Morgen is het zover!

Morgen is het dan zover.

Ik zou liegen, als ik zei dat ik er naar uit keek. In tegendeel, ik zie er tegen op.

Het beeld dat ik er bij heb, is gewoon zo anders als dat ik mij voel, als dat ik mij wil voelen. 

Ik weet dat een cijfer niets zegt over hoe je bent en ik heb genoeg voorbeelden van vrouwen die absoluut niet aan de omschrijving voldoen, die ik voor ogen krijg, als ik aan dat getal denk, maar toch...40 worden, ik vind het meer dan een dingetje.

Toen ik 20 was, leek 40 zo ver weg.

Dat waren de mensen die alles op de rit hadden, die compleet wisten hoe ze hun leven gingen leiden, die te oud waren om plotseling het roer om te gooien. 

Veertig is niet langer ver weg.

Het ligt op de loer, om zich morgen aan mij op te dringen als ik wakker zal worden. 

Naarmate de datum naderde, verbaasde ik mij meer en meer over het feit hoeveel het met mij deed. Ik doe nooit veel aan mijn eigen verjaardag, ben dan het liefste ergens op reis, maar moeite met een jaar ouder worden had ik nog nooit eerder. Ik stond er eigenlijk niet eens bij stil en als ik dat wel stond was ik dankbaar voor het feit dat ik weer een jaar ouder mocht worden. Er zijn immers genoeg mensen die helaas veel te vroeg het toneel moeten verlaten. 

Ik brak mijn hoofd er over, wat mij nu zo dwars zat aan die veertig. 

Het leven houd niet op. Veertig schijnt zelfs het nieuwe dertig te zijn.

Er is een ding waar je op papier te oud voor bent als je veertig bent en dat is het adopteren van een baby. Wat nu als één van de biologische moeders zwanger zou worden. Ik heb hen beloofd klaar te staan, zal dat cijfertje dan datgene zijn waardoor ik een belofte moet verbreken? Gelukkig blijkt het subtieler te liggen en kan ik dat punt van mijn lijstje strepen.

Ben ik dan bang om er oud uit te zien. Nee, dat is het niet. Uiteraard zou ik nog de looks willen hebben van toen ik 20 was, al zag ik dat zelf toen totaal niet. Gelukkig bestaan er hele fijne crèmes die een gerimpeld hoofd nog een tijd uitstellen.

Houden kansen op als je veertig word? Nee, totaal niet. Ik kan zelfs zeggen dat ik kansen nu beter zie en vele malen beter weet wat ik echt wil en wie ik ben. De komende tijd staan er zelfs allemaal leuke dingen op de planning, waar ik met heel veel plezier naar uitkijk.

Je hoeft je gelukkig al tientallen jaren niet meer als "de veertig jarige" te kleden. 

Merk ik dat ik "ouder" word? Nee, totaal niet, eigenlijk is er vrij weinig in mijn interesses enz. veranderd,  de afgelopen twintig jaar.

Wat is het probleem dan wel, dat ik er zo tegen op zie?

Uiteindelijk kwam ik tot de conclusie dat ik nog niet toe was om veertig te worden. Ik had nog niet behaald wat ik voor mezelf allemaal had uitgestippeld of eigenlijk welke lat ik mezelf had opgelegd. 

Een lat die ik vast ook niet op mijn zestigste behaald zou hebben. 

Wijsheid komt met de jaren zeggen ze, laat ik mezelf dan ook maar een cadeautje geven voor mijn verjaardag en die direct ook aan jullie trakteren.

Heb de moed om imperfect te zijn en los te laten wat je allemaal moet bereiken en zijn, van jezelf. Focus je op het nu en volg je hart dat heeft je altijd gebracht waar je zijn moest.

 

Veertig jaar, ik ben er (bijna) klaar voor en ga er een geweldig jaar van maken met fantastische momenten die ik met jullie zal delen en super leuke ontmoetingen die we gaan hebben!

