De vakantieshow

Afgelopen woensdag, zat ik, in het van Beresteyn theater, samen met River, klaar voor de vakantieshow van Ernst en Bobbie.

Terwijl de gordijnen nog dicht zaten en de zaal vol stroomden, dwaalde mijn gedachten af naar hoe ik ruim 15 jaar geleden zo zat met Djimon naast mij.

Wat was hij een grote fan, het waren zijn grote helden op dat moment. Door zijn ASS vond hij andere kinderseries soms moeilijk te begrijpen, de grappen kwamen bij hem totaal anders binnen. 

Bij Ernst en Bobbie, was daar altijd, door het soepkippen-gedrag van Bobbie, de juiste uitleg voor hem hoe zinnen of woorden bedoeld werden.

Het bood hem niet enkel en alleen heel veel plezier maar gaf hem ook handvatten, voor het begrijpen van mensen, in het dagelijks leven.

Eigenlijk raar, dat je iedere keer na een bezoek aan een arts "bedankt" zegt en dat de mensen die echt een verschil maakten, het nooit te horen krijgen. Bij deze, Ernst en Bobbie enorm bedankt !

River haar fan niveau, kan niet tippen aan dat van Djimon destijds, maar zin heeft ze er zeker in. De gordijnen gaan open en het welbekende nummer word in gezet.

Wat mij direct opvalt is dat Ernst best zijn tip van jong blijven mag delen, want verschil met hoe hij er 15 jaar geleden uitzag, is niet te zien vanaf rij 8. 

De opzet van de show verschilt niet veel van die van 15 jaar geleden. Het enthousiasme dat ze over weten te brengen op de kinderen is nog even groot. In de pauze zegt River "Mam, het is echt leuk hé, zullen we nog een keer naar ze toe gaan samen? ".

Naast ons zit een jongen van 19 met het Down-syndroom. Hij vertrouwd mij toe dat hij een enorme fan van ze is en ze al heel vaak in het echt heeft gezien.

Op mijn vraag wie hij leuker vind Ernst of Bobbie, kijkt hij stralend naar het podium, wrijft in zijn handen en zegt dan "ze kunnen niet alleen hé, ze horen samen, het zijn vrienden hoor, wist je dat niet". 

Het antwoord van een echte fan die samenvat wat je ziet als volwassenen, twee mannen, die na al die jaren, er nog echt plezier in lijken te hebben, om kinderen een middag mee te nemen op avontuur. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0