Speelgoed en beauty reviews

De Xplora X5 Play smartwatch voor kinderen, een aanrader of flop?
Toen ik ruim 23 jaar geleden moeder werd voor de eerste keer was er geen kind dat met een mobieltje naar de basisschool ging. Nu is dat wel heel anders. Jeremiah was hier thuis nog de enige zonder telefoon en ondanks dat hij er ook heel graag een wou vond ik het om diverse redenen niet nodig. Een uitgebreide review lees je hier.

Open einde spel, open ended play en open einde spelmaterialen.
Wat is open einde spel nu eigenlijk en waarom is het zo goed voor je kind? Hoe begin je er mee? Wat zijn de mogelijkheden? Is het niet heel duur? Je leest hier alle antwoorden op de meest gestelde vragen.

Review: Keer op Keer Kids.
Aangezien we regelmatig Keer op Keer spelen maar het soms nog wat lastig bleek voor kleinere kinderen die ook meededen waren we erg benieuwd naar Keer op Keer Kids. Wat is het verschil tussen Keer op Keer en Keer op Keer Kids, voor welke leeftijd is het geschikt, is het een aanrader? Je leest het allemaal in deze uitgebreide review.

Review: Kurio Tab Ultra 2.
Media is niet meer weg te denken uit de samenleving en is inmiddels een onderdeel geworden van de opvoeding. Want hoe leer je kinderen goed omgaan met media. Is de Kurio Tab Ultra 2 daar een goed hulpmiddel bij of niet? Wij hebben hem getest.

Review: Oma's woeste waslijn.
Wij zijn echt gek op spelletjes spelen. De ene keer gaan we voor een lang spel en de andere keer voor een kort spelletje nog even snel voordat de echte avondspits hier thuis begint. Het nieuwe spel Oma's woeste waslijn is zo'n spel waarvoor altijd wel even tijd te vinden is. Een spel waarbij gegarandeerd gelachen gaat worden.

Oud Hollands maar ze blijven een succes.
Waar veel nieuwe spelletjes een heel boekwerk aan spelregels en uitleg hebben, die je eerst door moet werken voordat je het kunt spelen, hebben de Oud Hollandse spelletjes die totaal niet. Binnen 5 minuten weten alle spelers, jong en oud, hoe het werkt en kun je van start gaan. Bij veel gezinnen (bij ons ook, tot een tijdje terug) zijn deze spelletjes op de achtergrond geraakt maar ze zijn veel te leuk voor die plek.

De nieuwste JouwBox.
Zodra de JouwBox binnenkomt voelt het toch een beetje als een soort kerstpakket maar dan gevuld met de leukste en fijnste producten waar ik zelf eigenlijk niet zo snel tegenaan loop. Uit iedere box heb ik wel een favoriet die ik keer op keer blijf kopen. Ik was dan ook erg benieuwd wat er deze keer in zou zitten.

Deze educatieve spelletjes zijn hier een groot succes.
Regelmatig zie je de Smartgames voorbij komen in onze Instagramstories en eigenlijk stromen daarna altijd de vragen binnen. Welke Smartgames vinden wij een echte aanrader? Vanaf welke leeftijd is het geschikt? Blijft het leuk of is de lol er snel af en hoe werken deze spellen, zijn de vragen die ons heel vaak gesteld worden. Deze vragen zullen we in dit blog zoveel mogelijk proberen te beantwoorden.

Speltip: Concept Kids Dieren.
We spelen altijd veel spelletjes maar sinds de eerste lockdown is dat alleen maar meer geworden. Het spel Concept Kids Dieren is een spel waarbij samen gespeeld wordt in plaats van tegen elkaar. Een ideaal spel dat ik er altijd even bij pak als de sfeer wel een beetje hulp kan gebruiken. Want ruzie maken gaat niet als je samen wilt winnen!

Laatst stond de postbode voor de deur met een groot pakket. Ik had niets besteld dus verrast nam ik het aan. Het bleek een cadeau te zijn van een PR bureau, een nieuwe game voor de PS4, een gigantische opblaasflamingo, een zonnebril en slippers. Een cadeau waar de jongens dolblij mee waren want gamen vinden ze maar wat leuk en over dit spel hadden ze het al het een en ander gehoord.

Meer weergeven