Een speciaal cadeautje voor een speciaal iemand.

Ieder jaar sturen we cadeautjes rond kerst naar Amerika. Het is iedere keer weer een puzzel om iets persoonlijks en origineels te verzinnen.

Hollandse dingen als stroopwafels, drop en knutselwerkjes gaan ook ieder jaar in de doos maar wat moest er dit keer als cadeau bij. Ik kon het eerst niet vinden maar heb uiteindelijk het perfecte cadeau gevonden.

Een cadeau waar je ook zeker iedere opa of oma, eigenlijk iedereen, blij mee zult maken, zeker nu we niet zo makkelijk met zijn allen bij elkaar kunnen zijn.

De KIKI&CO fotolijst.

Persoonlijk cadeau, digitale fotolijst.
KIKI&CO fotolijst.

De biologische familie van de kinderen vind het geweldig om foto's van ze te ontvangen en filmpjes zijn zo mogelijk nog leuker.

Deze sturen we dan ook zeer regelmatig.

Ook zij sturen met grote regelmaat foto's.

Sommige daarvan druk ik af en hangen we op in bijv. de kamer van de kinderen of op de koelkast maar voor de rest verdwijnen die foto's ergens in een mapje op mijn telefoon en krijgen ze eigenlijk niet de aandacht die ze verdienen.

Nu kan ik ze natuurlijk in een fotoboek plakken maar met filmpjes is dat nogal lastig en er zijn ook heel veel geweldige foto's die nu even leuk zijn maar niet perse in een fotoboek thuishoren.

 

Jaren geleden kocht ik ooit een digitaal fotolijstje voor mijn ouders. Een leuk concept maar je moest er de foto's opzetten door middel van kabeltjes enz. Niet iets wat begrepen werd door oudere mensen en iets waar je dus eigenlijk zelf echt bij aanwezig moest zijn om nieuwe foto's op te zetten. Daarnaast was de kwaliteit van de afbeeldingen die vertoond werden niet echt van een kwaliteit om over naar huis te schrijven.

Kortom het was een leuk idee maar niet echt een succes.

De digitale fotolijstjes heb ik na deze aankoop dan ook links laten liggen.

 

Tot ik de KIKI&CO fotolijst laatst tegenkwam.

Dit is in principe ook een digitale fotolijst maar dan wel echt een 2.0 versie daarvan.

Het is een lijstje die in zwart, houtlook en wit verkrijgbaar is en die je naast ophangen ook kunt neerzetten. Voor zover niet echt bijzonder maar waar het bij de vorige digitale fotolijstjes ingewikkeld was om er nieuwe foto's op te zetten kan het bij dit fotolijstje gewoon vanaf mijn telefoon.

Via een de app Frumeo die je download op je telefoon kun je het fotolijstje ( en eventueel meerdere als je het aan verschillende geeft of meerdere mensen met een KIKI&CO fotolijstje kent) toevoegen door middel van een code.

Heb je dit eenmaal gedaan dan kunnen zelfs kleine kinderen foto's en ook filmpjes (van max. 15 seconde) doorsturen naar het lijstje.

Binnen een seconde wordt dan het door jouw doorgestuurde filmpje of de foto weergegeven.

 

Ik heb hem nu een paar weken thuis uit geprobeerd en dit ding is echt een groot succes.

Waar mijn oudste regelmatig zijn wenkbrauwen fronst als ik enthousiast ben, gaf hij van de week aan dat zodra hij uit huis gaat (iets wat ik nog niet zo snel zie gebeuren), hij zo'n lijstje als een van de eerste dingen koopt.

Want hoe leuk is het als je niet echt bij elkaar in de buurt bent en je op deze manier toch met elkaar speciale momenten kunt delen. Natuurlijk kun je ook een foto of een filmpje via Whatsapp versturen maar dit is toch anders.

Het is groter en veel zichtbaarder doordat het echt in je kamer te zien is.

 

Er zijn er nu dus 2 onderweg naar Amerika. Een voor de biologische moeder van Joshua en eentje voor de biologische oma van River en Jeremiah. Geen goedkoop cadeautje maar wel een cadeau dat spontaan contact enorm vergroot.

Even een filmpje sturen om je moeder goedemorgen te wensen. Even een TIKTOK dansje aan oma doorsturen zodat zij het kan zien, het kan nu allemaal en verdwijnt niet meer in een galerij op een telefoon.

Ook andersom kan oma of buikmama een foto of filmpje delen met ons.

 

Er zijn heel veel opties in bijvoorbeeld hoe snel je de foto's laat verspringen maar ook of je ze op chronologische volgorde vertoont of dat je ze laat mixen.

Je kunt een ondertitel maken maar deze functie ook uitzetten. 

Het fotolijstje kun je in heel veel talen instellen en ook in allerlei tijdszones. Het verwijderen van filmpjes en foto's gaat ook enorm makkelijk. 

Je kunt er voor kiezen om een bepaalde tijd aan te geven waarin het fotolijstje actief de foto's laat zien en de tijd waarin hij op sluimerstand overschakelt. Aangezien we met een tijdsverschil te maken hebben is dat erg prettig. We ontvangen de foto of het filmpje dan op het moment dat het fotolijstje weer op de actieve stand overschakelt. 

Op die manier hoeven we er ook nooit bang voor te zijn dat we iemand met bijv. een TIKTOK dansje aan de andere kant van de wereld wakker maken, iets waar we nu met WhatsApp wel rekening mee moeten houden omdat bijv. oma daarvan altijd het geluid aan laat staan omdat ze altijd bang is dat er een naar bericht binnen zal komen over haar dochter en ze die mist doordat ze slaapt.

Het is trouwens niet alleen mogelijk om via WIFI foto's te delen. Als je er heel veel in een keer wilt delen of je wilt een back-up maken.

De lijst is ongeveer 26 cm groot.

 

Het cadeau is nog niet bij hun binnen. Ik kan dan ook nog niet zeggen wat hun reactie erop zal zijn maar ik ben ervan overtuigd dat dit cadeau een schot in de roos zal zijn. Hier thuis is het in ieder geval al een groot succes.

Het KIKI&CO fotolijstje is hier thuis eigenlijk de familieapp 2.0 versie geworden. 

Wat ons betreft dus echt een geweldige cadeautip voor bijv. opa en oma. Bij ieder verkocht fotolijstje doneren ze een bedrag om te voorzien in een beter leven van ouderen en kinderen in Vietnam.

Je koopt de KIKI&CO fotolijst bij hun zelf op de site voor €109 euro en bij Bol.com voor €112,95

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0