Haarlem, wat kan ik daar van genieten!

De straatjes van Haarlem.
De straatjes van Haarlem.

Als geboren en getogen Haarlemse, ging ik afgelopen dinsdag compleet onverwachts naar Haarlem met een vriendin. 

Vergezeld van haar zoon en mijn jongste zoon.

 

Het centrum van Haarlem is prachtig!

Je hebt er zoveel gezellige straten en steegjes, supergave eettentjes, kortom...je weet gewoon niet waar je moet beginnen. 

Het was inmiddels alweer veel te lang geleden dat ik hier voor het laatst was.

Café Martinus aan het Spaarne.

Café Martinus aan het Spaarne.
Café Martinus aan het Spaarne.

Ik had 1 doel voor ogen.

Dat was om te lunchen bij Café Martinus aan het Spaarne. 

Tot mijn grote verbazing zag ik dat dit het restaurant was, waar ik zo'n vier jaar geleden een tijdje heb geholpen met schilderen en restaurant proof maken, tot aan de grote opening.

Helaas hebben de toenmalige eigenaren (een vriendenstel van mij) het niet gered om het restaurant echt goed van de grond te krijgen. Hun concept destijds was zo vernieuwend, ik had er alle vertrouwen in.

 

Ik was zo benieuwd wat er nu van gemaakt was. En ik zal je zeggen dat het best pijn deed toen ik daar rondliep. We hebben er uiteindelijk ook niet geluncht, omdat ik het met mijn peuter niet zo'n goed idee vond. Als hij naar buiten zou rennen (niet geheel ondenkbaar) zou hij meteen op het drukke Spaarne belanden, waar de auto's en fietsers rakelings langs je rijden.

Meneer Paprika!

Bij Meneer Paprika.
Bij Meneer Paprika.

We gingen naar Meneer Paprika!

 

Onderweg naar meneer paprika (een café met broodjes, sapjes, taartjes en heel veel leuks om mee te spelen, super kindvriendelijk dus) passeerden we de Grote Markt. Ik leek wel een toerist in "mijn eigen Home Town", het was zo vertrouwd allemaal.

Bij het stadhuis stonden we even perplex!

Want zoals bekend krijgt burgemeester Jos Wienen sinds twee dagen zware beveiliging.

Acht zwaar bewapende agenten, ik wist niet wat ik zag.

 

Meneer Paprika zit in de Koningsstraat en in de Koningsstraat zit ook de geweldige bloemenzaak ByDennis. Daar wilde ik ook naartoe, want Dennis en ik behaalden ooit samen onze ondernemers papieren en inmiddels is hij al bijna 20 jaar gigantisch succesvol als "Florist".

Ik moest mezelf "heel even" opnieuw voorstellen, maar toen hij mijn stem hoorde, wist hij het meteen.

"Renate! Ja nu weet ik het weer"zei hij!

Tijd te kort.

Dagje Haarlem.
Dagje Haarlem.

Een middagje Haarlem is te kort. En als je daar nu eens een heel weekend van zou willen maken, heb ik als tip nog een supergaaf hotel. Namelijk het Ambassador City Centre Hotel.

Middenin het centrum, omringd door restaurants, winkels en het Concertgebouw.

Toplocatie!

En niet duur. Met een beetje mazzel kijk je vanuit je kamer uit over de mooie SintBavo kerk.

 

Vandaag wil mijn oudste zoon graag met mij winkelen! Wellicht gaan we naar Haarlem ; )

 

Volg je mij al op Instagram? Daar kun mijn dagelijkse activiteiten volgen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0