Niet lullen maar poetsen.

Volgens mijn oma was een stofzuiger echt een key-item in het leven van een vrouw. Als ik een groot gezin wou dan moest ik zeker in een goede stofzuiger investeren want als je alle troep in een kast doet en even goed stofzuigt, ziet het er toch goed uit, zei ze mij.

Jaren later kan ik zeggen, oma je had gelijk!

Doet de Bosch serie8 ProAnimal wat hij belooft?

Stofzuiger review
Bosch Serie 8 ProAnimal.

Mijn ene oma had 11 kinderen, mijn andere oma had er 7. Beide waren het hardwerkende vrouwen. Het type niet lullen maar poetsen.

Liefdevol maar geen tijd voor gepiep.

Een keurig huishouden, iedere avond dampende pannen op tafel en kinderen die er om door een ringetje uit te halen uitzagen.

Ikzelf heb 6 kinderen en ik werk ook hard, maar bij mij is het ook weleens een afhaalmaaltijd die op de tafel prijkt na een dat hard werken.

Mijn kinderen hebben soms na een dag school en BSO het haar op het hoofd alsof de borstel al weken zoek is en tja, soms lijkt er hier thuis een bom ontploft.

 

Mijn oma zei altijd dat het leven van een vrouw nu veel zwaarder is dan vroeger. Ondanks dat zij geen beschikking had over een wasmachine (iets wat bij mij echt direct een soort van paniekaanval oproept want op vakantie mis ik hem al), de afhaalmaaltijden niet bestonden en de fiets of de benenwagen de manier van verplaatsen was, had ze maar 2 taken: "Ik hoede alleen maar moeder en vrouw te zijn. Ik was daarnaast niet nog werkend buitenshuis, hoefde niet op school te komen voor een knutselactiviteit of luizen-speurteam te versterken. Spelen deden de kinderen buiten, niet in een overdekt klimgebeuren waar ik ze dan heen moest brengen en tussen de krijsende kinderen zat, nee ik dopte de boontjes terwijl zij buiten speelden en kletste ondertussen met de buurvrouw bij. 

Het was allemaal zoveel simpeler Charlotte" verzuchtte ze toen ik vertelde dat ik graag een groot gezin zou willen.

 

Toen ze aangaf dat ze (als ik dat grote gezin dan echt wilde, in deze tijd) een tip voor mij had. Onderschat het huishouden, nooit, maar overschat het ook niet. Schoon is schoon, er mag geleefd worden en investeer in een goede stofzuiger.

Dat van die stofzuiger vond ik een beetje vreemd. Wel typisch mijn oma om er zo'n specifiek detail aan toe te voegen. 

Toch vroeg ik ernaar en zij legde uit "Alles in een kast stoppen en even snel een stofzuiger er doorheen en het lijkt al heel wat".

 

Ze overleed een week nadat mijn oudste geboren was. 

Ik was piepjong, zij wal al oud maar de week ervoor zag ik haar nog in het ziekenhuis. Ze hield Djimon even vast en keek mij totaal verzwakt aan maar sprak krachtig "Laat ze je niet gek maken, jij kunt dit. Tienermoeder of niet, je bent moeder en die hebben een verborgen kracht als het erop aan komt".

 

Het waren woorden die mij veel deden. 

De familie is groot maar oma had voor iedereen vastgelegd wat ze kregen. Ik kreeg oma's knopendoos, waar ik als klein meisje zo vaak mee had gespeeld, een enorme tuinslag (want als ik vol bleef houden zou ik vast en zeker een huis ooit krijgen met een grote tuin) en DE stofzuiger.

 

Die stofzuiger was oud, had weinig zuigkracht maar stond voor zoveel symbool, ik heb niet veel met huishoudelijke apparaten, vind ze vaak duur en niet doen wat in de reclame wordt beloofd.

In al die jaren ben ik inmiddels al heel wat stofzuigers verder en ook daarbij is het eigenlijk altijd zo dat ze toch tegenvallen.

