Een heerlijke herinnering op Alu-dibond

Op instagram liep ik tegen een actie aan waarbij mensen gezocht werden die een wanddecoratie van Saal-Digital wilden testen.

Ik schreef mij in en had direct de volgende dag al antwoord. Ik kreeg 50 euro waarmee ik zelf mocht bepalen wat voor een wanddecoratie ik wilden testen. 

De foto.

Ik wist direct welke foto ik zou willen laten afdrukken. 

Het is een foto van Jeremiah die genomen is vorig jaar tijdens onze vakantie in Frankrijk. Hij loopt op die foto door het water, in de haven van Le Havre. 

De kleuren, de herinnering aan een heerlijke vakantie, het zorgeloze dat de foto voor mij uitstraalt maakten dat ik gelijk wist, dit moest hem zijn. 

Ook waar die moest komen was direct duidelijk.

Ik heb sinds kort, twee planken aan de wand, die gedragen worden door leren banden. Verder dan een plantje erop was ik nog niet gekomen.

De kleuren van de foto, mits deze op de afdruk hetzelfde zouden zijn (ik heb ooit een keer een canvas besteld, via een ander bedrijf, waarop de kleuren totaal afweken van het origineel), passen perfect bij de kleur van de muur. 

Welk materiaal kies ik?

Op de site van Saal-Digital kun je bij de wanddecoraties, uit alu-dibond, acrylglas, alu-dibond butlerfinish, hardschuimplaat, galleryprint en foto op canvas kiezen, om je foto op af te laten drukken.

Ik had nog nooit Alu-dibond in het echt gezien maar besloot er toch voor te kiezen aangezien er bij de productomschrijving vermeld stond dat er sprake is van maximale scherpte.

Het materiaal is daarnaast 3 mm dik, verkrijgbaar in afmetingen van 10x15 cm tot 110x240 cm en je kunt kiezen voor verschillende ophangmogelijkheden.

Hoe bestel je?.

Het bestelproces is zeer eenvoudig. Je kunt er voor kiezen om de foto te bewerken en bestellen via de site of via een softwareprogramma dat je op de site kunt downloaden.

Ik koos er voor om de foto via de site te bestellen. Nadat ik de foto geupload had, had ik nog de keuzemogelijkheid om de foto te bewerken. Hiervoor heb ik niet gekozen. 

Tijdens het bestelproces kan je er voor kiezen om de plaat met of zonder ophangsysteem te bestellen. Ik koos er voor om geen ophangsysteem te bestellen, aangezien ik de plaat op een plank wilde neerzetten.

Het resultaat.

Na het verzenden van mijn bestelling ontving ik direct een bevestigingsmail. Twee dagen later ontving ik een mail dat mijn bestelling was verzonden. 

Het pakketje werd de volgende dag afgeleverd. Toen kwam het leukste gedeelte, het uitpakken. Zou het net zo zijn geworden, als dat ik in gedachten had?

De plaat zat stevig ingepakt in karton. Daarnaast zat er ook nog een extra beschermlaag op de plaat zelf. Deze was makkelijk te verwijderen.

Het is nog mooier geworden dan dat ik had verwacht. Het lijkt bijna een soort schilderij. Er is eigenlijk maar één nadeel, wat gaat er nu op die tweede plank komen?

Zal ik nog een foto laten afdrukken of iets totaal anders, ik hoor graag jullie mening.

Reactie schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  Maddy (maandag, 30 april 2018 09:02)

  Eyecatcher hoor! Staat prachtig. Fijn he om zo herinneringen vast te leggen

 • #2

  Fleur (maandag, 30 april 2018 10:59)

  Prachtig! Niet alleen de foto, maar de print zelf ook. Zeker een mooie plekje op die plank

 • #3

  Kimberley (maandag, 30 april 2018 14:57)

  Wat heerlijk om zo'n herinnering te mogen afdrukken. Hij staat prachtig op de plank!

 • #4

  Amylia (zondag, 27 mei 2018 09:33)

  oh dat moet ik eens bekijken... Ik heb nog wel wat leuke foto's waar ik iets mee wou doen!