Ik ben boos en verdrietig!

Ik kan er kort en bondig over zijn, ik ben boos.

Boos ben ik eigenlijk nooit. Sommige mensen zeggen zelfs dat ik altijd veel te veel begrip heb voor andere mensen maar nu ben ik boos. Zo boos dat de tranen over mijn gezicht lopen.

Laat de zorg jouw een zorg zijn tijdens het Coronavirus.

Afgelopen nacht had Kyana het zwaar, slapen ging eigenlijk niet.

Vanochtend rond 7 uur viel ze eindelijk alsnog in slaap. Ze kwam redelijk de dag door qua saturatie, hartslag, koorts maar de pijn in haar hoofd en keel zijn extreem. Zo extreem dat drinken bijna niet lukt en het sluiten van haar ogen zelfs pijn doet.

 

Ik ben de hele dag door bezig haar te stimuleren toch een slokje te nemen ondanks de pijn, ik probeer haar te troosten door de telefoon, ik probeer haar te betrekken in het gezinsleven door verhalen te vertellen aan haar zodat ze niet vereenzaamd op die kamer en wat zie ik dan als ik social media open?

Mensen die doodleuk deze eerste lentedag gebruiken om heerlijk in grote getalen bij elkaar te zijn. In een rij te staan voor een viskraam, mensen die hun kinderen met een flinke groep kinderen laten spelen in een speeltuin terwijl ze met de buurtmoeders gezellig koffie drinken, mensen die schrijven dat ze toch écht even deze corona-situatie moesten ontvluchten.

 

Heb je dan een plaat voor je hoofd?

Je kunt dit niet ontvluchten want je zit er midden in.

Juist door zo om te gaan met de opgelegde maatregelen zorg jij er voor dat het coronavirus veel dichter bij je zal komen dan je wilt. Het virus is niet zo kieskeurig dat het jou zal overslaan omdat jij de situatie wilt ontvluchten.

Is het dan zo moeilijk om je een tijdje aan die regels te houden?

Je kunt prima gaan wandelen, ik zie zat andere mensen bijna alleen in het bos lopen of zelfs bij hun in de buurt.

Ook op het strand kun je heerlijk uitwaaien, je kunt je boodschappen doen zolang je maar goed let op je hygiëne en afstand bewaard en dan nog kun je het oplopen. Alleen dan heb je er alles wel voor gedaan. 

 

Dat er nog mensen kunnen zeggen dat het hier in Nederland niet zo'n vaart zal lopen als in Italië of dat mensen zeggen dat het slechts een griepje is zou ik willen vragen of je dat ook nog zou zeggen als je kind, vader, moeder, geliefde, vriend, vriendin, collega, kennis dit overkomt?

Want weet je, de kans dat je straks iemand kent die het heeft is heel groot.

Ik ben geen doemdenker maar ik ben wel realistisch.

 

We staan nog maar aan het begin. 

 

Het is prachtig dat we met zijn allen stonden te klappen voor de mensen in de zorg. Ook wij deden dat hier thuis omdat ik diep respect heb voor die mensen die dag en nacht klaar staan, niet wetende hoe en wat er nog allemaal op ze af gaat komen. Maar ik ben er van overtuigd dat je je respect voor al die toppers veel beter kunt laten zien door je aan de maatregelen te houden. Dat klappen is lief, het was indrukwekkend en ze verdienen het allemaal stuk voor stuk maar ze verdienen nog veel meer dat het groepje mensen, dat denkt "normaal"  verder te kunnen leven zonder rekening te houden met het virus waarmee we allemaal te maken hebben, hun gezonde verstand gaat gebruiken en de zorg het respect geeft wat ze verdienen. En als je het al niet voor de zorg doet, doe het dan voor je vader, je moeder, je broer, zus, kind, collega of wie dan ook die straks misschien een bed en de juiste verzorging nodig heeft. 

 

Nogmaals ik wil niemand bang maken, geen paniek zaaien maar je niet houden aan de opgelegde maatregelen is naar mijn mening respectloos naar alle andere burgers. Mijn dochter vecht want dit is niet even uitzieken. Ze weet uit eerste hand hoe het voelt en dat wil ze iedereen besparen, daarom deelt ze haar verhaal. 