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 12
 • #1

  Kreanimo (woensdag, 02 mei 2018 21:17)

  Toen ik 29 werd heb ik zo hard gehuild...
  Ik had voor mezelf voor ogen dat ik voor mijn 30 ste mama wilde zijn en ik had een miskraam gehad en was op mijn 29ste verjaardag nog niet zwanger.
  Hetzelfde jaar in oktober (ik ben jarig in januari) werd onze zoon geboren. Geen enkele leeftijd heb ik al zo hard tegenop gezien.
  Maar je gevoel heb je niet altijd in de hand!

  Ik wens je een super jaar!

 • #2

  Heidi (woensdag, 02 mei 2018 22:19)

  40 is maar een getal. Toen ik 40 werd kon ik al heel veel loslaten, toen ik 50 werd was ik ineens een 50plusser. De 60 komt in beeld en zoals je weet heb ik het roer helemaal omgegooid. Het leven begint of eindigt met een getal maar alles daar tussenin is het leven wat je er van maakt. En tot nog toe doe je dat helemaal geweldig en gaan we de komende 40 jaar even geweldig maken. (Ook achter de rollator kan het leven leuk zijn)

 • #3

  Marijke (woensdag, 02 mei 2018 22:32)

  Alvast gefeliciteerd met het bereiken van die mijlpaal! Ik ben vorig jaar 40 geworden en totaal geen last van gehad!

 • #4

  Nicole Orriëns (donderdag, 03 mei 2018 08:44)

  Vandaag is het dus zover! Gefeliciteerd met je 40ste verjaardag en natuurlijk nog vele jaren gewenst!

 • #5

  Kimberly (donderdag, 03 mei 2018)

  Gefeliciteerd met je verjaardag! Ik vond 30 al een ding en hoor nu steeds meer vriendinnen over die gevreesde 40. Maak er een mooie dag van, het weer zit in ieder geval mee!

 • #6

  MC Kleuver (donderdag, 03 mei 2018 17:09)

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Ik hoop dat je een leuke dag hebt. Ik mag nog 18 jaar voor ik de 40 passeer :)

 • #7

  Kaylee (donderdag, 03 mei 2018 20:11)

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!!!! Ik hoop dat je een onwijs fijne, gezellige en toffe 40e verjaardag hebt gehad!

 • #8

  Christine den Hartogh (donderdag, 03 mei 2018 22:49)

  Ik ben 57 en heb nooit begrepen hoe het zo gekomen is! Heb me nog nooit ouder gevoeld dan 35-40. Met een zoon (Skyler) van bijna 12 ben ik wel altijd de oudste moeder van de klas, maar dat heeft me nooit tegengehouden om met alles mee te draaien. Mijn beste vriendinnetjes zijn rond de 40. Sinds ik in Nieuw Zeeland woon voel ik me vaak de jongste in een groep. Oudere mensen zijn hier heel actief en staan echt midden in het leven. Er zijn hier ook veel ontzettend gerimpelde vrouwtjes die dan later een stuk jonger blijken te zijn dan ik! Dan kijk ik in de spiegel en zie dat ik echt die rimpels nog lang niet heb, pfff gelukkig. Geniet van elke leeftijd en maak er een mooi jaar van! xx Christine

 • #9

  Jamey (vrijdag, 04 mei 2018 07:28)

  Wat leuk! Gefeliciteerd met je verjaardag! En dont forget, je bent zo oud als je je voelt!

 • #10

  Liset (vrijdag, 04 mei 2018 09:33)

  Ah, alvast gefeliciteerd met je verjaardag! Ik snap je punt, maar blijft uiteindelijk maar een getalletje! Het is maar net hoe je in het leven staat en je je voelt. Geniet ervan!

 • #11

  Eke (maandag, 07 mei 2018 17:18)

  Het is al lang en breed voorbij, je bent nu echt 40! Alsnog van harte en ik snap je gevoelens absoluut. Het is best een "jemoetallesvoorelkaarhebben"-leeftijd!

 • #12

  Kimberley (zondag, 27 mei 2018 19:15)

  Gefeliciteerd!! Wat gaat het hard he? Maar je bent zo oud als je je voelt toch. Ik wordt 32 dit jaar en begin ook al rimpels te ontdekken. ach er bestaat ook botox haha