Snoer te kort, niet genoeg zuigkracht, veel te zwaar, stang die telkens uit elkaar vliegt en zo kan ik nog wel even doorgaan. 

 

Toen de kinderen een hond wilde was het harenprobleem mijn argument om het eerst tegen te houden maar toen gingen we een kijkje nemen bij een nest puppies….

Nou, hoe sterk je dan ook in je schoenen denkt te staan, het lukte mij niet meer om nee te zeggen. Buddy deed enkele weken later zijn intrede hier in huis en opeens waren het niet meer alleen paardenharen, ezelharen en stro maar ook hondenharen die het huis binnenkwamen.

 

Waar de ezels en paarden nog uitsluitend buiten zijn is de hond daar waar wij ook zijn. 

Mijn kinderen zijn geen binnenspeelkinderen. Zodra ze thuiskomen spelen ze buiten, zijn ze bij de ezels te vinden, helpen ze mee met de stallen, maken ze een sliding in het gras en bekijken alles vanuit een hoge boom.

Leuk en ik ben maar wat blij dat ze zo van het buiten zijn genieten maar ondertussen moet er geplast worden.

Ze doen hun laarzen netjes uit bij de deur maar het afkloppen van de kleding blijft een lastig dingetje.

 

Als je een groot gezin hebt denken mensen vaak dat het wel niet netjes bij je thuis zal zijn en het klopt ze kunnen de boel er echt uit laten zien alsof er net een bom is afgegaan maar ik houd van netjes en dus zorg ik ervoor dat het huis (vrijwel) altijd aan kant is.

De vraag vanuit Mamaplaats of ik de stofzuiger van Bosch Serie 8 ProAnimal wilde testen kon ik dan ook alleen maar met een volmondige JA beantwoorden.

 

De stofzuiger kwam binnen en we unboxte hem in onze Instastories, daar bleek al snel dat meer mensen het probleem herkennen van dat iets vaak niet is wat je ervan verwacht. Ik geef eerlijk toe dat ik dus wat sceptisch was.

Ging deze stofzuiger écht alle haren opzuigen, zou met deze stofzuiger het écht schoon worden?

 

De stofzuiger bleek meerdere kopstukken te hebben, licht te zijn en een lang snoer te hebben. Zo op het eerste oog dus veel voordelen maar toen moest er worden getest. Het in elkaar zetten was even een beetje puzzelen en ik moest iets verder doorduwen dan gedacht een stevig apparaatje ; )

 

De stok heeft een ideaal stuk om fijn vast te houden en de kop heeft een flexibel gedeelte waardoor je goed in de hoeken en bijvoorbeeld onder de bank kunt zuigen. De zuigkracht is bovenop de stofzuiger te regelen en als je die op maximaal zet is het echt super krachtig. 

De verschillende kopstukken zijn ideaal, zo gebruik ik er een voor de deurmat en het hondenkussen. Ondanks dat ik die altijd al iedere dag zoog kwam daar enorm veel vanaf. Het vloerkleed is ook super schoon te krijgen met deze stofzuiger.

 

Het snoer is lang waardoor ik niet telkens de stekker in een ander stopcontact hoef te doen. Na enkele weken gebruik te hebben gemaakt van deze stofzuiger kan ik naar alle eerlijkheid zeggen: de Bosch serie 8 ProAnimal doet wat hij belooft.

Als ik een nadeel zou moeten noemen is dat het geluid. Door de sterke zuigkracht is deze stofzuiger zeker niet geluidloos maar het geluid is ook niet oorverdovend. Dat geluid neem ik graag op de koop toe als ik zie hoe makkelijk ik alles schoon krijg met behulp van deze stofzuiger.

 

Wat mij betreft echt een ideale stofzuiger, zeker als je huisdieren hebt!

Oma, je had gelijk een echte goede stofzuiger maakt het leven een stuk makkelijker. Ik heb de juiste gevonden!.

 

Wil jij ook een stofzuiger die jou het leven makkelijker maakt?

Neem dan een kijkje op de website van Bosch.

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0