Mam, is dat heksendrank ofzo?

Matcha thee.
Matcha thee.

Op het Blogger by Nature event was ook een netwerkplein waar ik in contact kwam met Mr&MrsTea.

Een meneer stond met een soort golvende m-vormige beweging, met een speciale klopper in een kom te roeren. Erin verscheen een groene schuimlaag.

Op de vraag of ik matcha kende kon ik bevestigend antwoorden. Een matcha-latte of een matcha-dadelballetje gaan er altijd wel in. Dit zag er echter anders uit en na het proeven bleek het ook anders te smaken.

Echt puur, met een echte energie-boost tot gevolg.

Is het lekker? Ik denk dat daar de meningen zeer over uit een lopen. Het is niet zoet en ziet er misschien een beetje raar uit zo intens groen met een schuimlaag maar ik vind het oprecht lekker en het geeft mij een goed gevoel en wie wil dat nu niet.

Wat is Matcha?

Matcha thee.
Matcha thee.

Matcha is een Japanse groene poederthee, die bekend staat als DE superfood onder de superfoods. 

Het bevat 10 x meer antioxidanten dan gewone groene thee en geeft je een verhoogd concentratieniveau.

Naast een verhoogd concentratieniveau heeft het nog veel meer positieve bijwerkingen. Zo verlaagd het je stressniveau, vergroot het de mentale helderheid, stimuleert het betere leerprestaties, gaat het ouderdomseffecten tegen, en verbetert het de vetverbranding. 

 

Een kopje Matcha bevat net zoveel antioxidanten als tien kopjes groene thee. 

Deze antioxidanten gaan onder andere huidveroudering tegen, zorgen er voor dat de huid in goede conditie blijft, verkleinen de kans op hart- en vaatziekten en hebben een cholesterol verlagende werking.

 

Een kopje Matcha thee bevat ongeveer een kwart van de cafeïne die in een kopje koffie zit. Doordat de cafeïne geleidelijker wordt afgegeven heeft het een langduriger en prettiger effect dan bij koffie. Je krijgt extra energie en concentratievermogen. Tegelijkertijd wordt je er een stuk rustiger van, je merkt het echt als je stress hebt en een kopje Matcha drinkt dat je al vrij snel rustiger word. 

 

De smaak is moeilijk onder woorden te brengen maar heeft wel degelijk een naam, umami. 

Umami is de vijfde smaak die bestaat naast zoet, zuur, zout en bitter. 

De letterlijke betekenis van umami is heerlijk. Het is het beste te omschrijven als een volle, krachtige, hartige smaak. Alleen de echte, pure matcha heeft deze unieke smaak. De smaak kan wel tot een uur blijven hangen. 

Ik zelf vind het, het meest te vergelijken met een soort avocado smaak.

Hoe maak je een kopje thee.

Matcha thee.
Matcha thee.

Het zetten van matcha gaat niet zoals je gewend bent bij het zetten van een kopje thee. 

Je schept een theelepel van de groene poeder in een kom, doet hier vervolgens een klein beetje koud water bij en klopt dit door, tot de poeder goed is opgelost. Daarna laat je het water dat je opzet warm worden tot 80 graden. Je moet het water dus niet laten koken. 

Je schenkt dan het warme water bij de poeder en het koude water en klopt met de speciale bamboe klopper de thee op. 

Je moet hierbij een soort golvende, m -beweging maken. Als er schuim op staat dan kun je het in je glas gieten. 

Het krijgen van een mooie schuimkraag zag er simpel uit tijdens het Blogger by Nature event maar bleek in de praktijk toch iets wat je echt even onder de knie moet zien te krijgen. 

 

Binnenkort lees je meer over Mr&MrsTea want ze hebben nog veel meer leuke producten en ze vertellen ons ook hoe ze begonnen zijn.

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Bieke The (maandag, 13 augustus 2018 12:00)

    Moeders kunnen heksen en dit drankje helpt daarbij �

  • #2

    Fleur (maandag, 13 augustus 2018 12:45)

    Ik heb ooit wel eens matcha koffie gedronken. Naast de aparte groene kleur, vond ik de smaak ook heel bijzonder