Ik was boos, boos door de foto's en dat iemand dan in een reactie schrijft "Als ik anderhalve meter bij mensen vandaan moet blijven dan heeft mijn leven geen zin meer".

Meneer, ik kan u zeggen dat ik nu zoveel over heb om mijn kind van anderhalve meter afstand te zien. Zij zit achter een deur. Ik heb haar sinds maandag niet meer gezien. Mijn jongste dochter is morgen jarig en die wou geen cadeautje, ze wou maar één ding en dat is dat haar zus er weer bij is. want zoals zij zei "Ik mis ons"

 

Ik moet sterk zijn maar ben bang. Soms moet ik naar het toilet gaan om mijn tranen even de ruimte te geven omdat die tranen anders zelf hun weg kiezen terwijl ik bij de kinderen ben. Er is maar een ding dat ik wil en dat is snel mijn kind weer gezond en wel in mijn armen sluiten. 

 

Ik krijg heel veel vragen over hoe we de verzorging doen omdat ze niet met ons in contact mag komen, dit zal ik morgen uitgebreid delen. 

Verder wil ik nog even iedereen bedanken voor de vele lieve reacties,  de prachtige kaarten, de meelevende berichtjes en het delen van haar verhaal. Ik kan niet goed overbrengen wat het allemaal voor ons betekent maar weet dat je het verschil er mee maakt. Zo ziet zij dat er zat mensen zijn die niet de adviezen in de wind slaan, die wel doordrongen zijn van de ernst en met haar en alle andere meeleven.

 

We moeten het samen doen, als een team.

Team:

Together

Everyone

Achieves

More

Reactie schrijven

Commentaren: 62
 • #1

  Manita (zaterdag, 21 maart 2020 22:12)

  Heel veel sterkte en kracht gewenst samen met je gezin. En idd het lijkt voor veel mensen niet echt duidelijk qua afstand van elkaar te nemen. Merk het eerlijk gezegd zelf ook wel hoor dat ik niet altijd rekening mee houd..... het is zo raar je wordt geleefd.

 • #2

  Claudia (zaterdag, 21 maart 2020 22:39)

  Daar waren wij ook heel verbaasd en verontwaardigd over. Ik hoop voor jullie dat Kyana zich morgen ietsje beter zal voelen. Dat zal een mooi verjaardagscadeautje zijn.

 • #3

  Danielle (zaterdag, 21 maart 2020 22:40)

  Het is onbegrijpelijk dat mensen nog steeds niet snappen wat afstand houden betekend. Wij zitten al de hele week binnen (buiten kleine wandelingen in buurt, mensen ontwijken). Zien niemand (FaceTimen), omdat iedereen (behalve ik) ontzettend verkouden is. Ik ga werken, boodschappen halen. En voor de rest is het vertoeven in huis en de achtertuin. Zeker niet leuk, maar zo noodzakelijk! Ik snap zo goed dat je boos bent! Helemaal als je achter die gesloten deur een hele zieke dochter hebt, die je zo graag zou willen vastpakken en troosten! In gedachte bij jullie! Sterkte X

 • #4

  Rinske (zaterdag, 21 maart 2020 22:43)

  Raar toch hè. En juist deze mensen gaab ervoor zorgen dat er een lockdown gaat komen,puur omdat zo'n grote groep mensen zich niet aan de regels cq adviezen houden...

  Heb deze op fb gedeeld.

  Heek veel sterkte en knuffels voor kyana en jullie!

 • #5

  Fred (zaterdag, 21 maart 2020 22:46)

  Blijf jullie volgen en ook op Facebook gedeeld. Hoop ook dat ze zich spoedig beter gaat voelen ❤️

 • #6

  Monique (zaterdag, 21 maart 2020 22:49)

  Onvoorstelbaar wat mensen allemaal nog steeds doen, zit dagelijks te wachten op je update over Kyana, ben zelf moeder van 3 pubers en heb hen jullie verhaal verteld. Ze nemen alles nu een stuk serieuzer en blijven zoveel mogelijk thuis, onder moeders vleugels.
  Heb met jullie te doen, wens jullie alle goeds en hoop dat er snel verbetering komt voor jullie , maar vooral voor Kyana!
  Liefs een collega moeder

 • #7

  Charissa (zaterdag, 21 maart 2020 22:55)

  Ik denk aan jullie, elke dag!! En vertel jullie verhaal door om zoveel mogelijk door te kunnen dringen bij iedereen!!
  Hou jullie sterk �� ik brand een kaarsje, meer kan ik helaas niet doen... �❤️

 • #8

  Nicole (zaterdag, 21 maart 2020 22:57)

  Word hier emotioneel van. Hoop dat ze snel weer beter is. Want tjee knuffelen met je kind is zo fijn. Dat hebben ze nodig! Heel veel sterkte �

 • #9

  Angela (zaterdag, 21 maart 2020 22:58)

  Ik draai elke dag zo veel duimen dat je haar weer snel in de armen mag sluiten!

