Mom2Mom De moedermaffia

Mom2Mom Natasja
Mom2Mom Natasja

Hi Charlotte.

 

Alles goed daar?

Heb je deze week het komkommernieuws nog gelezen?

De complete moedermaffia had zich verzameld in de badkamer van Ali B.

 

Ali postte namelijk een foto op zijn Instagram waarop te zien was dat hij onder de douche stond met zijn jongste zoontje.

zie de link naar het artikel op Lindanieuws: http://www.lindanieuws.nl/nieuws/ali-b-krijgt-kritiek-op-foto-van-hem-en-zoontje-nouri/

Ik zal naïef zijn, maar het ontging me volkomen, de kritiek.

Ik heb de foto bekeken. ingezoomd, uitvergroot maar ik kon het niet vinden, het onderwerp van discussie.

Dus dook ik even in de commentaren:

 

"Samen douchen gaat wel ver, man"

"Dit kan echt niet, Ali"

"Pedo"

Ik zie niets anders dan een trotse vader, die onder de douche staat met zijn pasgeboren zoontje.

 

Vorig jaar kregen Victoria en David Beckham de digitale volle laag, omdat zij hun kinderen op de mond kussen.

Er zijn ook deskundigen die er wat van vinden.

Zoals bijvoorbeeld de Amerikaanse kinderpsychologe Charlotte Reznick, zij zei er dit over:

"Als je je kinderen niet seksueel in de war wil brengen, zoen je ze niet op de mond. Lippen zijn een erogene zone en kunnen door een kus seksueel gestimuleerd worden.

Plus het gegeven dat papa en mama elkaar op de mond zoenen, maakt het voor een kind verwarrend als papa en mama dat ook met hem of haar doen".

 

Leven we nu echt in een tijd waarin we onszelf als ouders moeten verantwoorden voor lichamelijk contact met onze bloedeigen - (of in ons geval niet bloedeigen) kinderen?

 

Ik douche vaak met Bram. Ik ga regelmatig met Bram in bad, vind hij reuze gezellig.

Ik loop niet altijd aangekleed door het huis als ik net onder de douche vandaan stap, dus Bram heeft me regelmatig in mijn blote kont gezien. 

Ben ik nu een vulgaire, slechte moeder?

 

Valt zoenen met je kind onder erotiek? Wat is badderen met je kind dan...porno? En borstvoeding..incest?

Voor mij persoonlijk is dit een brug te ver, gaan we nu niet van iets normaals iets heel raars maken?

Zijn we de grens hierin niet een beetje kwijtgeraakt?

 

Ik ben verward! Hoor graag van je,

Liefs Natasja.

Mom2Mom Charlotte
Mom2Mom Charlotte

Lieve Natas,

 

Ik las het en bij mij komt bij zulke artikelen altijd de vraag naar boven "Reageert hier iedereen serieus op, of zijn er ook heel veel mensen, die op een cynische wijze hun reactie bedoelen".

 

Het kan toch niet zo zijn dat iets wat zo normaal is, tot iets betiteld word wat zo ver staat van dat waar het om draait. Is het dan niet simpelweg zoeken naar een probleem.

 

Ik douche ook regelmatig met de kleintjes en vind het vooral belangrijk dat een kind dit moet willen. Bijna ieder klein kind vind het leuk om samen met mama in bad te gaan enz. maar naar mate ze ouder worden is die behoefte er niet meer en zullen ze dat ook niet meer willen. Op het moment dat een ouder het dan toch doet, dan kom je op het punt dat ik het niet oké vind.

 

Wat ik vooral belangrijk vind is om kinderen te leren grenzen aan te leren geven, te leren nee te kunnen zeggen en van hunzelf te houden. Ik vind het altijd vreselijk als kinderen op een verjaardag binnen komen en er zit een kring vol mensen. Je ziet dat kinderhoofdje iets zakken en daar begint hij Tante 1 drie kussen op de wang, dan Oom 1 met die baard die prikt en zo verder tot hij de kring rond is. Mijn kinderen hoeven dat niet. Geen verplicht kussen voor hun. Een hand en feliciteren vind ik prima volstaan. Ik wil hun bijbrengen dat ze zelf de baas zijn over wie ze kussen enz. Dat strookt voor mijn gevoel niet met zo'n "verplicht kusrondje".

