Mag een panterprintje nog op je 40-ste?

Hi Natas,

 

Nou ze zijn allemaal weer naar school. 

De rust is wedergekeerd al moet ik toegeven dat ik die drukte heerlijk vind.

Geen gehaast in de morgen en geen drukte van zwemles, dansen enz. maar goed het werd ook wel weer tijd voor wat regelmaat.

 

Ik wou je wat vragen. Is er volgens jou een leeftijd dat je bepaalde dingen niet meer hoort te dragen?

Je zult wel denken wat is dat voor een vraag. Het is ook niet echt een Charlotte vraag (want ik ben van het principe laat iedereen lekker zijn eigen ding doen, zolang die maar gelukkig is en er niemand mee kwaad doet) maar ik zal je even uitleggen hoe ik hier zo bij kom.

 

Je weet van mijn grote liefde voor de panterprint. Zolang het geen glimmend stofje is mag de panterprint van mij (bijna) overal opzitten. Ik was dus vol passie aan het vertellen hoe leuk ik mijn nieuwe jurk van La Dress vond, in je raad het al, een panterprint waarop ik de opmerking kreeg "Je bent veertig!! Mensen van DIE leeftijd kunnen dan echt niet meer aan". 

Normaal zou ik zoiets geheel naast mij neerleggen maar ik moet bekennen dat het ergens nu de hele tijd in mijn achterhoofd rond zoemt.

 

Het is namelijk ook niet mijn bedoeling dat Gordon hier over enkele weken op de stoep staat met zijn team om een leuke nieuwe aflevering te filmen voor Hotter then my daughter.

Toen er van de week een jurkje binnen kwam met een iets lager decolleté dan ik op het plaatje had kunnen bespeuren, sloeg de twijfel dan ook hardop toe.

 

Dit keer waren het de oudsten twee en aanhang die zeiden dat dit juist hartstikke leuk was. Want aldus Djimon "mam, nu kan het nog. Daar ben je nog wel rimpelloos!".

Brengt mij gelijk op de volgende vraag "nog een tip voor een goede antirimpelcreme ; )".

 

Maar goed Natas, laat ik nu die panter in de kast of zeg jij daar is geen leeftijd aan verbonden?

Ik spreek je snel.

 

Dikke kus Charlotte

 

 

Hi Charlotte!

 

Welkom terug! Je vraag het wel aan de juiste haha, ik heb een pantercollectie waar Nel Veerkamp het kwijl van uit de mond zou lopen, dus ik stem voor.  

Een dag niet gepanterd is een dag niet geleefd !

Broeken, jurkjes, schoenen, laarsjes, ik ben er dol op.

 

Niet iedereen kan dit altijd waarderen hoor, het is niet dat ik als een soort wandelende kermisattractie door het kantoor flanneer (althans- ik denk van niet, misschien denken mijn collega's daar wel anders over), maar ik kan me nog goed herinneren dat een klant een blik op mijn schoenen worp  (hoge hak met panterprint) en vroeg "Hoe laat moet je optreden?".

 

Maar inderdaad, wanneer is het klaar he....Heel eerlijk, toevallig zag ik vorige week een man (ja! Man) van 80 something achter een rollator lopen met een strak hemd aan en een joggingbroek, met panterprint. Ik dacht toen wel even "dit is dan weer net Too Much". Dames van een zekere leeftijd met opdrukken op t-shirts als Young Wild and Free vind ik misplaatst. Maar goed, jongeren met een Guns 'n Roses shirt, die niet weten wie Slash is, lopen in mijn ogen ook voor schut. Dus tja, ligt het aan de leeftijd?

 

Mijn oma liep met 50 jaar al in een bloemetjesjurk met steunzolen. Ik heb collega's van 50+ waartussen echt leuke & hippe dames zitten, die midden in het leven staan. En dat kan prima op hoge hakken en zelfs op tijgerpumps.

 

Voordat ik moeder werd, dacht ik vaak Kan dit straks nog wel? Een oud collega knipte haar haren af na de komst van haar kind, want ,et een paardenstaart achter de kinderwagen, dat kon echt niet. Ik beloofde mezelf dat ik niet zou vertrutten. Geen kort pittig kapsel, geen joggingbroek. Wel panterprint, hakken en cowboylaarsjes.

 

En dat is waar ik me goed bij voel.

Vreemd genoeg beter dan ooit.

Ik ben echt slanker geweest dan dit. Er waren zelfs periodes dat ik als puber met maatje 36 maar blij met mijn lijf. Onzeker als de pest. Met een eetpatroon dat bestond uit een appel en een droge boterham. Wat deed ik mijn best om er precies zo uit te zien als de rest! Dezefde merken, dezelfde kleding, hetzelfde haar. Als ik maar niet opviel.

Terwijl ik nu in bikini met cellulitis achter een peuter aan ren op het strand, zonder er (heel lang) bij stil te staan. Staat deze me nu beter, die bikini? Ik betwijfel het.

Maar ik weet inmiddels dat zelfvertrouwen en geluk meer zeggen in de spiegel dan een getal op de weegschaal. Of een getal op een kalender. Ik heb er schijt aan. Meestal ; )

 

Ik zou zeggen, zolang jij je er lekker in voelt, kun je het zeker hebben.

 

Go get'em, Tiger!

 

Liefs,

Natas

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 7
 • #1

  kiki hasselton (vrijdag, 07 september 2018 10:53)

  Ik zeg yes to panterprint. heel toevallig heb ik nu een panterprint rok aan met stoere cowboylaarsjes en een stoer truitje erop en ik ben 41. Als jij het leuk vindt, moet je het gewoon lekker dragen vind ik!

 • #2

  MC Kleuver (vrijdag, 07 september 2018 11:01)

  Haha, sommigen kunnen echt geen panterprint meer hebben hoor, maar goed. Je hebt gelijk, zolanf je er prettig bij voelt, is er niks aan de hand!

 • #3

  Nadia (vrijdag, 07 september 2018 12:37)

  Ik hou van printjes!!! Helaas heb ik het figuur er niet voor, behalve een leuk vestje dan! Vind het altijd leuk staan!

 • #4

  Blog & Beauty (vrijdag, 07 september 2018 13:58)

  Een panterprintje kan altijd, ongeacht je leeftijd. Het ligt er natuurlijk wel een beetje aan in welke stijl enzo, want soms vind ik dan kan een panterprintje je ook oud laten lijken.

 • #5

  Theloveforpink (vrijdag, 07 september 2018 15:54)

  Ik zeg waarom niet. Ik vind dat je het heel stijlvol kunt combineren voor elke leeftijd!

 • #6

  Miranda | Taxx Life Blog (vrijdag, 07 september 2018 16:13)

  Gewoon doen die panterprint, ik ben voor. Je hoeft er niet al Miss Nederland bij te lopen, maar er een beetje leuk uit zien is niet verkeerd. Ik ben anti korte pittige kapsels. ;)

 • #7

  Laura (zondag, 09 september 2018 11:51)

  Tuurlijk mag dat! Ik vind dat je kan dragen wat je wil en het kan je best goed staan! Leuk artikel!