 • #10

  Jolanda (zaterdag, 21 maart 2020 23:03)

  Mijn (moeder)hart huilt met je mee. Ook ik ben zo boos om de stupiditeit van mensen!
  Ik wens jullie zo ongelooflijk veel kracht en liefde toe. Maar bovenal dat je je dochter weer snel in je armen mag sluiten en niet meer los hoeft te laten.

 • #11

  Rieke (zaterdag, 21 maart 2020 23:03)

  Idd bespottelijk!! *Gezellig* als gezin naar de vuilstort.....echt serieus, die mensen (en nog veel meer mensen) hebben een compleet flatgebouw voor hun kop! Ontzettend veel sterkte (met) Kyana en met elkaar....

 • #12

  Maaike (zaterdag, 21 maart 2020 23:04)

  Zowaar!! Mensen zijn zo eigenwijs.... Ik wens jullie heel veel sterkte en kracht toe. Ik brand een kaarsje voor jullie♡

 • #13

  Petra (zaterdag, 21 maart 2020 23:04)

  Zo erg om je kind niet fysiek te kunnen zien.. ❤️

  Wederom een digitale knuffel voor jullie.

 • #14

  Monique (zaterdag, 21 maart 2020 23:06)

  Heel veel sterkte, het lijkt erop dat je dochter uitdroogt. Wie monitort haar gezondheid? Wat is de grens dat ze misschien dmv infuus een steuntje krijgt qua vocht en voeding.. het is intens verdrietig dit te lezen.. Dit is horror voor elk gezin...

 • #15

  Marcia (zaterdag, 21 maart 2020 23:39)

  Verbaasd en boos over wat ik zag op tv, rijen mensen die staan wachten om de mooie bloeiende bomen te zien.. Wat ik niet begrijp dat er niemand in greep en de mensen naar huis sturen.
  Wij zelf blijven thuis, kids spelen voor of achter in de tuin maar het meeste binnen. We gaan naar het bos (eind vd staat, bij de mavo) omdat de hond er ook uit moet maar ik begrijp dat ook hier niet iedereen zich er aan houdt. Kinderen die gewoon met elkaar afspreken om te spelen. Ik ga ook niet bij mijn ouders op bezoek, ik bel ze iedere dag. Niet dat het makkelijk is juist niet.
  Ik hoop dat Kyana zich morgen stukken beter voelt. Ik denk iedere dag aan jullie. x

 • #16

  Lonneke (zondag, 22 maart 2020 00:05)

  Het is gewoon ongekend wat er gebeurd. Juist met de huidige digitale wereld, zou je toch denken dat ‘de mensen’ goed geïnformeerd zijn èn zich daardoor aan de regels houden.

  Ik hoop zo dat jullie deze nacht iets beter doorkomen en dat Kyana een stukje opgeknapt is bij de volgende blog.

 • #17

  Ria Koers (zondag, 22 maart 2020 00:12)

  Ik kan me helemaal vinden hoe jij het verwoord en het moet verschrikkelijk zijn om je dochter zo te zien lijden,wat een machteloosheid
  Vanaf het begin heb ik respect gehad voor deze virus en een voorgevoel
  En vaak gedacht van, mensen ook op sociaal media om hier vooral niet mee te spotten
  Snap ook heel goed dat je boos bent op de manier hoe sommige mensen hiermee omgaan omdat jezelf zoveel verdriet hebt wat je een ander wil besparen
  Heel veel mensen zijn naïef en weten schijnbaar niet wat hun nog te wachten kan staan
  Heel erg dit terwijl we het met elkaar moeten doen
  Ik hoop dat de mensheid toch nog wakker wordt en beseft hoe kwetsbaar het leven kan zijn
  Heel veel sterkte voor jullie allen en ik zal weer duimen voor een voorspoedig herstel van jullie dochter
  ��

