Superjuffie, de film

Superjuffie, de film.
Superjuffie, de film.

Afgelopen zaterdag mochten wij van Kinepolis naar het Kids Weekend dat gehouden werd.

Naast dat we de film Superjuffie konden bekijken die eigenlijk pas vanaf woensdag in de bioscopen draait waren er ook allerlei andere activiteiten in de bioscoop.

 

Het was een echt feestje!

Er was een springkussen waar druk op geklommen en gesprongen werd. Een speurtocht door de bioscoop waarbij letters verzameld moesten worden om daarmee het juiste woord te maken.

 

Ook kregen alle kinderen ranja en kon er aan een grote tafel gekleurd worden en stond er een flinke schaal met spekjes.

Het leukste waren toch wel de krijtjes die ze in de pauze kregen. Helaas we konden er niet zoals Superjuffie mee vliegen en ook de beesten konden we niet verstaan maar lekker waren ze zeker wel!

De film.

De film.
De film.

De film Superjuffie is van de makers van Mees Kees en Dummie de Mummie.

Superjuffie is gebaseerd op de gelijknamige kinderboekenserie van Janneke Schotveld.

Het scenario is van Tijs en Marle en Martijn Smits was de regisseur. 

 

Juf Josje is een doodnormale juf maar als ze in haar nieuwe woning (het huis van haar tante) een beeldje ontdekt, verandert ze plotseling in een Superjuffie.

 

Als een groene tornado schiet ze door de lucht, ze kan met dieren praten en red deze als ze in nood zijn. 

Een viertal leerlingen ontdekt het geheim van juf Josje en helpt haar met het verzinnen van smoesjes en excuses als de strenge meester Snor het juf Josje moeilijk maakt. 

 

Dan verdwijnen er een tijgertje uit de dierentuin en de directeur van de dierentuin. Op dat moment moeten Superjuffie en de kinderen heel goed samenwerken om dit mysterie op te lossen en nog grotere problemen te voorkomen.

Wat vonden wij van de film?

Superjuffie, de boeken.
Superjuffie, de boeken.

De boeken zijn hier thuis echt favoriet en dan kan het bij een verfilming twee kanten op gaan, of je hebt een totaal ander beeld bij het lezen gekregen en vind de film vreselijk of het onderstreept wat je altijd al in je hoofd zag.

Dat laatste was bij ons allemaal het geval!.

 

De film komt rustig op gang en is heeft veel leuke grapjes er in verwerk zitten. Grappig wordt afgewisseld met spannend en hierdoor bleef zelfs de grootste wiebelkont die ik mee had, rustig zitten.

 

Na de pauze wordt de film een heel stuk spannender. Vooral het verdovingspistool en de scene waarbij Edna dit wil afvuren op Superjuffie vond de jongste (4 jaar) echt even spannend en kroop dan ook op schoot. 

 

De les die je uit de film kunt halen is, of je nu een superheld bent of maar "gewoon" een kind, dat je echte kracht in jezelf zit en je daarop moet vertrouwen.

 

Ik had vier kinderen mee in de leeftijd van 4 tot 11 jaar. Alle vier hebben genoten van de film. Wat mij betreft is het dan ook een absolute aanrader voor bijvoorbeeld de herfstvakantie.

 

Je kunt vanaf woensdag Superjuffie gaan bekijken bij Kinepolis vestigingen door het hele land.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    ingrid (maandag, 15 oktober 2018 19:49)

    wat super leuk. naar deze film wil ik ook nog met de meiden