DIY soap

Ik ben te gast in de prachtige winkel, van DIY soap, aan de van Woustraat 48 te Amsterdam.

Voor mij zit een gepassioneerde vrouw met een missie. 

Haar oudste dochter, heeft vanaf haar geboorte, al een moeilijke, gevoelige en erg droge huid. Ze kon nergens goede verzorgingsproducten voor haar vinden en kwam door zich er in te verdiepen, er steeds meer achter, hoe veel onnodige producten, in veel verzorgingsproducten verwerkt zijn.

Producten die zowel voor mens als natuur schadelijk zijn. Ze besloot zelf producten voor haar te maken maar kwam er al snel achter dat dit best veel gedoe was als werkende moeder. 

Het maken was helemaal niet zoveel werk maar het verzamelen van alle producten, viel tegen en ze liep er vooral tegenaan, dat je van sommige producten, een klein beetje nodig hebt, maar het alleen in grote hoeveelheden kon kopen.

Zo ontstond het idee voor DIY Soap. Want zou het niet fantastisch zijn, als iemand al, alle spullen voor je verzamelde, in de juiste hoeveelheden en jij het enkel zelf nog thuis hoefde af te maken.

Het bleek een succes. 

Graag maakt Erica mensen er van bewust dat je eigenlijk maar heel weinig nodig hebt, om je goed te kunnen verzorgen. De meeste dingen kennen we allemaal, zo vind je in de producten zout, suiker of bijvoorbeeld koffie terug. Haar motivatie zijn absoluut haar kinderen. Hun, maar eigenlijk iedereen, wil ze meegeven dat je veel meer kan, dan je zelf denkt te kunnen. 

Erica is een vrouw die maatschappelijk betrokken is en dat zie je ook terug bij DIY soap. Alle producten worden gemaakt en ingepakt door mensen met een beperking, in een dagbesteding. 

Al het verpakkingsmateriaal is duurzaam. Bij veel producten is het ook mogelijk om een refill te kopen. Op deze manier draagt Erica bij aan de bewustwording van de grote bult afva,l die we met zijn allen produceren.

Bewustwording is een van de pijlers van DIY soap. Zowel als, wat heb je nodig voor je huid, als,hoe kan het zo milieubewust mogelijk en door mensen met een beperking arbeidsmogelijkheden te bieden. 

Het is hard werken maar dat doet ze graag want wat is ze dankbaar, dat haar idee gewoon een succes is geworden en dat ze de vrijheid heeft om nog veel meer mooie producten te ontwikkelen.

 

Ben jij ook nieuwsgierig geworden naar de producten van DIY Soap breng dan een keer een bezoekje aan de winkel of neem een kijkje in de webshop.

 

DIY Soap 

Van Woustraat 48 te Amsterdam

 

We mogen namens DIY Soap een bodycreme weggeven aan één van onze volgers. Om kans te maken moet je zowel DIY Soap als Come on let's do this volgen op instagram of facebook. Laat daar in een reactie aan ons weten waarom jij graag kans maakt.

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    tamara (zaterdag, 24 maart 2018 14:00)

    ik ben eigenlijk wel heel erg benieuwd naar dit merk, volg ze ook al een tijdje op instagram toch maar eens naar een winkel gaan

  • #2

    Nicole Orriëns (woensdag, 11 april 2018 15:25)

    Wat bijzonder dat ze vanwege haar dochter geïnspireerd werd om deze zeep te maken, en dat ze het nu verkoopt! Dat vind ik altijd mooie verhalen.