Ik ga het doen!!

Het is zover, ik heb de handtekeningen gezet!

Ja, ik vind het enorm spannend en nee, ik weet niet wat ik exact kan gaan verwachten want geen enkele week is hetzelfde maar wat ik wel met heel mijn hart weet is dat ik niet, niets kan doen.

Wat ga je dan doen, zul je, je afvragen.

Sommige van jullie die mij goed kennen zullen al wel een idee hebben want nu ik helemaal back on track ben en het verdriet om Jesiah, een plek heeft gekregen die hij verdient, ben ik weer de Charlotte die het liefste de wereld een klein beetje mooier maakt.

Ik heb echt niet de illusie dat ik de wereld kan veranderen maar geloof er wel in dat als we allemaal iets doen om het een stukje mooier, gezelliger en liefdevoller te maken, er een verschil mogelijk is en daarom ga ik voor Because we Carry een week naar Lesbos.

 

 

Niet lullen maar poetsen.

Het is ook niet zo dat ik de afgelopen tijd niets heb gedaan naast mijn werk en het zorgen voor mijn gezin. Ik zamelde tassen in, ging langs AZC's om daar spullen uit te delen aan de kinderen, bood een luisterend oor en hielp met papieren invullen maar al heel lang zat het idee in mijn hoofd dat ik meer moest doen. Ik vroeg de informatie aan en had enkele gesprekken. Wat ik heerlijk vind aan Because we Carry is dat ze ondanks alles positief blijven. Datgene doen wat zo hard nodig is. Een kwestie van niet lullen maar poetsen. 

Maar hoe vinden je kinderen dat dan?

Dat is toch vrijwel het eerste wat mensen vragen als ze horen wat ik ga doen. Mijn kinderen denken er niet allemaal hetzelfde over.

Mijn oudste en ik, verschillen in hoe we over zulke dingen denken maar hij was de eerste die zei "Dit is precies zoals jij bent, niet kletsen over dat je het anders wilt maar het gewoon gaan doen". 

Mijn oudste dochter vind het spannend en dat vind ik het ook.

Mijn middelste dochter heeft altijd over alles een heel uitgesproken mening en zei direct "Wat fijn mama dat je dit kan doen. Het is zo mooi dat het mogelijk is om iets te kunnen doen en dat je niet enkel machteloos hoeft toe te kijken. Als het mocht ging ik met je mee want ook ik kan helpen".

De drie jongste geven vooral aan dat ze mij gaan missen en ook ik zal hun gigantisch missen maar wij hebben het geluk om in vrijheid op te groeien, om "onbezorgd" de dag te beginnen, om te dromen en hoop te hebben en precies dat laatste wil ik mensen weer een beetje terug geven in die week dat ik op Lesbos zal zijn.

Mag ik vragen om JOUW hulp?

De tickets worden door de vrijwilligers zelf bekostigd maar daarnaast is het de bedoeling dat ieder team dat komt, geld inzamelt. Het streven is dat ieder team minimaal 8000 euro bij elkaar brengt. Dit zijn de kosten die er minimaal zijn per week.

Nu is mijn vraag wil jij mij helpen? 

Kun jij iets missen, hoe klein het bedrag ook is, maak dat dan over! 

Je mag het bedrag overmaken op 

NL93RABO0340839988 tnv CY Swart ovv BWC team 153

Mocht je een grote donatie (250 euro of meer) willen doen ,dan kan het ook rechtstreeks naar Because We Carry.

Zij kunnen zorgen voor een kwitantie zodat de donatie fiscaal aftrekbaar is. 

Vergeet niet bij je overboeking Team 153 -Charlotte Swart te vermelden.

Stichting Because We Carry

Tridos NL85 TRIO 0391073796

Alvast enorm bedankt en ik houd jullie de komende tijd op de hoogte. 

Ik zal in week 38 op Lesbos verblijven.

 

We are in this together - liefs Charlotte

Reactie schrijven

Commentaren: 14
 • #1

  Sophia (donderdag, 05 april 2018 11:42)

  Wauw wat knap van je! Enorm veel respect! Ik ben er zeker van dat het een onvergetelijke ervaring zal worden, veel succes!

 • #2

  Heidi (donderdag, 05 april 2018 12:33)

  Als ik kon ging ik met je mee, maar ik zal kijken wat ik kan missen en je op alle mogelijke manieren bijstaan. Ik vind het zo fijn voor je dat je iets gaat doen wat je al zolang wilt

 • #3

  nicole orriens (donderdag, 05 april 2018 13:19)

  Mooi dat je voor jezelf zo'n grote beslissing hebt genomen. Zeker besluiten waar je lang over moet dubben zijn ingewikkeld om te maken vind ik altijd.

 • #4

  Tamara (donderdag, 05 april 2018 14:20)

  Wat onwijs goed van je dat je het gaat doen, benieuwd naar je uiteindelijke ervaring

 • #5

  Anne-Wil Kraan (donderdag, 05 april 2018 15:00)

  Wat mooi dat je dat gaat doen

 • #6

  Kaylee (donderdag, 05 april 2018 19:19)

  Mega veel respect! Heel benieuwd naar je ervaring!

 • #7

  Marijke (donderdag, 05 april 2018 19:46)

  Wauw wat goed dat je dit gaat doen! Heel veel succes!

 • #8

  Amy (donderdag, 05 april 2018 21:25)

  Wow wat ontzettend gaaf dat je dit gaat doen, ik heb echt heel erg veel respect voor je beslissing. Succes, ik ben benieuwd naar alle verhalen achteraf!

 • #9

  Natalia (donderdag, 05 april 2018 22:20)

  Wauw! Wat goed dat je dit gaat doen. Veel succes. :)

 • #10

  Marie-Lise (reislustig.be) (donderdag, 05 april 2018 22:42)

  Erg knap. Ik had nog niet van de organisatie gehoord en heb het nu even opgezocht. Zet je toch tot nadenken...

 • #11

  Melissa (donderdag, 05 april 2018 22:50)

  Wat tof dat je zoiets doet! Vind erg gaaf als mensen zoiets ondernemen

 • #12

  Merel (vrijdag, 06 april 2018 09:22)

  Ik heb echt enorme bewondering voor wat je gaat doen. Lijkt me emotioneel heel zwaar, maar ook zo nodig. Het feit dat je je belangeloos gaat inzetten voor anderen, vind ik echt heel knap. Succes! Liefs

 • #13

  Charlotte (zaterdag, 07 april 2018 20:07)

  Wat mooi dat je dat gaat doen. Heel veel succes!

 • #14

  Maddy (maandag, 09 april 2018 11:22)

  Heel veel succes! Heel mooi dat je dit doet zeg. Ik vind het heel erg knap van je!