Snoepen zonder troep bij Tante Toos

Bij mijn eerste,  kon ik het snoepen lang buiten de deur houden. Bij de tweede werd dat al moeilijker en zodra er meerdere kinderen, binnen mijn gezin, naar school gingen, had het snoepgoed, ook zijn plek, binnen mijn gezin, gevonden.

Het liefst geef ik ze iets gezonds in plaats van allerlei suikerbommen maar ik vind het toch wel erg lastig om leuke en vooral ook lekkere alternatieven te vinden, die door de kinderen, ook als snoep worden gezien.

Op de Showup kwam ik tante Toos tegen.

Zij maakt snoepgoed dat zowel suikervrij, glutenvrij als lactosevrij is. Nadat ik een stukje geproefd had, kon ik niet anders dan beamen, dat dit echt lekker is.

Nou is het zo, dat de kinderen hier een stuk kritischer in zijn dan ik. I

k besloot dan ook om de matties mee te nemen, in de 4 smaken die Tante Toos in het assortiment heeft en er een heus proeffeestje van te maken.

Als ik ze ophaal bij de BSO en ze vertel wat we thuis gaan doen, zijn ze al direct enthousiast. Thuisgekomen gaan ze er als een echt testteam voor zitten. De smaken worden stuk voor stuk nauwkeurig geproefd en besproken door ze. Er rolt een grote favoriet uit, de smaak appeltaart.

De matties zijn zowel raw, vegan als paleo. Het fruit dat gebruikt wordt komt zoveel mogelijk uit de buurt van Tante Toos.

In de matties zitten uiteraard wel fruitsuikers dus ook Tante Toos adviseert met mate te snoepen. 

Snoep zonder troep kan dus zeker heerlijk smaken!!

 

Enkele reacties van de kinderen:

 

"Het ziet er als echt snoep uit"

"Gelukkig het smaakt echt als snoep"

"He, dit is echt lekker!"

"Hoe kan het naar appeltaart smaken terwijl het alleen een soort schilletje is?"

 

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0