Kinderlifestyle is eigenlijk voor ouders!

Jut & Juul.
Jut & Juul.

Ik probeer wekelijks met mijn jongste zoon Benja naar een grote stad in Nederland te gaan. 

Soms per auto, maar meestal met openbaar vervoer.

 

Op avontuur noem ik dat en hij inmiddels ook. Benja is twee en een half en raakt net als ik al snel heel erg enthousiast van iets. 

Afgelopen week gingen wij naar Leiden. Ik had een afspraak gemaakt met Anne, de eigenaresse van Jut en Juul.

Twitter contact.

Prachtige boeken.
Prachtige boeken.

Anne en ik hebben elkaar leren kennen via Twitter. Ik weet het nog heel goed. Al snel daarna ging ik voor het eerst een keer langs in de winkel en werd ons virtuele contact echt contact!

Ik zal regelmatig langs blijven komen want ik geef graag aandacht aan dit soort mooie eenmanszaken en hopelijk kunnen deze allemaal nog lang voortbestaan. 

 

Gelukkig heeft Anne naast haar stenen winkel ook een zeer goedlopende webshop, anders is het in deze tijd met de moordende online concurrentie haast niet meer te doen.

Een echte snoepwinkel.

Benja op de Trybike.
Benja op de Trybike.

Jut & Juul is eigenlijk een soort snoepwinkel voor ouders op kinderlifestyle gebied. 

 

We vinden hier de krenten uit de pap. En voor een originele aankleding van je baby, peuter of kleuterkamer kun je dus je ogen uitkijken in deze mooie Leidsche winkel. 

Ook voor cadeau-artikelen, mooie pluche dieren of een te gekke loopfiets kun je hier terecht.

 

Anne heeft ook een hele aardige man "Wim". Wim is ook regelmatig te vinden achter de toonbank en in de winkel. Fantastisch vind ik dat, dat je als echtpaar samen zo'n winkel runt. Op de foto zien we ook vaste medewerkster Stephanie, die inmiddels ook al heel wat jaartjes voor Anne werkt. 

Houten schaakspel.

Anne en Stephanie aan het schaken.
Anne en Stephanie aan het schaken.

Tijdens mijn bezoek van vorige week was ik speciaal geïnteresseerd in een prachtig houten schaakspel voor jonge kinderen (en ouders die dit ook heel leuk vinden) van het speelgoedmerk Vilac Toys.

 

Het schaakspel werd speciaal uit de doos gehaald, zodat Anne samen met Benja en mij een potje zou schaken. Maar Benja zat heerlijk met een houten treinbaan te spelen en reed tussendoor op een rode Trybike door de winkel!

 

Uiteindelijk stonden Anne en Stephanie samen te schaken en kon ik dit bijzondere moment even vastleggen. Met pijn en moeite kregen we het schaakspel weer netjes in de doos en kregen wij het als verassing mee naar huis! Ontzettend te gek natuurlijk. Dit spel doe ik ook nooit meer weg. Het is tevens een sieraad voor in huis en zo fantasierijk geïllustreerd door Ingela P. Arrhenius ( ik ben groot fan van haar werk) dat het uitnodigt om de schaakstukken ook regelmatig ergens anders voor te gebruiken. 

Zo vinden wij deze bijvoorbeeld in Benja zijn keukentje. Hij maakt dan schaakstenen soep of stopt ze in de oven om een broodje gebakken koningin te fabriceren.

Acrobaten.

Acrobaten.
Acrobaten.

Op de foto's zie je ook nog houten acrobaten van hetzelfde mooie speelgoedmerk en door dezelfde illustrator geïllustreerd.

 

Die heb ik uiteindelijk zelf nog aangeschaft. Niet zo zeer omdat mijn zoon deze leuk vindt, maar eerlijk gezegd zijn moeder!

Mijn oudste twee zoons (18 en 15) probeerden in het weekend nog wie er de hoogste acrobaten toren kon maken. Ik bedoel maar....

 

In oktober bestaat de winkel Jut & Juul 10 jaar! 

Dat wordt natuurlijk feest! Hou ons blog goed in de gaten.                                                                                                   

 

Vind je het leuk om mijn dagelijkse belevenissen te volgen op Instagram? Kijk dan op Talk about style.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Anne (vrijdag, 21 september 2018 22:47)

    Leuk blog geworden Renate! heb je weer leuk geschreven. Dank!!