Hello Fresh, is dat de oplossing?

Hello Fresh.
Hello Fresh.

Er wordt mij regelmatig gevraagd "hoe doe je dat, fulltime werken, zes kinderen opvoeden, een blog bijhouden en o,ja een huishouden dat ook nog moet gebeuren"

Eigenlijk is er maar één antwoord op mogelijk: Gewoon doen.

 

Nu wil ik zeker niet zeggen dat ik alles met twee vingers in mijn neus doe, terwijl ik een liedje neurie maar als je het doet, blijk je veel meer te kunnen dan dat je altijd dacht.

 

Naast dat er hier altijd wasgoed lijkt te zijn, ondanks dat ik twee volle machines per dag draai, is er ook altijd eten nodig. Ik ben inmiddels gewend aan de starende blikken als ik met een overvol winkelwagentje mij een weg baan door de supermarkt. Hoe vol de kar ook is, met een groot gezin is het zo weer op. 

Het inladen in het karretje, het weer uitladen bij de kassa, dan weer in de tassen, die tassen in de auto, ik heb er een bloedhekel aan. Om het over het gebrek aan inspiratie van, wat zetten we vandaag voor iets gezonds op tafel, het maar niet te hebben.

 

Ik hoorden steeds meer mensen enthousiaste verhalen vertellen over maaltijdboxen. Eerst was ik een beetje sceptisch want zouden het recepten zijn die ik iedereen hier thuis kon voorschotelen enz. Toch ben ik gezwicht voor het gemak en besloot ik de proef op de som te nemen. 

Is Hello Fresh, de oplossing?

De box.

De box : Hello Fresh.
De box : Hello Fresh.

Op de site blijkt mijn eerste "angst" al te worden weggenomen. Ik kan uit 12 recepten zelf kiezen welke 3 gerechten ik die week wil ontvangen. 

Daarna kan je een tijdstip kiezen waarop de doos geleverd wordt.

 

Voor dat de doos geleverd wordt krijg ik nog een herinnerings--smsje. De twee grote dozen worden goed gekoeld afgeleverd.

Alle maaltijden zijn per 3 personen verpakt. Helaas is er niet de mogelijkheid om een box voor meer dan 6 personen te bestellen. Nu is de oudste erg veel weg en onderweg dus met een beetje planwerk moet dat geen problemen opleveren. In de box zit niet alleen de groente, vlees, vis en bijv. couscous maar ook alle benodigde kruiden. 

Ideaal dus, je hebt alles direct in huis. Het enige wat je zelf nog moet halen is boter, olie, zout, peper en soms een bouillonblokje.

 

De recepten staan allemaal stapsgewijs uitgelegd, zowel met tekst als foto's.

Bij de recepten staat ook duidelijk vermeld hoeveel tijd je per gerecht kwijt bent in de keuken. Die tijden komen goed overeen met de werkelijkheid.

Hoe hebben we het ervaren?

Gebakken kabeljauw met botersaus.
Gebakken kabeljauw met botersaus.

Het is absoluut een heel goed concept.

Geen gesjouw met boodschappen, je eet gevarieerder, je grijpt niet mis doordat alles per gerecht is verpakt maar er zijn ook zeker verbeterpunten wat ons betreft.

 

Helaas is het niet mogelijk om als groot gezin te bestellen terwijl ik denk dat juist ook zij, het als een aanwinst zouden kunnen zien. 

Verder bleek de communicatie met Hello Fresh niet helemaal soepel te lopen. Ze hebben dit overigens zelf ook eerlijk toegegeven en dat siert hun absoluut. Ieder bedrijf kan een fout maken, het is hoe je er mee omgaat en dat hebben ze zeker goed opgepakt.

 

De drie maaltijden die wij hebben geprobeerd zijn: Gebakken kabeljauwfilet met botersaus, champignonrisotto van orzo en platbroodpizza met gyros.

Alle drie de gerechten bleken bij iedereen in de smaak te vallen.

De hoeveelheden bleken voldoende voor het aangegeven aantal personen, de groente was goed vers en de recepten leuk om te koken.

 

Het is ons dus erg goed bevallen, nu is het wachten op een maaltijdbox voor grote gezinnen!

Reactie schrijven

Commentaren: 0