Het dilemma; vloeren in de slaapkamers!

Verbouwen.
Verbouwen.

We zitten midden in de bouw van drie extra slaapkamers en een kantoor.

Ontzettend leuk als het allemaal straks af is maar op dit moment geeft het vooral veel rotzooi. 

Wat wel enorm leuk is, is dat ik nu al heerlijk bezig kan met hoe de kamers er straks uit moeten gaan zien.

 

Ook de andere twee slaapkamers, waar nu in totaal 5 kinderen op slapen, worden veranderd.

Ieder kind heeft zijn eigen smaak, zijn eigen wensen pakket en ook de kamers vragen om met bepaalde zaken rekening te houden. 

 

De inrichting.

Astma.
Astma.

Over hoe het er allemaal uit moet gaan zien ben ik grotendeels uit maar toen Joshua afgelopen week weer enorm last had van zijn astma vroeg ik mij af hoe we zijn kamer nog beter geschikt kunnen maken voor een kind met astma.

 

Hij heeft een speciale hoes om zijn matras en een speciaal dekbed enz. maar was laminaat het beste wat er mogelijk is als vloerbekleding.

 

Ik raadpleegde mijn goede vriend Google maar de berichten die ik aantrof waren eigenlijk nogal tegenstrijdig.

Een vloer is niet iets dat je iedere maand of jaar doet dus ik wilden graag een eenduidig antwoord. 

Al snel bleek dat ik dat niet zou gaan vinden. 

 

Ik nam contact op met het Longfonds, waar ik uiterst vriendelijk te woord werd gestaan. Zij legden mij de voors en tegens uit van de diverse vloerbekledingsmogelijkheden in combinatie met waar hij last van heeft.

Niet iedere astma-patiënt is hetzelfde en heeft van dezelfde dingen last. Daarnaast gaat het ook om in wat voor een soort huis je woont. Hoe we het huis ook verbouwen, het is en blijft een oude boerderij.

Het uiteindelijke antwoord van hun was, dat Joshua het meest gebaat zou zijn met een vinyl-vloer.

Het oude oma effect.

Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik niet zo blij was met dit antwoord.

Na lang speuren had ik echt wit laminaat gevonden dat zonder naden gelegd kon worden. Geen rare kriebeltjes of houtnerven erin, nee echt wit. Ik was er stiekem al verliefd op geworden.

Had zelfs al een proefexemplaar laten komen om te zien of het echt zo was als ik vanaf het computerscherm dacht. En dat was het!

 

Vinylvloeren...het klonk mij een beetje als iets voor het bejaardentehuis in de oren, ouderwets. Misschien leuk voor een bijkeuken of iets dergelijks maar niet voor die toffe, stoere, industriële kinderkamer die ik voor Joshua in gedachten had.

 

De zoektocht.

Vinyl bij Carpetright.
Vinyl bij Carpetright.

Gelukkig, bleek ik er nogal naast te zitten wat betreft mij beeld bij vinyl. Vinyl vloeren zijn er in verschillende designs.

 

Ik vind internet super handig en had dan ook alvast op diverse sites gekeken maar wilden het in het echt zien, want soms is dat dan toch echt wel anders als dat het lijkt vanaf je scherm.

 

Ik had in mijn hoofd dat vinyl vreselijk glom maar dat is niet het geval. Dat beeld zat in mijn hoofd doordat ik vroeger een buurvrouw had waarbij de vloer werkelijk waar glitter leek te bevatten.

 

Ik reed naar Carpetright in Groningen, op hun site had ik een vloer had gezien die super zou passen in het thema van de kamer van Joshua. Daar aangekomen bleek vinyl toch wel veel voordelen te hebben. Zo is het niet alleen een effen vloer maar isoleert het ook nog eens goed. Het belangrijkste is voordeel is toch wel dat het goed schoon te houden. 

De keuze bleek nog veel ruimer en ik twijfel nu tussen twee dessins. Ik ben erg benieuwd of jullie ervaring hebben met een vinylvloer en zo, ja wat die ervaring is. Zeker als je een ervaring hebt in combinatie met astma.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0