Maak het zelf design

Plokko
Plokko

Via Facebook kwam ik in contact met het nieuwe merk Plokko

Totaal anders als wat je tot nu toe tegen komt in de interieurwereld en dat trok mijn interesse. Ik mocht langs komen in Zwolle om te zien wat Plokko precies is en wat de mogelijkheden zijn.

 

Ik werd ontvangen door Albert Barth en een van zijn stagiaires. Albert bleek een gedreven man met een duidelijk doel voor ogen. Dit is niet zijn eerste onderneming maar wel zijn eerste onderneming in de interieurwereld. 

 

In de kerstvakantie van 2014/2015 is Plokko ontstaan toen Albert, drie 3-D printers geleend had om te zien of deze geschikt waren voor een onderwijsprogramma. Om bekend te raken met de mogelijkheden en de onmogelijkheden besloot hij om een meubelstuk proberen te maken. 

Wat zijn de mogelijkheden?

Plokko wat zijn de mogelijkheden.
Plokko wat zijn de mogelijkheden.

Eigenlijk is die vraag heel simpel te beantwoorden, de mogelijkheden zijn oneindig.

 

Alle ontwerpen bestaan uit connectoren en beukenhouten stokjes. Die connectoren zijn in zeer veel verschillende kleuren te verkrijgen.

 

De connectoren zijn gemaakt van bio-based plastic. Zowel de connectoren als de houtjes zijn 100% afbreekbaar.

 

Op de site vind je diverse lampen, wanddecoratie en kasten. 

Al met al erg veel mogelijkheden, zeker doordat je zelf ook nog de kleuren kunt bepalen door de connectoren aan te passen. 

Vind je nu niet wat je mooi vind en heb je misschien een eigen idee in je hoofd wat je graag ten uitvoer gebracht zou zien worden dan kan je zeker contact opnemen voor de mogelijkheden.

Over een tijdje vind je zelfs een online-design tool op hun website waarmee je zelf aan de slag kunt. Dat lijkt mij echt super leuk. Hoe gaaf is het als je eigen ontwerp aan de muur komt te hangen.

Een puma.

Plokko, een puma.
Plokko, een puma.

Ik mocht een 3D-wanddecoratie mee naar huis nemen. Het kiezen was even lastig want er zijn meerdere beesten in de collectie die ik erg mooi vind. 

Uiteindelijk ben ik gegaan voor de poema. 

 

Ik had hem in de showroom zien hangen en wist dus dat hij erg groot was maar toen ik het pakketje in mijn hand kreeg leek dat toch wel erg klein.

 

Thuisgekomen heb ik het Joshua in elkaar laten zetten. Hij is gek op het bouwen van Lego, Knex enz. Dat hij nu echt iets voor in huis in elkaar mocht zetten vond hij geweldig.

 

Er zit in de doos een duidelijke beschrijving waar dus zelfs een achtjarige mee uit de voeten kan. Het belangrijkste is om voordat je echt begint met het in elkaar zetten, om de connectoren goed te sorteren.

Het in elkaar zetten lukten hem helemaal alleen. Hij had er wel een handigheidje in moet ik eerlijk vermelden want zijn zus van tien kreeg ze niet in elkaar. Ik heb het uiteraard ook even geprobeerd en ik denk dat het probleem bij haar was dat ze geen kracht durfde te zetten, bang om iets kapot te maken.

Daar hoef je absoluut niet bang voor te zijn want het is allemaal erg stevig.

 

Toen hij uiteindelijk klaar was bleken al die kleine stokjes en connectoren bij elkaar toch echt een grote poema geworden te zijn. Het ontwerp bevat ook best veel lege ruimtes waardoor ik bij het tillen had verwacht dat ondersteunen belangrijk zou zijn maar dat is niet nodig. 

 

Het resultaat.

Plokko, het resultaat.
Plokko, het resultaat.

Ik had in eerste instantie bedacht dat de poema een plekje zou krijgen in de jongenskamer. 

Deze gaan we een stoerdere look geven en ze hebben al bedacht welk thema ze daarbij willen, namelijk dieren en de wereld.

 

Maar...toen was hij klaar en vond iedereen hem heel erg mooi en kwam het idee om hem boven de speelplek van de kinderen in de woonkamer te hangen zodat we er de hele dag allemaal plezier van zouden hebben.

 

Nadat we hem even tegen de muur aan hadden gehouden om te zien of dit de juiste plek was, waren we het allemaal met elkaar eens. Hier moest hij komen te hangen. Door het beukenhout van de poema dat terug komt in het hout van de speeltafel vormt het een mooi geheel. De zwarte connectoren geven het die stoere touch die ik leuk vind.

 

De jongens hadden al vrij snel besloten dat een leeuw dan wel erg leuk was voor hun slaapkamer die we binnenkort gaan aanpakken en ik geef ze groot gelijk!

Binnenkort dus meer Plokko in huis.

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0