Ik was wel aan vervanging toe.

Mijn matras had ik al een eeuwigheid. Een vies idee dat je iedere nacht uren doorbrengt op een plek vol huidschilfers, vocht en schimmels. Tijd dus voor een nieuw matras maar waar koop ik er een?

Ik las iets over het matras-abonnement van Club9, daar wou ik meer over weten!

Club 9 matrassen.

Club 9, matras huren, matras leasen, nieuw matras aanschaffen.
Samen gezellig in bed boekjes lezen.

Je kent het vast wel, je gaat de stad in om te winkelen en neemt je thuis voor dit keer niets voor de kinderen te kopen maar echt enkele en alleen voor jezelf.

En waar kom je uiteindelijk mee thuis?

Een broek voor de een, een sweater voor de ander en een nieuwe broodtrommel voor de volgende maar voor jezelf ben je niet verder gekomen dan een nieuwe panty omdat je toevallig onderweg een dikke ladder in je panty bleek te hebben dus het aanschaffen van een nieuwe niet kon uitblijven.

 

Ik heb dat trouwens niet alleen met kleding. Ik heb dat ook met spullen voor in huis enz.

Na de verbouwing kwam dan eindelijk het leuke werk in zicht. Het inrichten van de kinderkamers.

Terwijl ik de nieuwe bedden aan het bestellen was vertelde de verkoper uitgebreid over matrassen.

Hoe vaak je ze moest vervangen. Waarom dat was en wat voor soorten er allemaal wel niet waren.

 

Terwijl ik terug naar huis reed bedacht ik mij dat mijn matras inmiddels al de gedenkwaardige leeftijd van 25 jaar had behaald.

En dus lag ik iedere avond eigenlijk op één bak ellende. 

Een matras dat na al die jaren vol zat met huidschilfers, vocht, schimmels en vast niet meer bijdroeg aan een goede ondersteuning van de rug.

Zo had ik nog nooit naar mijn bed gekeken.

 

Club 9 matras leasen of huren.

Matras, club 9, matras leasen, matrassen abonnement.
Club 9, sleep service

Natuurlijk wist ik best dat een matras na enkele jaren aan vervanging toe is maar verder dan dat had ik er nooit bij stil gestaan.

Ik besloot een vraag te stellen op Instastories om te zien hoe lang andere mensen nu eigenlijk al met hun matras deden. 

Ik kreeg enorm veel reacties en er bleken enorme verschillen in te zien. Gelukkig waren er meer mensen die net als mij al heel lang deden met hun matras, al spande ik wel de kroon.

 

Ik ken mezelf en weet dat als ik nu een nieuwe koop ik er vermoedelijk pas over jaren (lees als ik bejaard ben) weer aan denk om een nieuwe aan te schaffen, dus toen ik las over een matrassen-abonnement was mijn interesse gewekt.

Ik kon mij er namelijk niet zoveel bij voorstellen.

 

Uiteindelijk bleek het concept heel simpel.

Je kiest een matras uit aan de hand van hoe je ligt in bed. Dat matras ontvang je waarna je iedere maand een bedrag betaalt. Na 5 jaar komen ze je "oude" matras omruilen voor een nieuwe, zodat je nooit op een oude ligt.

Ideaal dus voor mensen zoals mij, die zichzelf daarin nogal eens vergeten.

 

Maar zou zo'n matras wel lekker liggen, ik kon het niet testen in een winkel oid. Dus dat vond ik wel spannend. Want wat als ik na een week stijf als een plank uit bed zou komen?

Ze waren bij Club 9 duidelijk zeker van hun zaak want ze gaven direct aan dat ik mij daar geen zorgen voor hoefde te maken. Ik zou het matras 100 dagen mogen testen en als het niet beviel zouden ze het matras zo weer ophalen en kreeg ik mijn betaalde geld retour.

 

Ik nam de gok en twijfelde wel even toen er een redelijk grote doos geleverd werd maar die doos leek wel erg klein om een tweepersoons matras te bevatten.

De kinderen hadden dan ook de grootste lol en vroegen zich af er een matje in zat in plaats van een matras.

Bij het uitpakken bleek het matras enorm klein opgerold en geseald te zijn maar al snel de nodige centimeters dik te worden na openen.

Na de verplichte 8 uur wachten bleek het matras zelfs 23 centimeter dik te zijn geworden terwijl het nog geen centimeter dik was toen ik het uit de doos haalde.

 

Ik slaap nu 3 weken op het matras en ik kan niet anders dan toegeven dat ik duidelijk al langer aan een nieuw matras toe was.

Wat ligt het lekker!

Jammer dat ik met die 2 jongste van mij niet aan uitslapen hoef te denken, wat dat was vast en zeker heerlijk geweest. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0