 • #18

  heeel veel sterkte (zondag, 22 maart 2020 00:41)

  O wat erg moet dit voor jullie zijn. Wij houden ons aan de regels maar wel met een dwarse puber zoon. Ik heb net jullie verhaal aan hem laten zien. Vertel je dochter maar dat haar verhaal hard nodig was hier. Ik denk dat het hem gaan helpen om deze periode door te komen. En om zich minder te verzetten. Ik hoop zo dat ze snel op knapt.Heel heel veel liefs en sterkte.

 • #19

  Sandra (zondag, 22 maart 2020 01:05)

  Heel veel sterkte, wat een verschrikkelijke periode moeten jullie nu doormaken en wat klink jij als een sterke geweldige moeder. Hoop voor jullie dat snel die stijgende lijn inzet. Ondanks alles wil ik je toch feliciteren met de jongere dame in het gezin die vandaag jarig is.
  Liefs en sterkte

 • #20

  Janet (zondag, 22 maart 2020 07:29)

  Dankjewel dat je jullie verhaal deelt om de mensen die nog in de ontkenning zitten er van te doordringen dat het meer is dan alleen een griepje. Heel veel sterkte en beterschap voor Kyana. En voor jullie als gezin veel sterkte en steun de komende tijd. Van harte gefeliciteerd met je jongste dochter. Ik hoop dat Kyana zich vandaag iets beter voelt. Dat zou al een mooi cadeau zijn voor haar zusje. Veel liefs

 • #21

  Erlinde Stephanus (zondag, 22 maart 2020 08:13)

  Meid wat een drama. Ik hoop, bidt met je mee dat Kyara snel op mag knappen. Jouw bericht is heel ingrijpend en overduidelijk. In het begin werd er ook gezegd dat 'het maar een griepje' was door heel veel mensen. Tegenstrijdige berichtvoering maakte het er ook niet duidelijker op. Ik ga jouw bericht delen. Verder wil ik je toch feliciteren met jullie jongste dochter. Zet 'm op jullie en ik kijk inderdaad uit naar jouw volgende verhaal; hoe je dat toch doet. Je kind verzorgen thuis en geen contact mogen hebben. Hele dikke digitale knuffel xxx

 • #22

  Joy (zondag, 22 maart 2020 08:59)

  Ik snap er ook niks van. Ja wij gaan 1x per dag met het hele gezin van 7 een wandeling maken in bos of buurt. De hond en kinderen moeten eruit. Maar we zoeken een rustige plek op. Boodschappen doen we alleen en zo min mogelijk en verder blijven we thuis ( op mijn werk na want ik werk in de zorg)

  Gefeliciteerd met je mooie meisje en heel veel sterkte met Kyara. Ik hoop dat ze vandaag wat opknapt! Wat zou dat een mooi cadeau zijn ❤️

 • #23

  Hendrik (zondag, 22 maart 2020 09:13)

  Heel veel sterkte, ook mijn dochter zit met twee kindjes opgesloten en wij kunnen daar niet naar toe. Ook wij zijn bang, hopelijk loopt dit allemaal goed af. Nogmaals veel sterkte

 • #24

  Jk Nv (zondag, 22 maart 2020 09:20)

  Heel veel moed en sterkte uit België! We zitten in een soft lockdown met het hele land sinds deze week. Zelf hadden we een week eerder met het gezin al beslist om zoveel mogelijk thuis te blijven omdat we het zagen aankomen. Of je hierdoor gespaard blijft van het virus weten we niet, maar we beschermen in elk geval anderen door de overdracht zoveel mogelijk te beperken.
  Kyana vind ik een hele sterke meid! Het is knap van haar dat ze mee helpt aan de bewustwording van de ernst van het virus. Ik duim ook van hieruit dat haar gezondheid snel betert.

 • #25

  Marrie (zondag, 22 maart 2020 09:26)

  Wat erg! Heel veel sterkte!

 • #26

  Minke (zondag, 22 maart 2020 10:04)

  Heel veel sterkte in deze tijd. Wat een moeilijke situatie en ik kan me voorstellen dat je terecht boos wordt dat mensen toch samen blijven komen. Hopelijk gaat het snel beter met je dochter!

