Natasja

Ik ben niet perse pro adoptie, wel pro transparantie.
Het is weer zover. Adoptie in de media. En dan niet de glansrijke kant. Het is de schaduwkant. Helaas. Het raakt ons. Natasja legt graag uit waarom het raakt en ze zich dan meteen aangesproken voelt.

Election Day....een grote dag in Amerika. Misschien wel de belangrijkste in jaren. Vandaag ben ik in gedachten een beetje daar. Ik hou vandaag ook mijn hart vast. Voor de uitslag. Voor de gevolgen.

Natasja postte een foto van Bram met natte, gewassen haartjes in haar Instagram Stories en de berichten stroomden binnen. Hoe? Wat? Hoe vaak? Want eerlijk is eerlijk....Ik ben dol op Bram zijn haar maar het vergt wat onderhoud. Zoals beloofd zet ik de tips en onze aanpak voor je op een rijtje.

Hoera, jouw vriend of vriendin gaat adopteren. Super spannend en leuk. En jij staat vast te trappelen aan de zijlijn tot het zo ver is. Maar ja, het duurt zo lang en er is niets dat je voor hen kunt doen. Toch?

Dat er een verschil zit tussen het opvoeden van een jongen of een meisje leek Natasja eerst flauwekul. Inmiddels is ze er achter dat er wel degelijk grote verschillen zijn.

In november was het dan eindelijk zo ver. Na maanden dromen en voorpret was het dan echt tijd om de koffers te pakken en terug te gaan naar waar ons avontuur als gezin 4 jaar geleden begon: Amerika.

Als er iets is, dat ik heb geleerd van het moederschap - is het wel de snelheid waarmee de tijd voorbij vliegt. Leken de dagen, weken, jaren van wachten en onzekerheid wel eeuwen te duren. De laatste 4 jaar zijn voorbij gevlogen.

Ik heb een virusje te pakken. Niets ernstigs. Een reep chocola, een flesje wijn en een netflixje doen wonderen. Besmettelijk is het echter wel. Ik heb namelijk enorme last van Influenza.

Daar liepen we dan. Hij voorop. Bijna rennend de hal, hij kan niet wachten. Nu is hij echt een grote jongen. Vindt hij zelf ook. Nu denk je waarschijnlijk, dat ik hem trots en vol goede moed, met een goed gevoel en een brede lach achterlaat. De waarheid is anders.

Kijk mij eens leuk zijn, slim zijn, rijk zijn. Ik ben gelukkig. Ik heb meer volgers, ik heb meer likes. Zie mij. Vind mij leuk. Hoe laat moet ik posten om hoger te scoren? Waarom doen we dit? Om die kick te krijgen van de bevestiging van wildvreemden?

Meer weergeven