Mom2Mom Shopdrama

Hi Natas,

 

Hoe is het? Inmiddels weer een beetje beter?

Ik voel mij nog steeds een vaatdoek maar heb mezelf net in de auto gehesen want er staan vandaag hele leuke afspraken op het programma!

 

Afgelopen zaterdag was het Glamourday en dat leek mij wel een mooie gelegenheid om op zoek te gaan naar DE winterjas.

 

Ik wist precies wat ik moest hebben dus hoe moeilijk kon het zijn. 

Nu ik met mijn kaak zit en kou en vooral wind pijn doen, moest de jas een hoge kraag hebben en lekker warm zijn.

Moet te doen zijn, zou je zeggen...

 

Ik kwam de ene na de andere leuke jas tegen maar geen een voldeed aan datgene wat ik moest halen. Of te dun, geen hoge kraag, te hysterisch om overal bij aan te kunnen enz.

Samen met Kyana pasten ik de ene na de andere jas. Dan was ik weer te klein voor de jas, dan stond de kleur mij niet. Je snapt het al, mijn humeur ging er niet op vooruit. Ik was er klaar mee en besloot thuis wel, online verder te kijken.

 

De keuze was reuze, maar niet wat ik zocht. Het is net als bij mannen. Je weet wat de goede keuze (verstandig) is maar je smaak is gewoon net even anders. Een degelijke winterjas, dat moest ik hebben. 

Uiteindelijk, 5 voor 12, drukte ik op de bestelknop van een verantwoorde winterjas. Deze voldeed aan alle eisen. Was ik er helemaal happy mee, nee.  Ik vond hem wel okay en daar hield het eigenlijk mee op.

 

Maandag kwam daar mijn grote vriend de pakketbezorger aan de deur. De laarzen die hij bracht vond ik fantastisch maar toen de jas, hij is mooi, degelijk maar zo niet mij.

Ik deed hem aan en het voelde net alsof ik een mevrouw ging spelen. Toen ook nog eens het thuisfront verbaasd op keek en zich afvroeg waarom ik dit had besteld was het retour-nummer snel aangevraagd.

 

Daarna kroop ik achter de laptop en met een druk op de knop zat de jas die ik mooi vind in mijn winkelmandje. Niets praktisch, geen hoge kraag (maar dat los ik wel op met een toffe sjaal) , hij zal vast niet heel warm zijn  (ik ga toch geen uren buiten staan in de kou) maar het is wel een jas die bij mij past.

 

Ik ben ook nog nooit op het type 'ideale schoonzoon" gevallen en dat heeft ook goed uitgepakt. Liever iets waar bij je direct denkt "dit is het" dan dat je denkt "zo ben ik even verantwoord bezig".

Of zoals Kyana zei "Voor degelijk zijn is straks, als je écht oud bent, nog voldoende tijd. 

 

Herkenbaar of blijf jij bij je slimme shopplan?

 

Hi Charlotte,

 

Wat een week.

Hondsberoerd op bed gelegen met een virus. Net als half Nederland, zo hoorde ik later. Man...wat kun je, je ellendig voelen. Anyway. Ik kan inmiddels mijn hoofd weer rechtop houden dus we kunnen weer.

 

Over dat shoppen...ja!

 

Ik snap wat je bedoelt.

En nee: ik heb geen shoppingplan. Nooit.

 

Hoewel het vast veel verstandiger is, om doelgericht te shoppen, lukt het me niet. Als ik een degelijke zwarte broek zoek, kom ik met panterlaarzen thuis. Als ik een little black dress zoek, vind ik weer een fladderjurk met vleermuismouwen.

Hopeloos!

 

Ik kan ook jaloers worden op mensen met een eigen stijl.

 

Mijn kast ziet eruit alsof Boy George en Tante Til een potje hebben liggen rollebollen met Gree Doorsnee.

 

Tijgerprintjes, rokjes, jurkjes, cowboylaarzen, saaie jeans met hippe jurkjes en kleurrijke prints.

Afhankelijk van waar ik me op dat moment goed bij voel.

Heb jij dat ook? Dat je de ene dag op paalhakken en een rokje kan verschijnen, en je prima voelt, terwijl je de andere dag het liefst weg zou willen duiken in een oversized trui?

 

Die winterjas, die hangt al klaar.

Een panterprint. Uiteraard.

Ik had hem echt niet nodig, maar kwam hem tegen toen ik op zoek was naar sokken voor Bram.

Ik hou van shoppen, maar met een baan en een gezin kom ik niet heel vaak meer in winkels. Wel shop ik veel online.

Heel veel.

Mijn hal lijkt regelmatig op een postsorteercentrum. Mijn buren staan regelmatig al met een doos te zwaaien als ik thuiskom. De postbezorger is kind aan huis. Hij hangt nog net mijn nieuwe aankopen niet in mijn kast. Zou die gast ook kunnen strijken trouwens?

 

Soms zijn het kleine aankopen: een paar oorbellen van 3 euro maken mij al blij.

Het voelt tóch als kleine cadeautjes die op de mat vallen.

Ze zeggen niet voor niets "shoppen is de beste therapie".

Nodig? Nee.

Maar zeg eerlijk...voorkomen is beter dan genezen, toch?

 

Hoop dat je komend weekend kunt genieten, in betere conditie dan de afgelopen dagen. In je toffe nieuwe jas.

 

Liefs Natas

Reactie schrijven

Commentaren: 0