Die ene speciale foto.

Deze foto is zo kenmerkend voor wie ik ben en waarom ik mijn blog ( www.foodieshavearrived.com ) ben begonnen.

 

Deze grote en kleine foodie komen net aan met heerlijke gebakjes in mijn favoriete plek.

Het zijn mijn (toen nog 4 jarige) zoon Walter en mijn inmiddels overleden vader.

Ze lopen in ons favoriete dorp in Frankrjk, Le Touquet Paris Plage, waar ons verblijf altijd draait om eten en strand.

 

In de ochtend wordt er op de Franse fiets gesprongen en naar een van de vele bakkers in het dorp gegaan. Uiteraard voor baquettes en croissants maar meestal gaat er ook nog wel een financier, een palmier of een madeleine mee.

Op de terugweg fiets ik altijd graag nog even via het strand om te genieten van het prachtige uitzicht en de rust. 

 

Na het ontbijt wordt er al nagedacht over het avondeten en halen we prachtige cote de boeuf bij de slager of bestellen we een plateau fruits de mer bij de viszaak. En 's middags als het weer wat minder is en we niet op het strand zitten, vinden we het lekker op bij de patissier prachtige gebakjes te halen. 

Mijn vader en mijn zoon maakten er samen een sport van de lekkerste en mooiste uit te zoeken. 

Er werden steevast een paar gebakjes gehaald en die werden in stukjes gesneden zodat je overal kleine hapjes van kon proeven.

 

Mijn vader gaf mijn zoon op dit soort momenten de liefde voor eten en genieten mee zoals hij dat ook bij mij had gedaan.

Dit zijn dan ook de momenten die ik het meeste mis sinds hij er niet meer is.

Het zijn ook de momenten die er voor hebben gezorgd dat ik de website www.foodieshavearrived.com ben gestart.

Na het plotselinge overlijden van mijn vader zocht ik een fijne afleiding in een moeilijke tijd.

Op zoek gaan naar de beste restaurants en fijnste food adressen als we ergens zijn, heb ik van jongs af aan van mijn ouders mee gekregen. 

Juist die liefde voor culinaire adressen en het genieten heb ik omgezet in een zeer positieve afleiding in de vorm van mijn blog.

 

En nu is het zaak dat wij onze kinderen net zo van het eten en het reizen laten genieten zoals mijn vader dat aan ons mee gaf. Dus kan ik niet wachten tot we in het voorjaar weer naar La Touquet gaan en met familie en vrienden elke dag de rust hebben voor elkaar, voor lekker eten, voor spelen op het strand en bovenal voor genieten.

 

Met culinaire groet,

Marjolein Dop-Bakker

Foodies Have Arrived.

www.foodieshavearrived.com

www.instagram.com/foodieshavearrived

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0