Boeken over corona.

Over ieder denkbaar onderwerp zijn wel boeken geschreven. Zo ook over corona. 

Ik las 2 boeken die geschreven zijn over corona, geen medische boeken, geen wetenschappelijke boeken maar ervaringsverhalen. 

2 totaal verschillende boeken met 2 totaal verschillende uitgangspunten.

Het liefdesvaccin en Neem maar alvast afscheid.

Schrijver Geert Kimpen, zelf een hoog-risico patiënt, sloot zich maanden op in huis. De televisiebeelden van naar adem happende coronaslachtoffers, overvolle IC's en een snel naderend zwart scenario maakten hem doodsbang.

Zelfs zijn geliefde Michelle Shanti, die de lockdown juist ervaarde als een moment van bezinning, werd de deur geweigerd.

Geert rookte een paar pakjes sigaretten per dag, suste zichzelf in slaap met alcohol en kwam alleen buiten om boeken te versturen naar klanten. Gehuld in een professionele corona-outfit ontweek hij de mensen op straat alsof het kogels waren die hem ieder moment dodelijk konden treffen.

 

Naarmate de tijd verstreek, en het aantal coronabesmettingen afnam, begon hij te beseffen dat zijn weerstand sterk was afgenomen en dat dit juist de kans op ziekte verhoogt.

Samen met Michelle, die hij tijdens de zomermaanden weer langzaam in zijn nabijheid durfde toe te laten, ontwikkelde hij een vaccin, gebaseerd op eeuwenoude kennis uit India, China en Egypte en westerse wetenschap.

 

Het liefdesvaccin versterkt je immuunsysteem, is 100% mensvriendelijk, angstremmend en heeft geen bijwerkingen.

In dit boek onderzoeken Michelle en Geert hoe we ons immuunsysteem versterken en hoe ze kunnen voorkomen dat de maatschappij verder verhardt. Zij gaan er daarbij vanuit dat iedereen in wezen hetzelfde wil: verbinding, liefde, gezondheid en vrijheid.

Het is zeker niet zo dat ik denk dat dit boek de redding in het corona-verhaal gaat zijn maar ik vond het boek wel een mooie eye-opener over hoe mensen die zelfs geliefde zijn, lijnrecht door een pandemie tegenover elkaar komen te staan en gaandeweg weer die verbinding vinden.

Een persoonlijk en maatschappelijk kritisch boek met een spiritueel sausje. 

 

Je koop het boek o.a. bij Bol.com

 

Neemt u maar alvast afscheid is het waargebeurde verhaal van Philip Reedijk, een voorheen gezonde vijftiger die bijna vijf weken in coma lag door het coronavirus.

Zijn familieleden, waaronder zijn kinderen van 14, 16 en 18 jaar, keken machteloos toe terwijl het virus zijn lichaam sloopte.

 

Toen Philip zich in maart 2020 een beetje grieperig begon te voelen, kon hij niet vermoeden dat hij en zijn vrouw nog geen twee weken later met een covid besmetting in het ziekenhuis zouden worden opgenomen.

Hun drie kinderen bleven ontredderd thuis achter.

Philip was er zo slecht aan toe, dat hij een dag later al op de ic belandde. 

De dagboekfragmenten, herinneringen en chatberichten in dit boek maken pijnlijk duidelijk hoe het virus Philip bijna het leven kostte en zijn familie wekenlang in de greep hield.

 

Indringend en meeslepend geschreven. Het boek geeft een kijkje in hoe het virus een gezond, dynamisch gezin langs de rand van de afgrond bracht. Voor het lezen van dit boek had ik eigenlijk nog niet stil gestaan bij het scenario dat dit gezin treft en waardoor kinderen alleen achter blijven.

 

Het is geen dik boek maar het is wel een compleet verhaal. 

Een totaal andere schrijfstijl als het Liefdesvaccin en een totaal andere boodschap maar beide zeker het lezen waard.

 

Je koopt het boek o.a. bij Bol.com voor € 20,99

Beide boeken zijn nu ook te vinden in onze minibieb.

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0