorbij gevlogen. Hoewel dit absoluut gaat klinken als de honderdste momlife cliché: Het voelt echt als gisteren dat we Bram als baby van 12 dagen voor het eerst in onze armen hielden.

Natasja · november 06, 2018
Ik ben zwanger!" "Wat een verrassing! Wat tof, gefeliciteerd!" roep ik enthousiast uit! Tot zo ver niks geks. Het is een gesprek wat tientallen keren gevoerd wordt. Toch voel ik een paar gezichten mijn kant op draaien. Vragende blikken, Misschien afwachtend, observerend. Of met een lichte angst, ironie of met een licht gevoel van medelijden."Oeh, het zal voor jou wel een dingetje blijven zijn he, zo'n zwangerschap" hoor ik vragen. Dan wordt het stil.

Natasja · oktober 30, 2018
Het is vrijdagavond. Ik ren snel door de supermarkt om mijn weekendboodschappen nog net voor sluitingstijd bij elkaar te verzamelen. In mijn ooghoek zie ik een vage kennis. Ze kijkt me aan. Aarzelt en loopt dan vastberaden en met luide stem op me af. "Hey Natas! Jij gaat toch adopteren?! Wat leuk, maar hoezo: Heeft je vriend dood zaad ofzo?" Bam!

Natasja · oktober 23, 2018
Ik hoor voetstappen op de gang. Daar zijn ze. De deur gaat open en niet 1 maar 5 mensen staan voor ons. Brams'geboortemoeder, haar beide ouders, haar zus en haar zwager.

Natasja · oktober 16, 2018
Het is 25 november. 12 dagen na de geboorte van onze zoon. Ik kijk uit het raampje in het vliegtuig. Het is nacht en de lampjes van de stad verwelkomen ons als kleine vuurvliegjes onder ons. Dit is het dus, het land, de stad waar ons kindje is geboren. We zijn nu enkele uren en kilometers verwijderd van onze baby, waar wij al zoveel jaren op wachten.

Natasja · oktober 09, 2018
Het is een doodgewone donderdagavond. Mijn vriend en ik zitten op de bank een serie te kijken. Ik ben moe en de moed zit onder in mijn schoenen. Adoptie, wachten, teleurstellingen, nog meer wachten. Ik heb het gehad. Niet dat ik wil stoppen, absoluut niet. Maar ik ben er gewoon even he-le-maal klaar mee.

Meer weergeven