Boekreview: Het Muizenhuis-Groot kijk- en zoekboek

Sam en Julia zijn twee muizenvrienden die de hoofdrol spelen in de boeken over het Muizenhuis. 

Beide muizen hebben een totaal ander karakter en vullen elkaar daarmee uitstekend aan. 

Het eerste boek over het Muizenhuis verscheen in 2011. De wereld waarin het Muizenhuis zich afspeelt is uniek en met geen enkel ander kinderboek te vergelijken. 

Karina Schaapman ontworp het Muizenhuis. Het is meer dan drie meter hoog en twee meter breed. Het geheel is gemaakt van kartonnen dozen en papier-maché. Het interieur van het huis heeft een jaren vijftig, zestig en zeventig uitstraling. 

In het huis wonen allerlei soorten muizen, van slager tot voddenboer. Het hele huis bevat zoveel details dat je, je ogen uitkijkt. 

Het Muizenhuis is inmiddels uitgegroeid tot een internationale hit. De boeken zijn in meer dan twintig talen vertaald en naast boeken zijn er nu ook speelgoed en stationary van het Muizenhuis verkrijgbaar.

In 2019 zal er zelfs een animatieserie van het Muizenhuis verschijnen.

Het grote succes van Het Muizenhuis heeft er voor gezorgd dat Karina Schaapman het niet meer alleen kan. Samen met haar vier kinderen ging ze in 2015 een samenwerking aan. Met zijn vijven werken ze nu op alle vlakken samen. Van het bouwen van decors tot het bedenken van nieuwe producten en het schrijven van de teksten.

Het Muizenhuis, groot kijk- en zoekboek.

Er staan hier al veel titels van het Muizenhuis in de kast maar het grote kijk- en zoekboek ontbrak nog. De twee jongsten zijn gek op zoekboeken en op het muizenhuis dus succes was eigenlijk al verzekerd.

Op iedere dubbele pagina vind je een grote foto en enkele regels tekst. Ernaast of eronder zie je enkele details die je moet zoeken in de grote afbeelding. 

De platen zijn erg gedetailleerd en er valt dan ook veel te benoemen en bespreken met de kinderen. De afbeelding die gezocht moet worden op de grote foto, is niet altijd exact gelijk. Zo moet je bijvoorbeeld de drieling zoeken, deze zijn zittend afgebeeld in het kader en op de grote foto staan er twee en een wordt getild door de moeder. Dit zorgde bij de jongste voor enige verwarring. 

Onze conclusie, het is een prachtig boek, dat voor vele uren kijk- en zoekplezier zorgt. 

Geschikt vanaf 4 jaar.

Reactie schrijven

Commentaren: 0