Sophie

Sophie · maart 14, 2019
Wat doe je als je een oproep ziet van 2 siblinggroepen in Hongarije waarvoor ouders gezocht worden? Sophie las het bericht op Facebook. Zouden zij en Jack ouders kunnen worden voor deze kinderen?

Sophie · februari 28, 2019
Toen Jack en Sophie ontdekten dat zwanger worden niet vanzelf zou gaan, hebben ze zich verdiept in alle varianten van "gezinsvorming" die ze konden bedenken. Ze verdiepten zich in IVF, in pleegzorg, in adoptie. Ze hebben zelfs even overwogen om gewoon met z'n tweetjes een gezin te vormen. En lekker naar een warm oord te emigreren. Uiteindelijk kozen ze voor adoptie, boven een medisch traject of pleegzorg of emigreren. Maar waarom kozen ze dan specifiek voor adoptie?

Sophie · februari 17, 2019
Eindelijk was het dan zover. Het vierde en laatste gesprek bij de Raad voor de Kinderbescherming. Sophie en Jack mochten het raadsrapport inlezen en zouden daarna te horen krijgen of ze officieel waren goedgekeurd voor adoptie. Ook kregen ze een extra gesprek om Nederlandse adoptie te bespreken.

Sophie · januari 30, 2019
Het afgelopen jaar waren Sophie en Jack bezig met de keuze voor een vergunninghouder. Voorafgaand aan hun laatste gesprek bij de Raad voor de Kinderbescherming is hun keuze gemaakt!

Sophie · januari 25, 2019
Het derde raadsgesprek bij de Raad van de Kinderbescherming ging bij Sophie vooral over hun wensen en grenzen op het gebied van special needs. Maar waarom moet je dat aangeven en hoe doe je dat dan?

Sophie · januari 16, 2019
In dit blog vertelt Sophie over het tweede raadsgesprek en het huisbezoek. Zou de raadsonderzoeker in de keukenkastjes kijken en de kinderkamer was ook nog niet af, zou dat voor problemen kunnen zorgen. En hoe krijg je, je levensverhaal op 4 tot 8 pagina's? Sophie deelt het deze week!

Sophie · januari 10, 2019
Het jaar 2018 is afgesloten en wat een jaar was dat voor Sophie en Jack. In dit blog lees je over hun raadsgesprekken en hoe ze bijna te laat kwamen doordat ze eerst nog op "kuikenjacht" moesten gaan.

Sophie · januari 03, 2019
Vorige keer schreef Sophie een blog over de verschillende vergunninghouders in Nederland. Vandaag neemt ze je verder mee in hun zoektocht naar "hun" vergunninghouder. Ze maakten afgelopen zomer kennis met A New Way en de Nederlandse Adoptiestichting. Hoe dat verliep, lees je hier!

Sophie · december 17, 2018
In Sophie haar vorige blogs beschreef ze haar adoptietraject tot nu toe en een stukje "voorgeschiedenis". Het werd inmiddels tijd om een vergunninghouder te kiezen. Maar hoe maak je die keuze?

Sophie · december 06, 2018
Vorige week schreef Sophie over de eerste drie VIA-bijeenkomsten. Vandaag lees je het vervolg en de afwegingen die ze maakt.

Meer weergeven