Natasja

Natasja · oktober 16, 2018
Het is 25 november. 12 dagen na de geboorte van onze zoon. Ik kijk uit het raampje in het vliegtuig. Het is nacht en de lampjes van de stad verwelkomen ons als kleine vuurvliegjes onder ons. Dit is het dus, het land, de stad waar ons kindje is geboren. We zijn nu enkele uren en kilometers verwijderd van onze baby, waar wij al zoveel jaren op wachten.

Natasja · oktober 09, 2018
Het is een doodgewone donderdagavond. Mijn vriend en ik zitten op de bank een serie te kijken. Ik ben moe en de moed zit onder in mijn schoenen. Adoptie, wachten, teleurstellingen, nog meer wachten. Ik heb het gehad. Niet dat ik wil stoppen, absoluut niet. Maar ik ben er gewoon even he-le-maal klaar mee.

Natasja · oktober 03, 2018
"Wat een mooie zoon heb je! Wat een geluk zeg, zo vrolijk en leuk om te zien, en dan ook nog een halfbloedje. Mazzelaar, mocht je hem zelf zo uitkiezen? Bij het adoptieproces kom je inderdaad voor keuzes te staan. Heel veel keuzes. De keuzes die we moesten maken tijdens het traject, hebben mij behoorlijk wat slapeloze nachten bezorgd. En nee, die gingen niet over het geslacht of kleurtje. Voor welke opties, mag je dan wel kiezen bij het adoptieproces? Ik leg het je graag uit

Natasja · september 25, 2018
30% van de vrouwen is binnen 3 maanden zwanger, 70% van de vrouwen is binnen 6 maanden zwanger, 80% van de vrouwen is binnen een jaar zwanger, 90% van de vrouwen is binnen 2 jaar zwanger. Bij mij kwam dat moment nooit. Niet na maanden, niet na jaren. Never Ever.

Natasja · september 19, 2018
Adoptie, het is een fenomeen dat altijd een reactie opwekt. Mensen vinden er nou eenmaal iets van.Is dat erg? Totaal niet, de meeste reacties zijn namelijk leuk, lief en aardig. Mensen vinden het vaak leuk, soms knap of "niets voor mij". Hoe dan ook: Iedereen vindt er iets van. Het is vaak het onderwerp van gesprek. Dat ik er vaak over schrijf, zegt natuurlijk ook iets en is ook een oorzaak hiervan. Ondanks dat zijn er nog steeds misverstanden, ik neem je mee.

Natasja · augustus 24, 2018
Wat is toch die sensatiezucht? Regelmatig zie ik foto's van ongevallen in de krant staan, waarbij moeders met kinderen op de eerste rij als toeschouwer staan. Kunnen we daar iets over afspreken?

Natasja · augustus 20, 2018
Als moeder krijg ik vaak vragen over adoptie. Het lastigste van de hele procedure was voor ons (en voor veel anderen) het wachten. Je kunt niet zoveel doen, je hebt geen invloed meer. Je zit voor je gevoel op de reservebank te wachten tot Het Moment eindelijk daar is. Dit kan soms best frustrerend zijn. Een veel gestelde vraag die horen van wachten adoptie-ouders is Wat kunnen we doen? Hoewel dit voor iedereen persoonlijk is, heb ik hierbij 10 tips voor je op een rijtje gezet.

Natasja · augustus 14, 2018
Het is een zonnige dag, en ik sta met mijn vriendin op het strand. Met de voetjes in de zee, terwijl we onze kids nauwlettend in de gaten houden langs de vloedlijn. In eerste instantie dacht ik Nee. Ik bedoel, ik werk nog, zie mijn vrienden gelukkig nog regelmatig. Ben nog niet van mijn zwarte humor af en heb ook gewoon nog het gevoel dat ik Natasja ben, en niet alleen Mama.Maar als ik er dieper over nadenk, besef ik dat alles is verandert. Is dat erg? Totaal niet!

Natasja · juli 04, 2018
Vandaag is het weer zo ver. Arjan en ik nemen een vrije dag op. We gaan er samen met Bram een leuke dag van maken, inkopen doen, slingers ophangen, ballonnen opblazen. De BBQ wordt aangestoken, de wijntjes liggen koud en biertjes zullen rijkelijk vloeien. Onze vrienden, in onze tuin. Zomaar op een doordeweekse dag. Zomaar? Nou, niet helemaal.

Natasja · juli 01, 2018
Een week die voor het grootste gedeelte in het teken stond van adoptie. Van samen met een stukje van je roots, je thuishaven verkennen, samen spelen met allemaal Amerikaanse vriendjes en ouders die je ook zo gunt om het ouderschap, wat in hun hart al zo aanwezig is, het moment te laten beleven dat ze hun kind in armen mogen sluiten.

Meer weergeven