Oogaa, ken jij het al?

Zoals jullie weten ben ik altijd op zoek naar nieuwe innovatieve, het liefst ook nog milieubewuste items die geschikt zijn voor het gezinsleven. Het is inmiddels een echte sport geworden om net datgene te vinden wat nog niet in ieder huishouden of op iedere hoek te vinden is. 

Nog niet zo lang geleden kwam ik Oogaa tegen. Ik had het verder nog nergens gezien maar ben van mening dat dit een merk is, wat je eigenlijk wel in ieder huishouden zou moeten tegenkomen.

 

Oogaa, duurzaam kinderservies.

Oogaa is een firma die op een innovatieve wijze duurzame producten maakt voor baby's en jonge kinderen. Het design van de producten is hierbij absoluut geen ondergeschoven kindje.

Zij gaan verder dan het standaard, saaie, tien in een dozijn servies. Hun totale lijn is kleurrijk en zal ieder kind direct aanspreken.

Eet niet ieder kind graag van een bord in zijn lievelingskleur, met een vliegtuiglepel?.

Het belangrijkste aan Oogaa vind ik, dat ik mijn kind veilig van een plastic bord kan laten eten, zonder dat ik mij druk hoef te maken, over alles wat er in dat bord verwerkt zit, zoals BPA, BPS en ftalaten. 

Het is niet zonder reden dat BPA verboden is in babyflesjes en in voedselverpakkingen bestemd voor peuters tot drie jaar. Ik kies er dan ook bewust voor deze stoffen zoveel mogelijk te vermijden. 

Bij ons thuis valt er nog wel eens een bord op de grond waardoor mijn voorkeur wel naar een kunststof bord uitgaat. Gemak dient nu eenmaal de mens en als dat ook nog eens milieubewust kan dan ben ik geïnteresseerd in het product.

Ik besloot dan ook de producten mee te nemen en thuis uit te testen. 

Het assortiment.

Het assortiment is erg uitgebreid.

Je vind er complete maaltijd-sets, bestaande uit een kommetje en twee lepels. Een set die het vast en zeker goed doet als kraamcadeau of cadeautje voor de eerste verjaardag.

Er zijn zowel platte borden als vakjes-borden in het assortiment. Ik gebruik de vakjesborden om na schooltijd op tafel te zetten met diverse dingetjes erop. De borden zijn verdeeld in drie vakken. Door de iets opstaande rand tussen de vakken kun je er ook goed druiven enz. in leggen zonder dat die bij het andere vak inkomen.

De platte borden gebruik ik voor het "gewone" eten.

Daarnaast kun je de borden voor nog veel meer gebruiken dan enkel eten op te leggen, maar daarover straks meer.

Er zijn kommetjes, en kommetjes met deksel verkrijgbaar. Deze sluiten goed af en hierdoor kun je eten meenemen maar ook eten goed bewaren. 

De lepels bestaan in vier verschillende varianten, een boot, vliegtuig, trein en vrachtwagen. Ook zijn er lepeltjes verkrijgbaar voor de eerste hapjes, die door de kleine structuur aan de onderzijde van de lepel, de mondmotoriek stimuleert. 

De placemats zijn ook van siliconen gemaakt. Ik was bang dat het bord er met de minste geringste beweging van af zou schuiven maar het tegendeel bleek waar. Wat je er op zet, glijd er niet zo maar meer af, ideaal dus!

De placemats kunnen net als alle andere producten in de vaatwasser.

 

Cake bakken.

Naast dat de producten compleet veilig zijn voor je kind, zijn ze ook super gemakkelijk in gebruik. 

Ze kunnen in de vaatwasser, vriezer, magnetron en oven. Ja, je leest het goed, dit servies kan gewoon in de oven. 

Hoe leuk is het om in je eigen kommetje een cake te bakken of op je eigen bordje koekjes te bakken. In de vakjesborden maak ik kleine bananenbroodjes voor mee naar school. Dat er dan ook nog een afdrukje inzit van de oogaa-diertjes maakt het net even af voor de jongste hier thuis.

In de kommetjes maken de kinderen hun eigen lasagne. Ze zijn hier thuis, bijna allemaal, dol op meehelpen in de keuken. Dat je dan ook nog eens je eigen eten in je eigen servies klaar maakt, is een echt feestje.

Het bakje is ook geschikt om fruit in te vriezen voor de smoothies die ze s'morgens drinken. 

Op de placemats staan allemaal oogaa's, kleine fantasiebeestjes deze zijn makkelijk in te kleuren met de butterstixs van Jaq Jaq bird. Je haalt de kleuren er daarna makkelijk af met een vochtige doek. Zo heeft degene die niet wil helpen in de keuken ook wat leuks te doen.

Waar te koop?.

Ooga is een Amerikaans merk maar is ook op diverse plekken in Nederland verkrijgbaar. 

Je vind het oa bij Greenjump, Petit Love, Ginger Fairy, Felicia's choice en Zwenzo.

Prijzen zijn vanaf 5,95 euro.

Wil je meer informatie of ben je geïnteresseerd in de verkoop van Ooga dan kun je contact opnemen met Stoqk.

Reactie schrijven

Commentaren: 0