Een dagje uit bij Preston Palace.

We kregen een uitnodiging van Preston Palace om een dagje langs te komen. Ik was er nog nooit geweest en dat had een reden. Ik dacht dat het meer iets was voor een personeelsfeestje en niet voor een dagje uit met het gezin.

Na het zien van hun site en Instagram-pagina was ik direct om, wat kan je er veel doen.

De uitnodiging namen we dan ook met beide handen aan.

Wat je er kunt doen, hoe het eten er is, vanaf welke leeftijd het leuk is enz., je leest het allemaal in deze blogpost.

Een dagje uit met het hele gezin bij Preston Palace.

Deze uitnodiging kwam op het beste moment ooit. Na alles wat er het afgelopen jaar op ons pad is gekomen was een dagje onbezorgd genieten iets dat we zo goed konden gebruiken.

Dat je bij Preston Palace onbezorgd geniet daar zijn wij het hier thuis allemaal over eens. Misschien was de opmerking van Jeremiah wel de beste omschrijving voor hoe wij de dag bij Preston Palace hebben ervaren. 'Mama, het lijkt wel ja-dag, alles mag en kan hier'.

Dat alles mag en kan heeft te maken met de enorme hoeveelheid aan activiteiten die er te doen zijn en al het eten en drinken dat bij de prijs inbegrepen is.

 

Want of je nu kiest om te gaan bowlen, midgetgolfen, biljarten, spelen in de spelotheek, oneindig veel ritjes op de kermis of een duik in het zwembad, het zit allemaal bij de prijs inbegrepen van een dagje Preston Palace.

Het all-inclusive concept is echt all-inclusive, je komt nergens voor onverwachtse kosten te staan en weet dus van tevoren waar je aan toe bent qua kosten.

Waar je vaak dan toch moet betalen voor bijvoorbeeld het parkeren of het kluisje bij het zwembad is dat niet het geval bij Preston Palace.

 

We werden om 12 uur verwacht en konden toen eerst genieten van een heerlijke lunch in een van de restaurants. 

Een buffet waar werkelijk voor iedereen wel iets te vinden was, stond klaar. Of je nu van salades, broodjes, snacks of vers fruit houdt, het was er.

Ik heb ook nog even gevraagd naar de mogelijkheden met een allergie en die zijn er zeker. De keuze is uiteraard beperkter en ze geven ook aan dat ze niet overal garanties kunnen geven maar er was bijvoorbeeld iemand die een de tafel naast ons zat en glutenvrij moest eten en die kreeg een apart bord dat afgedekt was met daarop allerlei verschillende etenswaren. Van tevoren melden dat je komt en een allergie hebt wordt wel op prijs gesteld.

 

Na de lunch gingen we snel door naar het zwembad want er was nog heel veel wat ze deze middag wilden doen.

Het zwembad was groter dan dat we hadden verwacht. Het water en de omgevingstemperatuur lekker (iets wat momenteel lang niet in alle zwembaden het geval is door de huidige energiekosten). Er is een glijbaan, een door een hek afgezet stuk voor echte kleintjes waar enkele zitjes en het pierenbad zijn, sauna's Turkse stoombaden, bubbelbaden, dompelbaden en ook hier kan je gratis drinken pakken. Er ligt ook fruit klaar en er staat een vriezer met ijsjes. 

De kluisjes gingen wat lastig dicht en toen ik dacht hem dicht te hebben, bleek hij toch nog open te zitten. Ik kwam daar achter doordat ik een ander kluisje open zag staan met de spullen er nog in. Even goed controleren dus.

 

Na het zwemmen leggen we eerst even de zwemtas in de auto zodat we daar niet meer mee hoeven te sjouwen. Daarna staat een bezoek aan de indoor kermis op het programma. Het plastic pasje dat we die ochtend bij binnenkomst in Preston Palace hadden gekregen moeten we hier tonen om naar binnen te kunnen. 

Op de indoor kermis tref je diverse attracties die veelal voor de grotere kinderen zijn. Bij de attracties staan meetlatten zodat je kunt controleren of je kind erin mag. 

Met een trap kom je op de verdieping waar de botsauto's zijn. Ik kan je vertellen dat broers en zussen zeer fanatiek tegen elkaar zijn daarin, wat hebben ze een lol gehad.

Ook op de kermis kan je gratis drinken en ijs eten. Wij namen er een milkshake.

Het is uiteraard een momentopname maar toen wij er waren (wat een zondag in de herfstvakantie betrof) hoefde de kinderen bij geen enkele attractie te wachten.

 

Na de kermis hebben we eerst even rondgelopen want dat hadden we eigenlijk nog helemaal niet gedaan. 

Al snel besloten ze dat ze wilden bowlen of midgetgolfen, wat het moest worden was nog even een discussie maar uiteindelijk won midgetgolfen omdat we even zouden moeten wachten tot er een bowlingbaan vrij kwam en in wachten hadden de kleintjes geen zin.

Er zijn sticks verkrijgbaar voor zowel kinderen als volwassenen. De midgetgolfbaan ziet er goed verzorgd uit en er staan ook wat zitjes. Mocht je een familiedag plannen en kan oma bijvoorbeeld niet meer mee doen dan kan ze zittend wel meegenieten. 