  Ps wellicht dat zuigen op ijsklontjes wel mogelijk is. Soms werkt dat als mensen echt niet willen drinken om op die manier toch wat vocht binnen te krijgen.

 • #27

  José (zondag, 22 maart 2020 10:06)

  Ik blijf jullie ook volgen en heb het vreselijk met jullie te doen. Ik ben leerkracht en moeder en weet goed hoe het is om kinderen te missen maar gelukkig is er om mij heen nog niemand ziek!
  Ik leef met jullie mee������sterkte

 • #28

  Lydia Van Dijk-Arends (zondag, 22 maart 2020 10:09)

  Ik wens jullie heel veel sterkte met jullie dochter. Ik sta er ook versteld van dat mensen naar het bos gaan of samen sporten en denk dan ook de regering doet dit niet voor niks. Ik wens je dochter veel sterkte met haar herstel xxx

 • #29

  Naomi (zondag, 22 maart 2020 10:25)

  � Wat kun je dit goed omschrijven! �

  Gefeliciteerd met je dochter.
  Hopelijk kunnen jullie heel binnenkort met z'n alle knuffelen en het feestje vieren! ��

 • #30

  Karin (zondag, 22 maart 2020 10:26)

  En ook nu weer lees ik hoe eenzaam deze ziekte iedereen maakt. Alleen vechten tegen het virus en als moeder alleen buiten de deur staan en machtoos voelen omdat je niets kunt doen om het te verlichten. Het 'kusje tegen de pijn' die altijd zo effectief is geweest toen ze klein waren kun je zelfs nu niet geven, behalve op afstand.

  Houd moed! En laat de tranen maar vloeien want het is soms gewoon even k#@.

 • #31

  Patricia Hopman (zondag, 22 maart 2020 10:51)

  Het is onbegrijpelijk dat mensen het niet serieus nemen. De regering incl. Er moet gewoon een lockdown komen. Niemand meer op straat. Alleen als men moet. Flinke boetes geven. De regering ziet tochhh ook wel, dat het niet werkt zo. In Italië 800 doden in 24 uur. En daar is een lockdown. Mensen zijn egoïstische hier. Mijn dochter mag nergens heen. Uw dochter vecht voor haar leven. Ik vindt het echt heel erg voor jullie. En ik hoop dat vandaag verbetering komt. Wordt uw dochter ook door de ggd in de gaten gehouden? En wanneer mag zij naar het ziekenhuis? Of is thuis beter?

  Sterkte, denk aan jullie

 • #32

  Anna (zondag, 22 maart 2020 10:55)

  Heel erg en stom dat men zich niet aan de regels houdt. Als t zo doorgaat krijgen we Italiaanse toestanden. Doodeng. Hoe dom.ku je zijn. Osterhaus adviseert een onmiddellijke lockdown. En niet voor niks.

 • #33

  Jetty (zondag, 22 maart 2020 11:08)

  Heel veel sterkte. Mijn kleindochter is gelukkig herstellende van deze zware griep. Hoop voor jullie, dat het dezelfde goede kant op gaat. Inderdaad men heeft geen besef hoe erg deze griep kan zijn omdat ze niemand in hun directe omgeving hebben die besmet is.
  Moed houden. Liefs

 • #34

  Koba post (zondag, 22 maart 2020 11:10)

  Heb het met ontroering gelezen veel Liefde en Kracht samen en vooral Gezondheid.

 • #35

  Martin (zondag, 22 maart 2020 13:07)

  Ik heb je verhaal met tranen in mijn ogen gelezen.
  Hoe verschrikkelijk voor jullie.
  Heel veel sterkte.
  Hopen maar dat het snel weer beter gaat met haar.

  Wij zijn gisteren naar buiten gegaan, (dan houden we wel afstand)
  Het gaat niet. De mensen botsen bijna tegen je op en zijn dan nog boos op je als je een tuin invlucht om ruimte te houden.

  Vandaag blijven we maar echt binnen.

