Donald Duck heeft een tweede graphic novel.

Een tijd geleden schreef ik over het feit dat Joshua geen fanatieke lezer is maar opeens een boek verslond. Het was de eerste graphic novel van Donald Duck en hij was direct fan.

22 september kwam het tweede deel uit en Donald Duck stuurde hem het op. Dolgelukkig was hij en reuze benieuwd of dit deel net zo leuk was als het eerste.

Donald Duck had ook nog een andere verrassing voor hem.

Dit schooljaar wordt nog leuker!

Donald is al helemaal gewend op de coole DOINK-school. 

Dit schooljaar wordt nog leuker, want Donalds allerbeste vriendin, Dolly zit nu ook bij hem in de klas!

Dan is er nog een nieuw klaslokaal vol technische snufjes, waar de klas filmpjes voor internet mag maken.

 

Alles lijkt goed te gaan, maar dan....ziet Donald akelige ogen in een donkere kast....vanuit het niets wordt er een taart naar hem gegooid, en wie loopt er 's nachts door zijn slaapkamer?

Het lijkt wel of het spookt?

Samen met Mickey, Katrien, Karel en natuurlijk Goofy, gaat Donald op zoek naar het spook. Maar of ze hem gaan vinden....

 

Dit tweede deel hoort bij de leesboekenreeks van Club Donald Duck en is een graphic novels serie. Het zijn leesboeken met meer dan 200 bladzijden, vol vrolijke en kleurrijke illustraties en met één verhaallijn. (Je kunt de boeken wel los van elkaar lezen).

Ieder boek verteld een grappig avontuur van een jonge Donald Duck. 

 

Na de lancering van het eerste boek van de Club Donald Duck boekenserie bleek het een enorm succes, want binnen een week werd het eerste boek al herdrukt.

Het belang van plezier hebben in lezen staat bij Donald Duck op nummer één. 

Kinderen even compleet zien verdwijnen in een boek, even geen schermtijd, maar wegdromen bij de avonturen van Donald Duck.

Zoals Joshua zegt "Even lekker Donald Ducken".

 

Volgens hem is het tweede deel minstens net zo leuk als het eerste deel. Het leest weer even snel weg en heeft net als het eerste deel weer een grappig en samenhangend verhaal. Je kunt de delen volgens hem prima los van elkaar lezen maar het is wel leuker om op volgorde te lezen.

Hij kijk alweer uit naar het derde deel!

 

Je kunt de boeken o.a. kopen bij de supermarkt maar je kunt nu ook één van de vijf exemplaren winnen die Joshua weg mag geven van Donald Duck. Neem daarom snel een kijkje op Instagram of Facebook.

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0