Voor altijd bij mij.

Kaya sieraden
Kaya sieraden

Ik was al een flinke tijd op zoek naar een sieraad waarin of de namen van de kinderen verwerkt waren of dat in ieder geval symbool voor mij zou staan, voor de kinderen, zodat ze altijd bij mij zijn waar ik ook ben. Uiteraard zijn ze dat altijd in mijn hoofd en hart maar het leek mij gewoon een mooi idee. De één zet een tatoeage, ik zocht een sieraad.

 

Als ik het ergens liet vallen, dat ik er naar op zoek was, kwamen de leukste ideetjes omhoog bij de mensen. 

Er bleek een enorm aanbod aan gepersonaliseerde sieraden. Keuze te over dus zou je denken maar helaas, alle sieraden die ik tegen kwam gingen tot een maximum van vier namen of bijvoorbeeld vier geboortestenen en tja dan kwam ik er toch echt twee tekort.

Gevonden!

Kaya sieraden
Kaya sieraden

Op het Blogger by Nature event kregen we allemaal een goedgevulde goodiebag waarin onder ander een armbandje zat van Kaya sieraden.

 

Bij het kijken op haar website kwam ik er al snel achter dat hier vrijwel alles mogelijk was en er ook sieraden waren met zes geboortestenen. 

 

Het invoeren van de namen en verjaardagen ging erg simpel, waarna ik een bevestigingsmail ontving. Slechts vier dagen later ontving ik de ketting al in een super leuke verpakking.

 

Hij is in het echt, mooier als dat ik had verwacht. Ik vind het vooral erg mooi dat de namen een beetje afgeschermd worden door de boom met geboortestenen die er overheen valt.

De levensboom is ook een terugkerend element geweest in de aankomstkaartjes van de drie jongsten met het volgende gedicht erbij:

Als je aan een boom zou vragen

Hé boom sta jij nu graag alleen?

Dan zou hij, denk ik zeggen:

Geef mij maar bomen om mij heen.

 

Als je aan een mens zou vragen,

Hé mens, sta je graag alleen?

Dan zou hij, denk ik, zeggen:

Geef mij maar mensen om me heen.

 

De bomen zijn als mensen.

Geen van twee staat graag alleen.

In kinderen en takken,

Zo groeit leven om ons heen.

 

Kinderen en familie,

dat is een soort van levensboom.

Wij enten nu een takje in onze boomstam,

en zullen altijd denken aan de boom waarvan je kwam.

 

Zoals je zult begrijpen, heeft de levensboom op de hanger daardoor nog meer betekenis voor mij. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik DE ketting heb gevonden, die ik zocht.

 

Kaya sieraden.

Kaya sieraden.
Kaya sieraden.

Tanja Rakhou is eigenaresse en ontwerpster van KAYA sieraden.

Toen haar eigen dochtertje, Kaya, drie jaar oud was en dagelijks in de buurt van haar sieradenkistje te vinden was omdat ze er net als mama uit wou zien.

Ze wilden graag een zelfde sieraad als haar moeder maar tijdens Tanja haar zoektocht daar naar, bleek dit nergens te vinden.

 

In 2012 zegde ze haar baan op en schreef een plan voor een sieradenbedrijf voor moeders en dochters, dat ook teruggeeft aan kansarme kinderen.

 

Een sieraad is niet zo maar iets. Het moet iets zijn dat je van generatie op generatie door wilt geven. Een tastbaar aandenken aan een bijzonder moment. 

 

Inmiddels maakt Tanja, kindersieraden voor allerlei speciale momenten. Zowel voor jongens en meisjes als voor kleine baby's. En daarnaast schitterende sieraden voor vrouwen.

 

Bij ieder verkocht sieraad wordt een bedrag gedoneerd waarvoor een kind in Gambia één week naar school toe kan gaan. Ik zelf vind dat een prachtig gegeven. Niet alleen geef je een mooi cadeau aan je kind, je geeft een ander kind met een totaal ander toekomstperspectief een klein steuntje in de rug.

 

Ik ben benieuwd, heb jij een sieraad dat extra veel voor je betekent?

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0