 • #36

  Ieke (zondag, 22 maart 2020 13:47)

  Lieve sterke Kyana en lieve dappere mama, wat een hard gelag is dit voor jullie en vandaag extra, op wat een feestelijke dag voor het hele gezin had moeten zijn. Ik kan me zó enorm goed jullie boosheid voorstellen bij het zien van die foto's. En vandaag schijnt het alweer niet veel anders zijn aangezien Zandvoort de parkeerterreinen heeft afgesloten....om te huilen! Als dit super onverantwoordelijke gedrag staat voor de zgn. Hollandse nuchterheid, dan staat dat voor mij gelijk aan oliedom zijn. Het lijkt me vreselijk, maar ze dwingen zó gewoon een lockdown af.
  Temidden van alle zorgen van harte gefeliciteerd met je jongste dochter, ik hoop dat ze toch een beetje leuke verjaardag heeft en nog meer hoop en bid ik dat Kyana snel op gaat knappen. Heel veel sterkte jullie ❤

 • #37

  Herma Engels (zondag, 22 maart 2020 13:58)

  Ik wens u heel veel sterkte, het is vreselijk als het zo dichtbij komt. Voor uw dochter brand ik een kaarsje, in de hoop, dat zij snel verbeterd.
  En wat de mensen betreft, die het weinig kan schelen, straks, als het jullie overkomt is NL te klein, want dan staan jullie erop, geholpen te worden. Terwijl het eigenlijk jullie eigen schuld is, want er was een 'extra vakantie', waarvan je moest genieten!
  Ga vooral zo door!!

 • #38

  Christina (zondag, 22 maart 2020 14:44)

  Ik ben het helemaal met je eens. Die mensen denken er niet eens over na dat ze met hun akties mensen uit risicogroepen kunnen besmetten. Ik ben zo iemand. Kom nergens, alleen achter het huis. Onbegrijpelijk.
  Wederom sterkte voor jullie

 • #39

  Sabine (zondag, 22 maart 2020 14:52)

  Veel sterkte in deze tijd!! Het is niet te geloven dat mensen gewoon maar lekker op pad gaan!! Naar de kluswinkels, tuincentra etc etc!! En gewoon bovenop je gaan staan bij de kassa in de supermarkt en dan ook nog met het hele gezin!! Vreselijk gewoon!! Dikke knuffel voor jullie..�

 • #40

  nathalie (zondag, 22 maart 2020 15:19)

  Oooo natuurlijk ben je boos. Zelfs al zit het normaliter niet in je aard.
  Ik voel de verplaatste boosheid.
  Zo machteloos en zoveel hartepijn en dan al die suffe mensen....
  Kyana strijdster de zon schijnt voor jou vandaag en voor je jarige zusje en voor iedereen die van je houdt.
  Wij en onze mannen van 16 en 19 voelen met jullie mee. Op afstand.

 • #41

  Christine (zondag, 22 maart 2020 20:29)

  Met tranen lees ik elke keer je blogs over kyana. Arm meisje, zoveel pijn. En mama die niet bij haar mag zijn, machteloos. Mag je haar nog wat geven voor de pijn? En dat het drinken zo moeilijk is, wanhopig. Hopelijk gaat het snel wat beter met haar, de pijn weg. Grote knuffel voor jullie

 • #42

  Marian (zondag, 22 maart 2020 21:37)

  Wat vreselijk! En dat ze nu nog niet opknapt! Hopen dat ze zich morgen een stuk beter mag voelen!! Veel sterkte!

 • #43

  Linda (maandag, 23 maart 2020)

  Charlotte,

  Het blijft een tijd stil... hoe gaat het nou met Kyana? Zie je al iets van verbetering? Ik hoop echt dat het beter gaat en dat je weer iets post, al is het maar heel kort. We leven allemaal met jullie mee. Heel veel sterkte en gezondheid gewenst xx

 • #44

  Han (maandag, 23 maart 2020 14:12)

  Allereerst veel sterkte gewenst met jullie dochter, ik hoop dat het goed komt..
  Tevens wil ik ook reageren op wat er gaande is.
  Ik erger mij dood aan mensen die voorschriften en regels maar gewoon in de wind slaan in mijn optiek ben je bijna een moordenaar als je alle regels maar negeert en maar gewoon doet waar je zin in hebt, ook ik ben ondernemer en heb vorige week uit voorzorg ons personeel naar huis gestuurd, aangezien ik ze weer nodig heb als deze crisis voorbij is.
  Tevens is mijn vrouw hartpatiënt en derhalve een van de velen die tot de risocogroep behoort.

