Mijn verrassingsvakantie

Vorige week vrijdagochtend was het zover en stond ik met een ingepakte koffer klaar om opgehaald te worden door Heidi.

Het was 6:00 uur maar inmiddels had ik de koffer al meerdere malen geopend om te checken of ik datgene bij mij had wat ik nodig zou hebben, om hem vervolgens weer te sluiten, want ja, wat heb je nodig als je niet weet wat je gaat doen.

Nadat ik uitgebreid van de kinderen afscheid had genomen, nam ik plaats in de auto en ik heb het wel een uur volgehouden om niet te vragen waar we heen gingen.

We bleken onderweg te zijn naar Echternach in Luxemburg.

Na een kleine 5 uur rijden kwamen we aan.

Echternach is een echt vakantieplaatsje waar we de Sint Willibrord Basiliek, de Benedictijnse Abdij, het Abdijmuseum en de kloostertuin bezochten. Dit was echter niet waarom we naar Echternach waren gekomen. 

Bij Echternach ligt het Müllerthal trail dat bestaat uit drie grote wandelingen. De wandeling die wij zaterdag maakten valt onder de categorie zwaar maar is een absolute aanrader.  De route is zeer goed gemarkeerd, iets wat met mijn richtingsgevoel geen overbodige luxe is. Je loopt door diverse kloven, gaat via trappen van de ene rots naar de andere en je ontdekt iedere keer opnieuw de afwisseling en schoonheid van de natuur.

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik het goed in mijn benen voelden toen we klaar waren met de wandeling. Vooral  het eerste stuk ging erg stijl omhoog maar wat was het, het waard.

Wij verbleven in Hostellerie de la Basilique. Het hotel ligt erg centraal en heeft zeer ruime kamers. Gegeten hebben we bij de Italiaan die aan het einde van de winkelstraat zit en bij de brasserie schuin tegenover het hotel. Beide waren erg goed, gezellig en goed geprijsd.

Mocht je een keer in de buurt zijn van Echternach of op zoek zijn naar een actief weekendje weg dan raad ik het je zeker aan!

Reactie schrijven

Commentaren: 0