Zelfs unieke mensen lijken soms graag op iemand

River is verre van standaard.

Heeft zo klein als ze is, overal, haar eigen unieke mening over.

Wat betreft kleding vind ze of iets geweldig of iets afzichtelijk. Iets er tussen in bestaat niet.

Als we samen door de Zara lopen, valt haar oog, op een grijze oversized trui met grote roze pompons.

"Mam, die wil ik graag!".

Ook ik vind het een leuke trui (haar smaak is zeker niet altijd de mijne).

"Het is echt de perfecte foute kersttrui, hé mam!"

Zo had ik de trui nog niet bekeken maar ik ga er van uit dat ze de pompons, op kerstballen vind lijken. Als ik dat tegen haar zeg, kijkt ze mij aan alsof ik van een andere planeet kom.

"Mam, het zijn neuzen van Rudolph!".

 

Thuis gekomen, doet ze de trui aan, om zich uitgebreid in de spiegel te bekijken. Het duurt allemaal wel heel lang en stilte betekent negen van de tien keer, dat ze een geweldig plan heeft bedacht en uitvoert maar wat voor mij naast een stiekeme glimlach, heel veel werk betekent. Ik ga dan ook even een kijkje nemen.

 

Ze staat voor de spiegel en trekt allerlei verschillende gezichten terwijl ze tegen zichzelf praat. "Nee, dit is het niet helemaal" en "Nog een beetje anders" Ik vermoed dat ze haar zussen nadoet, die selfies maken en ga nog wat werk afmaken aan tafel.

 

"Kan je een foto van mij maken?" klinkt het opeens naast mij.

Ze gaat staan en zodra ik met mijn telefoon een foto heb gemaakt staat ze naast mij. "Mag ik het even zien?".

Ze bestudeerd de foto alsof haar leven er van af hangt. Ze zoomt overal op in. Inmiddels heb ik wel in de gaten dat het niet simpelweg om een foto van haar nieuwe trui gaat maar wat er op dat moment in dat hoofdje om gaat, ik tast in het duister.

 

Dan huppelt ze weg naar haar kamer om direct terug te komen met een foto in haar hand. 

"Mam, kijk eens ik kan precies hetzelfde kijken als buikmama".

Ze straalt van oor tot oor.

Wat een enorm voorrecht is het toch dat mijn kinderen weten wie hun buikmama's zijn. Dat ze niet met vragen hoeven rond te lopen als op wie ze lijken want zelfs voor de meest unieke mensen van deze wereld is het soms fijn om gewoon hetzelfde te zijn als iemand anders.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0