Als je kind niet van lezen houdt is dit de gouden tip!

Ik ben dol op lezen, dat ben ik ook altijd geweest.

Van jongs af aan verslond ik alle boeken die ik tegen kwam. Van het vele voorlezen hebben alle zes de kinderen altijd genoten, ik heb enorm veel mooie kinderboeken thuis en ze zien mij zeer regelmatig lezen, toch zijn lang niet al mijn kinderen leesfanaten.

Donald Duck lanceert leesboekenreeks: Club Donald Duck.

Eerste leesboek donald duck, club donald duck, graphic novel donald duck
Donald Duck lanceert leesboekenreeks: Club Donald Duck.

Boeken zorgen voor verrijking en verdieping, verhalen bieden ontspanning en prikkelen de fantasie.

Juist nu nog lang niet alles zo is als dat het ooit was, is lezen enorm populair.

 

Maar waar er bij mij thuis sommige enorm genieten van een boek en zich echt kunnen verliezen in het verhaal, zijn er ook twee die ik echt moet aansporen om te lezen.

Zij vinden lezen saai...

Inmiddels heb ik mij al een tijd terug neergelegd bij dat feit en vind ik het ook prima als ze een stripboek lezen, want dat vinden ze dan wel weer leuk.

Want uiteindelijk gaat het om het plezier en de woorden die je leest als je het om leeskilometers maken hebt.

 

Toen ik las dat Donald Duck Weekblad een leesboekenreeks ging lanceren was mijn interesse gewekt. 

Wist jij dat Donald Duck op 9 juni jarig is? Ik wist dat niet, 

Hij is toen 86 jaar geworden en dat betekent al 68 jaar leesplezier. Dit jaar was dat een speciaal feestje waard want op die dag verscheen het eerste boek uit de nieuwe leesboekenreeks: Club Donald Duck, Nieuwe vrienden!

Het is een graphic novel met één grote verhaallijn van meer dan 200 bladzijden,vol met vrolijke en kleurrijke illustraties.

 

In het nieuwe boek wordt de jonge Donald Duck per ongeluk toegelaten op een school voor talentvolle kinderen. Daar hoort hij eigenlijk niet thuis, want wat voor talent heeft hij eigenlijk?

Donald wil dolgraag op Doink - de school- blijven, maar de vraag is hoelang hij verborgen kan houden dat hij geen speciale talenten heeft..

Gelukkig vindt hij een stel bijzondere vrienden die hem helpen. Samen gaan ze het avontuur aan, maar of het ze lukt om Donald uit de problemen te houden?

Het verhaal wordt verteld door de verteller, een nieuw karakter binnen de wereld van Donald Duck. De verteller is te herkennen aan zijn bolle buik en grappige spillebeentjes, verder praat hij net iets teveel en te graag over zichzelf.

 

Het boek blijkt een echte aanrader te zijn. Waar ik normaal moet stimuleren om nog even te lezen pakt hij nu het boek uit zichzelf. Hij vind het leuker als een stripboek omdat er een groter verhaal in zit.Vooral de verteller is erg grappig.

Hij vind het leuk dat de gewone tekst met stips met tekstballonnen wordt afgewisseld. Het verhaal leest vlot en is avontuurlijk en grappig.

Hij kijk nu al uit naar het tweede deel dat in het najaar zal verschijnen.

 

Het boek heeft een hardcover en is voor ¤ 14,95 te koop.

De serie is het meest geschikt voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar.

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  Suzanne (maandag, 15 juni 2020 16:49)

  Wat leuk! �
  Hier worden de pockets verslonden door mijn zoon van 11.
  Dit lijkt me ook wel wat!
  Bedankt voor de tip.

 • #2

  Claudia Diependaal (zaterdag, 04 juli 2020 17:15)

  Dat zou wat voor mijn kleinzoon zijn. Als ik een boek koop en het hem hier geef, laat hij het per ongeluk zegt hij dan liggen. Dus ik ben benieuwd haha!