  Ik hoop voor jullie gezien dat het allemaal goed afloopt en op spoedig herstel van jullie dochter.

 • #45

  Helga (maandag, 23 maart 2020 14:23)

  Heel veel sterkte! Lijkt mij vreselijk wat jullie doormaken.

 • #46

  Lisa (maandag, 23 maart 2020 15:06)

  Ontzettend veel sterkte en liefde voor jullie dochter en jullie gezin! Ik ben het compleet eens met je en ik hoop dat Nederland het serieus gaat nemen! In deze tijden zie je dat er nog ontzettend veel egoïsme heerst. Zowel onder jongeren en ouderen. Beterschap!

 • #47

  Hennie (maandag, 23 maart 2020 15:58)

  Vreselijk als je kind zo ziek en alleen moet liggen. Ik ben er doodsbang voor en blijf trouw binnen. Mijn man werkt in de supermarkt en moet daar helaas elke dag zijn. Ik wens jullie heel veel sterkte en beterschap voor je dochter.
  Ik denk dat we echt lock down moeten, willen alle domme mensen gaan luisteren helaas. Sterkte!!!

 • #48

  Janita (maandag, 23 maart 2020 19:02)

  Heel veel sterkte met het hele gezin!

 • #49

  Inge (maandag, 23 maart 2020 21:14)

  Jeetje, wat een verhaal � ik kan jullie alleen maar veel kracht en sterkte toewensen. Stay strong

 • #50

  Michel (maandag, 23 maart 2020 21:41)

  Heftig verhaal, diep respect hoe je hier mee omgaat en toch nog je verhaal met ons deelt. Ik hou liever 2 meter afstand dan anderhalve meter, ben ook even met de hond wezen wandelen in het bos maar neem een afslag als ik andere mensen aan zie komen, ik groet vanaf een afstand en heb vorige week de keuze gemaakt om thuis te werken. Respectloos zijn degenen die bij de ijsboer in de rij staan en dringen om te kijken welke smaken er zijn of is het dom? Je hebt een heel krachtig verhaal, hoop dat veel mensen het lezen. Het stemde me droevig omdat ik zelf 3 kinderen en 3 kleinkinderen heb, het kan iedereen overkomen.Meest indrukwekkende uit je verhaal? Je dochtertje die bijna jarig was en zei" ik mis ons," ik schoot helemaal vol omdat ik het me zo voor kan stellen. Heel erg veel sterkte voor jullie allemaal, kleine meid gefeliciteerd met je verjaardag, het komt vast heel snel goed met je grote zus. Kyana ook heel veel sterkte, ik weet hoe je je voelt, ik heb 2018 ook zo'n benauwdheid mee gemaakt, dat hun je niemand, hoop snel goede berichten over je te lezen hier

 • #51

  corina van derhak (maandag, 23 maart 2020 23:32)

  Heel veel sterkte �����

 • #52

  Rosacarmen Hodge (dinsdag, 24 maart 2020 07:15)

  Lieve mensen, heel veel sterkte en kracht samen. Ik zelf werk in de vuurlinie en zit nu uit voorzorg even in quarantaine. Niet omdat ik ziek ben, maar omdat ik anderen niet wil besmetten. Ik ben helaas in aanraking geweest met een ziek persoon. Voor jullie en hem bid ik dat ze allebei weer herstellen. Heel veel sterkte. En wat de domme reacties betreft die onwaarheden verspreiden. Verspil jullie energie niet aan boosheid. Deze mensen zijn dom en weten helaas niet beter. Net zoals de reizigers die onnodig blijven reizen. Lieve mensen, gebruik jullie energie voor elkaar en jullie mooie dochter en zus. ❤

 • #53

  Merel (dinsdag, 24 maart 2020 08:05)

  Leef met jullie mee... gezondheid is nummer 1! Sterkte

 • #54

  Esther (dinsdag, 24 maart 2020 11:46)

  Goedemiddag,
  Ik schrijf vanuit Spanje waar we zwaar getroffen zijn, hier zou je dochter al lang in het ziekenhuis opgenomen zijn. Waarom wordt dat niet gedaan?

