Chaos and Order.

Ik krijg met grote regelmaat de vraag waar iets van is, welke maat ze dragen enz. als ik een foto post in mijn stories. Het gaat dan vrijwel altijd over de kleding van de kinderen. 

De hoeveelheid aan zulke vragen is eigenlijk altijd wel constant maar de afgelopen weken waren er twee outfits die tot een enorme berg vragen leiden.

Hoog tijd dus om die outfits een eigen blogpost te geven.

Chaos and Order kinderkleding.

Nieuwe collectie, chaos and order
Chaos and Order nieuwe collectie.

De kinderen vinden het leuk om matchende outfits te dragen. Niet als een soort uniform of echt een kopie van elkaar maar dat je ziet dat het bij elkaar hoort of past.

Zoals Joshua altijd zegt "Dan kunnen ze zien dat we bij elkaar horen".

 

We gaan alweer richting de feestdagen en dat betekende ook dat we een foto zouden maken voor de biologische families, een jaarlijks terugkerend ritueel.

Die foto laten we dan op kaarten drukken die hun kant op gaan, een foto voorop van de kinderen die biologisch verwant zijn aan het desbetreffende familielid en een foto van alle kinderen aan de binnenkant. Geen opgeprikte foto in feestjurken en colbertjes met strikjes maar een foto waarop de kinderen echt zijn zoals ze zijn.

 

Ik was dus een tijdje geleden op zoek naar een leuke outfit waarbij River en Jeremiah matchende outfits aan konden hebben. Ik kan je zeggen dat het niet makkelijk was dit keer.

Of ik vond het schrikbarend duur (dit was ook zeker niet goedkoop maar wel een merk waarvan ik weet dat het gegarandeerd goed blijft), of de pasvorm was totaal niet geschikt voor eentje van hen, of ze vonden het zelf niet mooi (misschien wel de belangrijkste graadmeter).

Uiteindelijk ben ik toch super goed geslaagd!

En dat zijn dus de outfits waar zoveel reacties op binnen kwamen.

 

Voor River kocht ik een rokje met een shirt uit de nieuwe collectie van Chaos and Order. 

Lang niet alle rokjes zijn geschikt voor River. Ze is heel gespierd en absoluut niet dik o.i.d maar heeft wel echte billen.

Als een rokje dan recht naar beneden valt is het vaak zo dat deze opkruipt en ze na een half uur in een maillot met een band om haar taille loopt in plaats van een maillot met een rokje er overheen.

Een klokkend rokje is helaas ook niet vaak de uitkomst aangezien je dan een soort skischans krijgt aan de achterkant en het rokje aan de achterkant vele malen korter lijkt dan het daadwerkelijk is.

De rokjes van Chaos and Order zitten haar altijd wel goed. Ze zijn iets langer dan de meeste rokjes van andere merken zonder dat ze lijzig lang zijn. 

River draagt zowel van het rokje als van het shirt een maat 134/140.

Het shirt is echt zo'n shirt waarbij je direct begrijpt waarom je kind het zo graag draagt.

De pasvorm is perfect, aansluitend zonder te strak te zijn en de stof is heerlijk zacht. Zelf vind ik de kleur ook geweldig.

Het enige minpuntje is het knoopje in de nek, dat kan ze zelf bij bijvoorbeeld gym niet zelf dicht doen.

River draagt de Mara red (€34,95) en de rib top Phileine Brique (€36,95)

 

Chaos and Order
Chaos and Order wintercollectie 2020

Jeremiah heeft het liefst een zachte broek aan, een joggingbroek dus.

Gelukkig zijn die er in hele leuke varianten en kan een joggingbroek steeds meer voor allerlei gelegenheden geschikt zijn.

Bij kleding vind ik het belangrijk dat de kwaliteit goed is, de pasvorm klopt en dat de kinderen het zelf ook heel leuk vinden. Dat laatste zorgt er namelijk voor dat het toch vaker uit de kast komt dan kleding waarbij hun hun twijfels hebben.

 

Voor Jeremiah vond ik bij Chaos and Order een sweatpants en longsleeve die perfect combineren met de kleur van River haar shirt.

Het broekje van Jeremiah valt mooi smal en is heerlijk zacht. Het shirt heeft een mooie halslijn. Ik heb er echt een bloedhekel aan als een shirt zo'n wijde hals heeft dat je de hele tijd zijn hemd ziet zitten. Te klein is uiteraard ook niet fijn ; )

Hij draagt de Toby sweatpant ( €49,95) en de Toon navy ( €36,95)

Jeremiah draag van zowel het shirt als de sweatpants een maat 122/128.

Bij beide kinderen valt de set dus goed op maat.

Chaos and Order shop ik via hun site.

Reactie schrijven

Commentaren: 0