Mom 2 Mom Thanksgiving

Hoi Charlot!

Hoe is het met jou?

En met je buik?

En de verbouwing en de kids? Altijd wat te beleven bij jou volgens mij.

 

Hier alles goed. 

Weer bijgekomen van de kleine storm n.a.v. het negatieve en suggestieve bericht over adoptie in de media afgelopen week.

Volgens mij heb ik nog nooit zoveel reacties gehad op een blog als deze, waarin ik een open brief schreef aan de schrijvers van het artikel.

Gelukkig kreeg het verhaal een happy end. Mooi om te zien hoe warm en betrokken de adoptiewereld kan zijn.

Ik merkte echt dat het een soort verbroederd.

Sowieso koester ik die contacten echt. Inmiddels heb ik al zo veel lieve en mooie mensen leren kennen door adoptie.

Veel ouders, of wachtende ouders, lopen tegen dezelfde dingen aan. 

En soms neem ik iets toch net iets eerder aan van mensen die dezelfde weg hebben afgelegd als ik.

Over sommige onderwerpen praat ik ook niet iets makkelijker of vrijer met vrienden die ook voor adoptie hebben gekozen. 

Herken jij dat ook?

 

Morgen vieren we Thanksgiving trouwens. Traditioneel met vrienden, kalkoen en wijntjes.

We maken er niets zwaars van, maar staan op een feestelijke manier even stil bij Brams Roots.

Even proosten op Amerika en even stilstaan bij de dingen waar we dankbaar voor zijn.

Bram houdt van feestjes. 

Hij kijkt uit naar zijn "Merika feest" zoals hij het noemt en hij straalt op zulke dagen helemaal.

Mooi om te beseffen is dat aan het andere eind van de wereld Brams geboortefamilie hetzelfde doet.

We proosten dan even op elkaar en denken aan elkaar.

In liefde, dankbaarheid en met een brede lach.

De dag erna is het natuurlijk Black Friday.

De 2 woorden waarmee je direct mijn aandacht trekt: Shoppen en Sale. Ik verheug me dan al enorm op een fijn rondje saleshopping voor gevorderden.

Nog zo'n heerlijke Amerikaanse traditie die van mij helemaal mag integreren in Nederland.

Vier jij Thanksgiving eigenlijk?

En hoe vinden jouw kids dat?

Ik wens je een héél fijn weekend.

Liefs Natas.

Hoi Natas,

 

Ja, hier is altijd wel wat te beleven. Saai is mijn leven nooit maar met die buik, ben ik nu echt wel meer dan klaar.

Het korset dat ik om moet is niet echt een Victoria Secret modelletje en in een jurk lijk ik nu wel een bomgordel om te hebben.

Dat alles valt trouwens in het niet bij de dodelijke vermoeidheid die ik voel. Wat het nu precies is en waarom die buik zo blijft opzwellen houd de chirurgen in ieder geval nog steeds bezig.

 

Super hé, om te zien, te lezen en te voelen dat iets zo kan leven. De berichten waren overweldigend, het was (naast dat jij een fantastisch stuk schreef) ook gewoon niet te bevatten dat zoiets gepubliceerd kon worden. Maar het mooiste vind ik dat blijkt dat je stem laten horen dus echt belangrijk is. Daarmee kan je het verschil wel degelijk maken.

 

Ik heb net als jij ook warme vriendschappen overgehouden aan contacten met mensen die ook geadopteerd hebben. Het is zeker zo dat sommige dingen soms makkelijker te bespreken zijn met iemand die dezelfde weg heeft afgelegd. Ik heb het geluk dat mijn beste vriendin ook de VIA cursus, de raadgesprekken enz. allemaal heeft doorlopen. Zelfs een voorstel kreeg zij, maar dat mocht helaas niet doorgaan omdat ze geheel onverwacht in verwachting was. 

Zij is tevens degene waar ik alle Amerika-feestjes mee vier.

 

Want uiteraard vieren wij ook Thanksgiving.

Naast dat ik dit doe om hun Amerikaanse roots te eren vind ik het ook een prachtige gegeven dat iedereen even stil staat bij waarvoor hij/zij dankbaar is. We maken dan ook even een rondje en hebben het over waar we dankbaar voor zijn. Uiteraard weten we het maar je gaat er vaak zo makkelijk aan voorbij. Neemt het als iets vanzelfsprekends en dan is er zo'n dag dat je het allemaal even uitspreekt, ik vind dat een mooi gegeven.

Daarnaast houd ik gewoon ook van feestjes.

De kinderen kijken altijd enorm uit naar Amerika-feestjes. Het zijn voor hun dagen dat er even extra stil wordt gestaan bij Amerika en de mensen daar, waarvan we zoveel houden. Natuurlijk is het ook zo dat al die dagen gekoppeld zijn aan een feestje en het dus standaard gezellig is. Het zijn dagen waarop er altijd even contact is met de families daar.

Tja en die dag er naar...Black Friday!

Ik heb een lijst gemaakt met de leukste, mooiste en hoogste kortingen. Het is niet zo dat ik compleet los ga maar ik heb wel een wensenlijstje klaar. Dingen voor Sinterklaas en Kerstmis, schoenen voor Zinsy, spijkerbroeken voor de jongens, trui voor Kyana ...best een waslijst dus haha.

Wel vind ik het belangrijk om ook echt bij die kleinere webshops en stenen winkels te shoppen. Het is voor hun veel moeilijker om kortingen te geven dan die grote ketens. 

Ben benieuwd naar je aankopen!

Een héél fijn weekend en ik spreek je maandag

Liefs, Charlotte

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0