De plannen voor januari!

Wat gaan we allemaal doen in januari?

Kasteel de Haar.
Kasteel de Haar.

De eerste week van januari was het nog vakantie, een heerlijk begin van het nieuwe jaar.

Door de feestdagen waren de kinderen nogal uit hun ritme, daardoor hebben we niet heel veel dingen buitenshuis gedaan en vooral gewoon gezellig spelletjes gespeeld, geknutseld, gewandeld, alle lekkere dingen opgegeten en ik mocht die eerste week ook gewoon weer aan het werk.

 

Toch bezochten we afgelopen week twee leuke evenementen.

Op Kasteel de Haar organiseren ze jaarlijks sprookjesdagen. Dit jaar was het de beurt aan Hans en Grietje om te schitteren.

Het kasteel is sowieso, echt prachtig om te bezichtigen, de speurtocht en de show gaven het net dat beetje extra wat het, zeker voor de kleintjes, extra leuk maakten.

 

Zaterdagavond gingen we naar Wildnights om de vakantie af te sluiten. We hebben een abonnement op de dierentuin (ja, zo noem ik Wildlands nog steeds) maar hadden nog niet eerder een Wildnights-avond bezocht.

Ondanks dat het weer niet echt mee zat was het een zeer geslaagde avond. 

Het was een heerlijk sfeertje dat er hing.

Schoolkeuzes.

Schoolkeuzes.
Schoolkeuzes.

Januari zal volop in het teken staan van schoolkeuzes die gemaakt moeten gaan worden.

 

We zullen voorlichtingen hebben op de middelbare school voor Zinsy want ,ondanks dat het de derde voor mij is, die naar de middelbare school gaat, blijft het spannend en mag zij uiteraard ook meebeslissen naar welke school ze wil.

Zoals ze er nu in staat, zal dat dezelfde school worden als waar haar broer en zus ook naartoe gaan en zijn gegaan.

 

Het lijkt dus allemaal heel vertrouwd en alsof we alles al weten maar zij zal een ander niveau gaan doen en er veranderd niets zo snel als lesmethodes dus ook daar zullen we vast veel nieuwe dingen over horen.

Ze heeft er zelf veel zin in en vind het op dit moment nog helemaal niet spannend om aan het einde van dit schooljaar de overstap te maken naar de middelbare school

Wel moeten we kijken hoe we het vervoersprobleem op gaan lossen. Ze mag (nog) niet fietsen en ze ziet het ook niet zitten om iedere dag gebracht en gehaald te moeten worden, hoe ik dat qua werk in moet passen weet ik ook nog niet maar daar vinden we vast en zeker nog wat op.

 

In januari zijn ook de open dagen voor het MBO. 

Als alles goed gaat dan zal Kyana dit jaar slagen voor haar MAVO-diploma. Ze twijfelt nog enorm wat ze later wil gaan worden. Heeft meegelopen op diverse opleidingen maar is er nog niet voor de volle 100% van overtuigd wat ze wil gaan doen.

Samen gaan we daarom diverse opleidingen bekijken tijdens de open dagen, in de hoop dat ze DE opleiding vind waar ze helemaal voor wil gaan.

Op dit moment staat onderwijsassistent (waarna ze door wil stromen naar de PABO) of verpleegkunde bovenaan haar lijstje.

Ik ben benieuwd welke opleiding het uiteindelijk zal gaan worden!

Nieuw modeseizoen.

Ook al kan er nog volop sneeuw en ijs komen, vanaf januari ben ik toch echt bezig met het nieuwe modeseizoen.

 

Ik heb al aardig wat previews mogen zien van de SS19 collecties en ik kan je zeggen dat er heel wat musthaves tussen zitten. 

 

We zullen deze zomer in Florida verblijven dus zomerkleding kan niet zomers genoeg zijn!

 

Er komen ook weer enkele nieuwe merken op de markt en sommige merken breiden hun collecties uit naar ook een jongenslijn. 

Vooral naar de Levv-lijn voor jongens ben ik erg nieuwsgierig.

 

In januari bezoek ik ook de Sunday School. Echt super tof wat Just by Manon met haar team iedere keer weer weet neer te zetten.

 

Ik kan niet wachten op het mooie weer. Geef mij maar de zomer maar. Naar welke collectie kijken jullie uit?

 

Verbouwing.

Moodboard voor Joshua zijn kamer.
Moodboard voor Joshua zijn kamer.

Een beetje uitloop hoort bij verbouwingen maar ziek worden en dat enkele weken zo zijn dat je meer ziekenhuis ziet dan je lief is, is niet echt praktisch tijdens een verbouwing.

 

Het loopt dus allemaal wat uit maar ik heb er het volste vertrouwen in dat we in januari een flinke slag kunnen slaan.

De kamers beginnen nu echt vorm te krijgen. Er zit in de meeste kamers nu gips op de muren en het plafond.

 

De bedden voor de kinderen zijn besteld. Ze slapen op dit moment nog in stapelbedden, deze kunnen dus op korte termijn verkocht gaan worden. Ik twijfel nog of ik op een instagram een account zal aanmaken voor de verkoop van de kinderkleding, de bedden enz. of dat ik het op marktplaats ga verkopen.

Mochten jullie tips hebben dan hoor ik het graag!

Opruimen en de minsgame.

Minsgame.
Minsgame.

Met de nieuwe kamers in het zicht, leek het mij ook een mooi moment om al die spullen die hier in huis zijn eens goed op te ruimen.

 

Het lijkt mij heerlijk om standaard een opgeruimd huis te hebben maar dat zal wel een lastige opgave worden met zes kinderen in huis.

 

Minimaliseren is iets waar ik al langer in geïnteresseerd ben en in kleine mate ook al doe.

Ik las over de misgame en ben er op 1 januari mee begonnen (toch nog een beetje een goed voornemen)

Mocht je niet weten wat een minsgame is: het concept is heel makkelijk, op de eerste van de maand doe je 1 ding weg, op de tweede zijn dat er 2 en zo ga je door tot 31 op de 31-ste.

Je bedenkt bij het weg doen of je het weggooit, verkoopt of weggeeft.

Door het in zulke overzichtelijke stukjes te hakken, denk ik dat het makkelijker is om het vol te houden en daadwerkelijk dingen die ik niet gebruik kwijt te raken.

Ik zal jullie in februari laten weten hoe het verlopen is. Inmiddels weet ik al wel dat het niet verstandig om dit te doen met kinderen in de buurt. Ik had het nog niet in de vuilniszak zitten of eentje bedacht zich niet en haalde het er weer uit met de woorden "maar dit kan ik nog wel gebruiken".

Zakelijk.

Zakelijk.
Zakelijk.

Het begin van het jaar is altijd een drukke periode op het werk. 

Een periode die vol zit met afspraken, vergaderingen en deadlines. 

 

Dit jaar staat er nog meer op de agenda zo aan het begin van het jaar dan normaal. Dit doordat ik begin 2019 nog een extra locatie ga openen en hiervoor nog best veel moet gebeuren. 

Inrichten enz. is zo gebeurd maar een totaal nieuwe samenwerking vraagt veel en goed overleg maar ik ben er van overtuigd dat, dat zeker goed gaat komen.

 

Ook voor het blog staan nieuwe dingen op de planning waarvoor ik in januari de eerste gesprekken heb, Ik denk dat het iets heel moois en leuks kan gaan worden. Zodra er meer concreet is, laat ik het jullie direct weten.

Wat zijn jouw plannen voor januari?

Reactie schrijven

Commentaren: 0