10 Bespaartips die echt wat opleveren.

Besparen willen we allemaal maar dan graag wel zonder teveel moeite en dan moet het ook nog écht iets opleveren.

Wij maakten een lijs met 10 tips die je zeer eenvoudig kunt toe passen en die je al snel geld opleveren.

10 Bespaartips die je snel geld opleveren.

Wie wil er niet besparen?

De bespaartips vliegen je dan ook om de oren. De ene tip beloofd je nog meer op te leveren dan de andere tip maar vaak zijn het tips die je veel extra tijd kosten of weinig tot niets opleveren in de praktijk.

Wij maakten een lijst van 10 tips die zeer eenvoudig toe te passen zijn en je al snel veel geld opleveren.

Goedkoop tanken. Bespaartips tanken.
Tank niet langs de snelweg.

1. Probeer zo min mogelijk langs de snelweg te tanken. Uiteraard zijn er situaties waarin dat wat moeilijker is maar vaak kun je het heel simpel regelen door voor vertrek te tanken.

Niet op de snelweg tanken scheelt je al snel 10 cent per liter!

 

2. Meld je aan voor de nieuwsbrieven van Groupon, Socialdeal, Pepper enz.

Ga je op vakantie check dan ook deze sites voor de aanbiedingen op je vakantielocaties. Zo kan een uitje in bijvoorbeeld Amerika je enorm schelen als je het toegangsbewijs via Groupon aanschaft.

 

3. Het klinkt te suf voor woorden maar houd eens twee maanden een kasboek bij en je zult je verbazen over het bedrag dat je uitgeeft aan onnodige aankopen.

Bijhouden wat je koopt maakt je bewust van je aankopen en zal je helpen bij impulsaankopen te verminderen.

 

4. Hang zodra het kan de was buiten in plaats van de was te drogen in de droger. Dit scheelt je al snel enkele tientjes per jaar.

 

5. Ventileer de kamers in huis goed en regelmatig. Vocht is moeilijker te verwarmen dan droge lucht en je energie rekening zal dus lager worden zodra je goed ventileert.

Slimme bespaartips.
Sluit altijd je kastdeuren.

6. Zet ergens een doos neer met spullen die je niet meer nodig hebt of in huis wilt hebben.

Verkoop deze via bijvoorbeeld Marktplaats of spaar alles op om op Koningsdag te verkopen.

 

7. Heel veel speelgoed blijkt toch niet zo'n hit te zijn als dat het leek in de speelgoedwinkel. 

Vaak ik na een week het nieuwtje eraf en beland het in de hoek. Kijk dan ook of je lid kunt worden van een Speelotheek. Hier kun je speelgoed voor een klein bedrag lenen om uit te proberen. Zeker bij grote aanschaffen is dit een geweldig concept.

 

8. Sluit altijd je kastdeuren. Wanneer je niet de kastdeuren sluit dan trekt de warme lucht van de verwarming ook in je kast.

Dat is zonde want de binnenkant van je kast hoeft natuurlijk niet verwarmd te worden. Sluit daarom altijd je kastdeuren zodat je minder energie hoeft te verbruiken.

 

9. Uit onderzoek blijkt dat er nog steeds heel veel mensen zijn die niet alle toeslagen ontvangen waar ze recht op hebben. Je kunt dit heel makkelijk en snel checken op www.toeslagen.nl

Je kunt hier een proefberekening maken en zien waar je recht op hebt. Dit voordeel kan echt oplopen tot enkele honderden euro's per jaar.

 

10. Hoe gezellig ik het ook vind om buiten de deur te lunchen, het hakt er wel in, zeker met 6 kinderen. Ga je een dagje weg neem dan zelf je eten mee. Ook als je voor je weg veel onderweg bent en even snel een broodje bij het tankstation haalt kun je hier flink op besparen. Gemiddeld bespaart iemand die zijn lunch zelf mee neemt 60 euro per maand ten opzichte van iemand die het ter plaatse koopt. 

 

Wat is jouw beste bespaartip?

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Petra (dinsdag, 18 februari 2020 23:32)

    Eten wat er in de aanbieding is. Folders doornemen en lijstje maken als je je boodschappen gaat doen. Let op je impulsaankopen.