 

Toen Kyana net geboren was en in de couveuse belanden keek ik uit naar de momenten dat ik met haar mocht kangaroeën. Ja, ze lag dan bloot op mijn borst en nee, daar was niets vies aan. Het was intiem en smolt een band. Ze werd er rustig van en ik ook. We hoorde bij elkaar en dat voelde we beiden aan.

 

Wat een zegen volgens mij zou zijn, is als we ons allemaal, meer bezig gaan houden met de opvoeding van onze eigen kinderen, in plaats van op zoek te gaan naar de fouten, in de opvoeding van een ander. Dat hele moedermaffia gebeuren waarbij iedereen een mening moet hebben over dat kind A nog een speen heeft, kind B nog met zijwieltjes fietst en kind C die ochtend al televisie heeft gekeken, kan mij gestolen worden. Het enige dat ik hoop is dat ze een liefdevolle knuffel krijgen op de momenten dat ze het nodig hebben en we stoppen met die knuffel onder een vergrootglas te leggen.

 

Neemt trouwens niet weg dat ik een man die in zijn eentje naar de speeltuin toekomt om daar kinderen te kijken, toch als mogelijk verdacht beschouw, dat ik weet dat het bij misbruik enz. vaak om bekende van kinderen gaat maar we mogen niet doorslaan.

 

Dikke kus en een heerlijk weekend gewenst. De zon komt terug Yeah !!!

 

Charlotte

Reactie schrijven

Commentaren: 8
 • #1

  Lodi (vrijdag, 14 september 2018 09:53)

  Het is toch allemaal wat zeg, ik had dit even gemist en misschien maar goed ook. Dat zoenen is hier precies zo, ik ben zelf al niet fan om de hele fam te moeten kussen, dus de kinderen hoeven dit ook niet van mij.

 • #2

  Blog & Beauty (vrijdag, 14 september 2018 11:01)

  Ik heb dit ook helemaal gemist. Maar als ik het zo zie, dan zie ik niet waar de heisa allemaal om is. Er is niets te zien behalve de liefde van een vader voor zijn kind.

 • #3

  Fleur (vrijdag, 14 september 2018 11:09)

  Ik denk dat het een slechte ontwikkeling. Hoe moet dat later als deze kinderen thuis al geen liefdevolle knuffels en kusjes krijgen en hun ouders nooit bloot hebben gezien. Daar krijg je verknipte mensen van. Iets wat niemand toch wil voor zijn / haar kinderen

 • #4

  Eva (vrijdag, 14 september 2018 14:36)

  Ik heb de hele ophef gemist. Ik vind het zo'n onzin ook. Tegenwoordig mag je eigenlijk gewoon niks meer.. Pff als je me zoekt, ik ben even mijn dochter een dikke kus geven ;)

 • #5

  Merel (vrijdag, 14 september 2018 23:00)

  Echt, waar kan je je druk om maken. Volgens mij is verwaarlozing nog altijd erger dan samen douchen ;) en ik kus mijn dochters ook op hun mond. Als iemand denkt dat dat seksueel is, geloof ik eerder dat er iets met hem of haar mis is dan met mij.

 • #6

  MC Kleuver (zaterdag, 15 september 2018 14:26)

  Blij ben ik dat bovenstaande mensen nog verstand hebben. Het moet toch echt te erg zijn als vaderliefde niet (meer) op internet mag verschijnen.

 • #7

  Jamey (zaterdag, 15 september 2018 20:34)

  Joh, ik denk dat ik alles gemist heb haha.

 • #8

  Angela (zondag, 16 september 2018 14:42)

  Ik kan hier echt niks zinnigs over zeggen. Het is me ook ontgaan. Gelukkig maar.
  Zoals iemand al in de comments aangeeft, liefde en aandacht zijn belangrijker dan verwaarlozing. Daarnaast het is de intentie die van betekenis is.