 • #55

  miranda (dinsdag, 24 maart 2020 20:07)

  xxx

 • #56

  Marleen (woensdag, 25 maart 2020 07:35)

  Heel aangrijpend verhaal. Wens jullie allemaal veel sterkte. Van in het begin vroeg ik me af waarom ze niet in het ziekenhuis ligt. Ik ben van België en hier zou ze al opgenomen zijn. Mijn neef is ook opgenomen en eindelijk is er een beetje goed nieuws. Hopelijk gaat het nu voor Kyana ook snel beter worden. �☀️

 • #57

  Daniëlle (woensdag, 25 maart 2020 12:57)

  Wat heb je dat mooi beschreven. Hoe kunnen mensen zo eigenwijs zijn en zo grote bord voor hun kop hebben:-(.
  Heel veel sterkte voor je mooi dochter, wat zal het moeilijk voor jullie allemaal zijn. Ik hoop dat er snel verbetering bij haar te zien is. Xxx

 • #58

  Laure (woensdag, 25 maart 2020 21:15)

  Wat heftig om allemaal mee te maken! Ik duim al enige tijd dat ze snel terug rustig kan ademhalen en genieten van het leven. Als astmapatiënt voel ik mezelf uiterst betrokken tot de situatie en betekent het enorm veel om te kunnen lezen over haar ervaring. Ik begrijp dat er een post komt over haar verzorging. Wat ik me vooral afvraag is wanneer jullie ingrijpen mocht haar saturatie te laag worden (< 95, <90). Of desondanks de benauwdheidsklachten haar saturatie wel op normaal niveau blijft (ergens 98-100 SPO2) of er een permanente daling plaatsvindt? Heel veel groetjes en sterkte gewenst vanuit Utrecht.

 • #59

  Sjouk (vrijdag, 03 april 2020 23:41)

  Hoe gaat het nu met je dochter?

 • #60

  Guido (maandag, 06 april 2020 20:38)

  Lieve moeder van Kyara, iedereen die ik de afgelopen weken over deze blog vertelde, en niet in de laatste plaats ikzelf, leeft enorm met jullie mee! Ik ben zelf vader van 3 kinderen, en ik moet er niet aan denken.... Maar het kan zomaar morgen raak zijn, ondanks dat wij Corona heel serieus nemen.
  Ik snap door de stilte dat u het nu druk heeft met andere dingen en gevoelen. Maar wij zouden héél graag heel kort horen hoe het nu met haar gaat gaat. Wilt u alstublieft en kort berichtje posten?

 • #61

  Lina (zondag, 26 juli 2020 16:46)

  Hallo, ik heb julle hele 'verhaal' gelezen, sterkte! Hoe gaat het intussen met jullie gezin? Ik heb momenteel een zoon van 16 in gelijkaardige situatie. Die is ook helaas nergens geweest de afgelopen 4.5 maand en we zitten al die tijd al zo goed als mogelij in zelfisolatie, en toch...

 • #62

  Els (zaterdag, 13 maart 2021 10:57)

  Hi. Ook ik heb je verhaal gelezen. Mijn zoon heeft ook corona gehad. Hij woont alleen. Hij belde op voelde zich niet lekker. Het ging in een rap tempo. Vreselijke hoofdpijnen. Keelpijn spierzwakte hoge koorts en benauwdheid. Kon niet meer op zijn benen staan. Huisarts gebeld kwam niet en zei dat hij corona had. Moest thuis blijven. Kon niet naar hem toe. Ook niet om hem te steunen. Hoofdpijn werd steeds heftiger. Werd steeds benauwder. Hij heeft dit meegemaakt en zegt ook dit nooit meer te willen meemaken. Het was vreselijk zei hij. Ook ik als moeder kon niets voor hem doen. Tranen hebben mijn ogen gevuld. Nachten wakker gelegen met de telefoon naast mijn bed en elke dag gebeld hoe het met hem ging. Vreselijk om je kind zo te zien. Het ergste je kon niet bij hem zijn. Geen knuffel en zorg voor je kind. Terwijl hij het op dat moment zo hard nodig had. De gedachten dat je kind het niet zou gaan redden heeft veel in mijn hoofd afgespeeld. Hij heeft zo vaak gezegd dat hij wilde dat ik bij hem was. Maar dat kon niet en hij wilde dit niet om mij te beschermen. Hij is er bovenop gekomen maar kampt nog steeds met de naweeën van deze Corona.
  Heel veel sterkte. Ik weet heel goed wat je als moeder mee maakt.