Bij de vlakbij gelegen bar kan je drinken halen voor bij het midgetgolfen.

De winnaar werd, tot zijn grote vreugde, Jeremiah.

 

Inmiddels hadden ze mensen gezien met allerlei lekkere hapjes en die moesten geproefd worden. 

Mij trok de grote bank bij de openhaard echt aan om even te gaan zitten met een drankje maar de kinderen hadden het daar te warm voor en gingen liever aan een tafeltje zitten in de buurt van de live muziek.

Zinsy haalde het drinken op aan de bar terwijl ik samen met Jeremiah lekkere hapjes ging halen bij het uitgiftepunt daarvoor. 

Je kunt ook diverse soorten soep, stokbrood, salade en verschillende vis pakken maar hun keuze viel op het tapasmandje en nog wat andere hapjes. Nacho's met dip, pinda's en Japanse mix kan je zo pakken (allemaal netjes verpakt) voor de andere dingen moesten we even in de rij staan. 

 

Er is bij Preston Palace zoveel te doen dat een middag eigenlijk te kort is maar ook dat er voor iedereen iets te doen is.

Al tijdens deze middag besluit ik dat het volgende familieuitje met mijn ouders en zus met haar gezin, hier in Preston Palace moet plaatsvinden. Ideaal want de kinderen kunnen doen wat ze willen, zelfs voor een 3 jarige is er meer dan genoeg te doen terwijl opa en oma op hun gemak kunnen genieten van genietende kleinkinderen, want dat is toch wat opa en oma het liefste doen. Lekker eten met zijn allen is altijd een succes en hoe fijn is het als iedereen van tevoren weet wat hij die dag kwijt zal zijn.

De prijs van een dag Preston Palace van 12 tot 19 uur is €50 vanaf 18 jaar. Zo lijkt het best een flink bedrag maar als je gaat kijken wat normaal een lunch, zwemmen, kermis, bowlen, midgetgolfen, drinken, ijsjes, hapjes en diner je kosten blijkt het opeens wel een heel aantrekkelijk bedrag te zijn.

Voor kinderen tot 18 jaar is de prijs €25 euro.

 

We sluiten de dag af in Midtown, een a la carte restaurant met Amerikaanse klassiekers en desserts. De perfecte match met mijn Amerikanen en een ideale plek om deze dag af te sluiten.

Aan tafel hebben we het uitgebreid over hoe we genoten hebben. De kinderen zijn het er unaniem over eens, ze willen nog een keer terugkomen.

Terwijl hij geniet van zijn dessert verzucht Jeremiah 'Het leek wel ja-dag vandaag, alles mocht!".

Een onbezorgd uitje als dit was echt wat we nodig hadden na alles wat er het afgelopen jaar is gebeurt.

Toen bleek dat ik ook iemand anders blij mag maken met zo'n dagje genieten was dat voor mij (na het zorgeloos zien genieten van de kinderen) het mooiste wat kon, want ik gun dit iedereen!

De winactie vind je op Instagram.

 

 

 

 

 

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 8
 • #1

  Ludy-Anne (vrijdag, 11 november 2022 21:34)

  Klinkt leuk! Wij twijfelen al een tijdje om te gaan, maar als ik t zo lees kunnen we beter gelijk een weekend boeken ;)

 • #2

  Angelique Mahabier (zaterdag, 12 november 2022 11:24)

  Wat leuk! Zou het geweldig vinden als ik de gelukkige zal zijn.

 • #3

  Gerti Schouten (zaterdag, 12 november 2022 11:30)

  Ik gun het mijn kleinkinderen zo dat ze dit mogen mee maken.
  Ik ben er met mijn werk geweest.

 • #4

  Alyssa (zaterdag, 12 november 2022 14:56)

  Leuke actie, zou het gaaf vinden als ik win maar gun het andere net zo goed, als ik win gun ik mijn moeder en me zusje een leuke dag weg

 • #5

  Mirjam Blijleven (zaterdag, 12 november 2022 15:32)

  Al een paar keer een weekend geweest .Met familie en met vriendinnen uitje .Helemaal leuk .Ik hoef hem dus niet te winnen en gun het een ander van harte

 • #6

  Marieke Hulman (zondag, 13 november 2022 08:46)

  Super gaaf om even heerlijk met het gezin zo ontspannen te kunnen genieten!

 • #7

  Yvonne (donderdag, 17 november 2022 18:13)

  Lijkt mij super leuk�

 • #8

  Layla Elos (donderdag, 01 december 2022 12:49)

  Wat heerlijk lieverds. Dik verdiend. Fijn dat jullie zo genoten hebben. Dit zou ons gezin ook goed doen,na de openhart operatie van onze jongste dochter van 10 jaar oud. Afgelopen april. Haar 3de openhart alweer! Onze strijder en zonnestraal. En ze wordt alweer 11 in januari,zou een perfect kado voor haar zijn. Gun het haar enorme na zoveel jaar ellende en pijn. Xx