Detox, waar ben ik aan begonnen?!

Bron:Pexels
Bron:Pexels

Al tijden loop ik rond met ontstekingen in mijn kaak, iets dat naast pijnlijk nu ook zichtbaar gaat worden.

Ik ging van de huisarts naar de kaakchirurg en die stuurde mij weer door naar een andere kaakchirurg.

Deze stuurden mij na enkele bezoeken door naar de professor van de afdeling. Hij was er direct helder in. Zonder een operatie ging dit niet verbeteren.

De operatie was geen pretje maar enige verbetering leek er te hebben plaatsgevonden. Met de nadruk op leek want inmiddels zijn we terug bij af.

Ik heb ieder huis, tuin en keukenmiddeltje inmiddels wel geprobeerd maar tot op heden zonder resultaat.

Bij de laatste afspraak, in juli, was hij heel helder. "Je zit in stadium vier en zal zeker naar stadium vijf afstevenen. Op dit moment kan ik weinig voor je doen maar we houden contact. Er mogen zich niet meer slijtages en ontstekingen vormen op het kaakgewricht."

Detox, gaat dit helpen?!

Bron:Pexels
Bron:Pexels

Op aanraden van diverse mensen waaronder de arts, besluit ik drie dagen te detoxen en goed in kaart te brengen wat het doet.

De eerste ochtend verloopt prima. Ik heb vergaderingen en heb niet het idee iets te missen maar dan slaat de klok één. Het lijkt wel alsof mijn hoofd ieder moment kan exploderen. Ik voel aan alles dat als ik nu iets zoet neem, het probleem verholpen is maar ik zet stug door.

Om vier uur voel ik mij een stuk beter en dat komt goed uit want ik moet nog echt wel even productief zijn voordat ik de kinderen ophaal van de BSO.

Koken terwijl je zelf niet mee eet blijkt mee te vallen. Niet het zien van het eten vind ik lastig, het is vooral de geur waardoor ik trek krijg. Zodra de kinderen op bed liggen duik ik ook mijn bed in, inmiddels verkeer ik in standje chagrijnig.

Als ik de volgende morgen wakker word voel ik mij echt uitgerust en heb ik er totaal geen moeite mee om enkel een sapje te mogen in plaats van een echt ontbijt. De hoofdpijn blijft deze dag ook uit. Ik heb zelfs het idee een stuk helderder te zijn. Helaas merk ik nog geen enkel effect op de pijn in mijn kaak. Het avond eten gaat ook dit keer goed maar dan komt er een moeilijk moment en tegelijkertijd een besef.

s'Avonds zit ik in de bioscoop en om mij heen zit iedereen met lekkere dingen. "Ik wil ook!!"

Ik hoef qua kilo's niet echt op te letten op wat ik eet en ben dan ook een echte lekkere eter. Een grote eter en een die vaak iets eet. Nu ik al twee dagen enkel sapjes drink, besef ik mij dat ik al dat eten helemaal niet nodig heb maar dat ik eten vooral zie als iets lekkers, wat ook nog eens gezelligheid met zich mee brengt. 

Ik klink nu net als iemand die zijn nicotine verslaving goedpraat maar zo ligt het voor mij dus wel met eten. Stijfkop als ik ben houd ik mij er wel aan en eet niets, ondanks dat mij verzekerd wordt dat ze het aan niemand zullen vertellen als ik het wel doe.

De derde en laatste dag wordt ik goed uitgeslapen wakker maar dan..Ik kan aan niets anders dan eten denken. Is dit wat mensen voelen die een dieet volgen (dat heb ik namelijk nog nooit gedaan). Het maakt mij inmiddels ook niet meer uit wat het is wat ik ga eten. 

Rond de middag zwakt dit gevoel af en voel ik mij eigenlijk verrassend helder. Super productief ga ik aan de slag tot ik het op eens heel koud krijg. Nu moet ik eerlijkheidshalve wel zeggen dat ik een enorme koukleum ben maar dit is zelfs niet met 2 dekens te verhelpen.

Op dat moment neem ik het besluit dat ik s'avonds een lichte maaltijd zal nemen. 

Ik kijk er de rest van de middag naar uit maar zodra het voor mij staat ben ik eigenlijk na een paar happen al vol. 

'Is dat alles wat je gaat eten?"

"Ja, ik heb simpelweg niet meer trek".

De dagen erna neemt die trek weer tot normale proporties toe.

 

Zal ik ooit weer een detox doen? Heeft het, het effect gehad wat ik zo graag wou bereiken?

Het is uiteraard geen wondermiddel en ik heb nog steeds even veel ontstekingen. Wat absoluut wel zo is, is dat ik minder pijn had dag 2 en vooral dag 3.

Mocht ik willen afvallen, weet ik dat dit niet dé manier voor mij is. Een week na de detox was ik 0,3 kilo lichter als voor die tijd. Mij was het daar niet om te doen maar ik kan mij voorstellen dat mensen het daarvoor wel overwegen om te doen.

Het besef dat het bracht, dat ik eigenlijk niet eet om te voeden maar om te vullen is wel een eye-opener en ga ik zeker wat mee doen.

Hoe en wat precies dat weet ik nog niet, maar ik houd jullie op de hoogte en mocht je een goede tip hebben dan hoop ik dat je hem wilt delen!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0