Hoe doe jij dat? Waar haal je de energie vandaan?

Hoe doe je dat?

Waar haal je de energie vandaan?

Het zijn vragen die ik dagelijks krijg.

Laat ik duidelijk zijn, ook ik ben moe, heb in bepaalde dingen geen zin en vind lang niet alles leuk om te doen maar als ik dat wel vind of er het belang van in zie dan heb ik inderdaad flink wat energie. 

Het is niet alleen maar geluk, doorzettingsvermogen en een karakter dat zich op een wel heel fanatieke manier vastbijt in dingen. Nee, ik heb ook zo mijn trucjes.

Waar haal je de energie vandaan?

Detox, sapkuur.
Sapje, detox kuur.

Ik heb in de jaren heel veel dingen bedacht om het allemaal zo snel en soepel mogelijk te laten verlopen.

Niet dat het hier nooit in het honderd loopt maar dat is gelukkig op een hand te tellen.

Slapen doe ik weinig, werken doe ik veel en ook het huishouden en de kinderen vragen natuurlijk energie, toch kan ik niet zeggen dat de wallen dagelijks op mijn knieën hangen of dat ik mij door de dagen heen moet slepen.

Ook die dagen komen wel eens voor maar dan is er vaak iets anders aan de hand. Zo kan ik bijvoorbeeld wel heel moe zijn door verdriet.

 

Nu ik ruim over de 40 ben en ik naast alles ook nog een school aan het verbouwen ben kan ik helemaal niet zonder de dingetjes waar ik al jaren wat extra energie uit haal.

Een van de dingen waar ik echt een enorm verschil door merk is als ik een detox kuur doe. 

 

Vaak denken mensen dat ik dat doe om af te vallen maar dat is totaal niet de reden. Energie krijgen en weer even bewust worden van eten. Zeker met een verbouwing en het heel erg druk hebben schiet gezond eten en op de juiste tijdstippen er wel eens bij in.

De laatste tijd betrapte ik mij er weer op dat ik regelmatig nog snel een gevulde koek in mijn mond doe als ik mij snel even omkleed om naar een afspraak te gaan want dat ik mij tijdens dat omkleden ook besef nog niet ontbeten te hebben of dat ik s'avonds laat na het verven nog een pizza in de oven doe omdat ik amper iets gegeten heb van mijn avondmaaltijd omdat ik toen snel het ene kind moest ophalen  van een sport en de volgende moest brengen. Doordat de kinderen dan al eerder hebben gegeten is er voor mij niet de rust om ook even te gaan zitten.

Dom, want als je ergens energie van krijgt dan is het wel een voedzame maaltijd op het juiste moment.

 

Ik doe al jaren ieder jaar in het najaar en het voorjaar een detox van 3 dagen. De eerste keer dat ik dat deed vond ik het best heftig. Achteraf gezien denk ik dat dat meer tussen mijn oren zat dan dat ik het echt zo moeilijk vond om vol te houden. Nu vind ik het oprecht prettig. Ik weet gewoon hoe ik mij erna ga voelen.

Inmiddels gebruik ik al voor de vierde keer de detox kuur van Sapje. In principe lijken alle kuren op internet vrijwel hetzelfde maar ik vind het bij Sapje heel fijn dat er een soepje bijzit voor s'avonds.

Toch net even anders dan een sapje als je dat al de hele dag drinkt.

Je hoeft niet bang te zijn dat je honger zult hebben, ik moet er echt een timer op aanzetten zodat ik niet vergeet op tijd het juiste flesje te pakken. Een hongergevoel heb ik nog nooit gehad tijdens een detox kuur en dat terwijl ik een echte flinke eter ben. Een kuur bestaat uit 6 flesjes sap, een cleanse shot en een soepje per dag. 

Wat ik wel soms mis is het even ergens op kauwen. Ik zou dan een kauwgompje kunnen pakken o.i.d maar dat doe ik bewust niet. Je hoeft je kaken nu eenmaal niet de hele dag door te gebruiken.

 

Ik zou liegen als ik zou vertellen dat ik al die sapjes overheerlijk vind. Er zitten echt lekkere tussen maar sommige laten mij toch even een grimas trekken. Maar het is zeker niet zo dat het moeilijk weg te krijgen is. 

Tijdens de kuur merk ik altijd al dat ik meer energie krijg. Ik ben meer gefocust, slaap dieper en heb geen last meer van hoofdpijn.

 

Na die drie dagen ga ik weer gewoon mee in het ritme van de kinderen. Ik ben mij dan een stuk bewuster van het eten en heb echt energie voor 10.

Nu met de verbouwing erbij en een niet al te verstandig eetpatroon wat ik daardoor ontwikkelde is dat ook direct weer terug zoals het hoort te zijn.

Voor mij hoort een detox-sapkuur inmiddels echt erbij als ik het heb over hoe ik aan mijn energie kom.

Ik ben heel benieuwd heb jij het al eens gedaan?

 

Ik mag jullie een kortingscode geven waarmee je 10% korting krijgt bij Sapje. De code is charlotte10sapje

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0